• Informacje na temat:

    oryginalne ciasta z kremem

Przepisy na temat: oryginalne ciasta z kremem
  • Oryginalne karpatki

    ..., energicznie mieszając, aż ciasto będzie gładkie i lśniące oraz będzie łatwo odklejać się od ścianek garnka. Wtedy garnek z ciastem zdejmij z ognia, lekko je przestudź. Do ciepłego ciasta wbij jedno jajko(...) spodzie każdej rozsmaruj połowę ciasta. Blachy kolejno wstaw do piekarnika rozgrzanego do 210°C. Piecz po 35 minut. Schłodzoną śmietanę wymieszaj z mascarpone i ubij na sztywno z cukrem pudrem.  3. Cytrynę...

  • Wypróbowany przepis na "Oryginalne pikantne ptysie"

  • Torcik „Leśny mech”

    Oryginalny wypiek - warto spróbować!

  • Pyszna przekąska w stylu meksykańskim ! :) Placki z mięsem mielonym i warzywami.

  • Tort makowo-budyniowy

    ...budyń. Miękką margarynę ubij mikserem, dodając wystudzony budyń. Krążek ciasta ułóż w tortownicy i posmaruj 1/3 przygotowanego kremu. Przykryj drugim krążkiem ciasta i też posmaruj. I to samo...

  • Sprawdzony przepis na "Oryginalne babeczki z ciasta francuskiego z pysznym farszem"

  • Tarta z jeżem bezowym

    ...ziemniaczaną. Masę gotuj jeszcze minutę. 3. Wszystkie żółtka (w sumie 6) połącz z gorącym kremem. Rozsmaruj go na spodzie. Schładzaj. Białka ubij z resztą cukru. Na wierzchu tarty zrób rozetki z bezy...

  • Smaczny pomysł na "Oryginalne pączki babuni"

  • Trzy sekrety szybkiego mazurka wielkanocnego

    ...pozostało do wielkanocnego biesiadowania. By stworzyć mazurka idealnego, nie musimy rozpoczynać prac kilka dni przed planowanym podaniem. Przygotowanie kruchego ciasta, które standardowo powinno(...). Dzięki takiej różnorodności spód ciasta będzie cechował się wyjątkowym smakiem, na czym zyska nie tylko sam mazurek, ale przede wszystkim wielkanocni biesiadnicy - mówi Katarzyna Świętochowska...

  • To smoothie zawiera najlepsze na świecie składniki odżywcze klasyfikowane jako superfood: szpinak i awokado! A w dodatku jest pyszne!

Artykuły na temat: oryginalne ciasta z kremem
  • Gianduja - oryginalna nutella

    Jak to często bywa z najlepszymi przepisami, matką wynalazku okazała się potrzeba. W pewnym okresie import towarów do Europy był ograniczony, tak że brakowało czekolady. Żeby wystarczała mu na dłużej, cukiernik Michele Prochet zmieszał ją ze zmielonymi orzechami laskowymi – genialny pomysł. Gianduję bardzo łatwo zrobić, a w dodatku jest idealnym prezentem – obdarowani szczęściarze nie będą mogli wyjść z zachwytu.

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Torcik z kremem chałwowym

    ...z pozostałym jasnym kremem. Na upieczony biszkopt wyłóż najpierw połowę masy chałwowej, na to część masy czekoladowej. W następnej kolejności znów chałwową, potem czekoladową. Tort ozdób, wstaw do...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • 3 ciasta z jabłkami

    Idealne na jesień, oryginalne i smaczne ciasta z jabłkami.

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...

  • Ciasto z legendami

    Nadziewane bitą śmietaną, twarożkiem lub kremem czekoladowym. Serwowane z orzechami włoskimi, rodzynkami bądź innymi bakaliami. Podawane również na słono z farszem mięsnym i grzybowym. Mowa oczywiście o cieście francuskim, które doskonale łączy się z wszelkiego rodzaju dodatkami.

  • Tymi przepisami zaskoczysz bliskich. Doskonale sprawdzą się, jako propozycja na weekendowy obiad. Zupa cytrynowa z czarnymi oliwkami Składniki: około 0.5 kg mięsa wołowego 2 laski kiełbasy śląskiej z kurczaka marki Konspol 20 dag boczku wędzonego w kawałku 2 marchewki 1 pietruszka (razem z natką) 1 cebula 1 mały seler 2 średnie ogórki kiszone 1 ziemniak 1 mała papryczka chili 1 cytryna opakowanie czarnych oliwek 1 papryka czerwona 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka kwaśnej śmietany 2...

  • Tort kokosowo-jagodowy

    .... 3. Zimny biszkopt rozciąć na 3 blaty. Przełożyć je w tortownicy kremem jagodowym. Schłodzić w lodówce. Pozostałą śmietanę ubić z drugim cukrem wanilinowym. Wierzch i boki tortu posmarować bitą...

  • Tradycyjnie, a może nowocześnie? W jaki sposób w waszych domach serwuje się śniadanie wielkanocne? Jak się okazuje, oba style gotowania można ze sobą pogodzić, a efekty są niezwykle apetyczne. Fot. Aleksandra Krasińska/ Meat My Day 1. Biała kiełbasa z musztardową kruszonką i młodą kapustą Biała kiełbaska w zupełnie innym wydaniu. Pieczona z musztardowo-chrzanową chrupiącą kruszonką i młodą kapustą będzie idealna na późne śniadanie, jak i przystawkę. SKŁADNIKI: 5 sztuk białej kiełbasy ¼...

Wideo na temat: oryginalne ciasta z kremem
  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany

  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany