• Informacje na temat:

    opieńki przyrządzanie

Przepisy na temat: opieńki przyrządzanie
  • Sałatka z mozzarelli i marynowanych grzybków

    Składniki: mozzarella w małych kulkach; garść rukoli; 4 łyżki grzybków marynowanych (opieńki, kurki, podgrzybki); 2 łyżki papryki marynowanej; 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku.

  • Super dodatek do mięsnych potraw,wystarczy pokruszyć kilka sztuk,by nadać potrawie inny smak. Serdecznie polecam:)

  • Ser żółty w pierzynce z szynki parmeńskiej

    Składniki: 4 kawałki (po 5 dkg) sera żółtego o ostrym smaku; 8 plastrów szynki parmeńskiej; marynowane opieńki lub inne grzybki;

  • Polecam,są bardzo smaczne:)

  • Jeszcze jesiennie - marynowane opieńki. Takie najprostsze, nie bardzo kwaśne – polecam Ci gorąco! Bo marynowanie grzybów, w tym także opieniek, nie jest trudną sztuką. Tak naprawdę najtrudniej jest zebrać dobre, zdrowe grzyby. Ja nauczyłam się rozpoznawać opieńki dopiero przed rokiem, tylko zabrakło mi czasu na ich zebranie i przetworzenie. Ale to nic, jak powiadają – co się odwlecze, to nie uciecze. Więc i moje marynowane opieńki wcale nie uciekły.

  • Grzybna przekąska

  • Panierujemy boczniaki,kanie,gąski i można również opieńki.Długie lata tak robię i sa przesmaczne.Polecam wypróbować.

  • Pyszne grzybki z dodatkiem papryki zachwyca każde podniebienie

  • Jesień - pora grzybobrania, wysyp opieniek sprawił, że nie mogłam im się "oprzeć". Bardzo prosty przepis, a grzyby smaczne.

  • Grzybowy zawrót głowy, mam ich nie dużo ale choć kilka słoików cieszy oko.

Artykuły na temat: opieńki przyrządzanie