• Informacje na temat:

    omlet z pieczarkami i cebula

Przepisy na temat: omlet z pieczarkami i cebula
  • Omlet z pieczarkami

    Składniki dla 4 osób: 8 jajek 3 łyżki śmietany 1 łyżka masła 3 łyżki mąki 1 łyżka masła klarowanego 25 dag pieczarek cebula 10 dag sera gouda szczypior papryczka(...). Pod koniec smażenia możesz omlet przykryć pokrywką, by usmażył się na górze. Omlet dekoruj posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli. Czas przygotowania: około 30 minut...

  • Szybkie i proste danie na obiad, jak i na ciepłą kolację...

  • Omlet na pikantnie

    Składniki na 2 porcje: 4 jajka, 1 łyżeczka soku z cytryny, 3 łyżki mleka, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 2 czubate łyżeczki masła, 15 dag szynki z tłuszczykiem (pokrojonej w plasterki), 30 dag pieczarek, 1 średniej wielkości cebula, 5 dag twardego żółtego sera w kawałku, 1/2 szklanki śmietany kremówki, 1/2 szklanki lekkiego bulionu warzywnego (może być z kostki), 1/3 pęczka szczypiorku...

  • Pyszny omlet na szybki obiadek:)

  • Roladki z żurawiną i pieczarkami

    ...zetnie, tworząc omlet. Podziel go na 4 części, rozłóż na kotletach. Zwiń roladki. Obwiąż je i obsmaż na łyżce oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Wlej pół szklanki wody. Dodaj żurawinę i łyżkę...

  • Wypróbowany przepis na "Omlet z pieczarkami"

  • ...i pieprzem. C. Do ubitych jajek dodać posiekane pory, paprykę i dymkę. Wszystko wymieszać. D. Masę jajeczną usmażyć na maśle. Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Nasza rada Omlet po...

  • Łatwe w przygotowaniu.

  • Sprawdzone przepisy na kaszotto

    Przyprawiając potrawę, nie żałuj cząbru. Pomaga on w trawieniu. Przyda ci się też do jajecznicy i omletu, bo doskonale podkreśla smak jajek.

  • Wspaniałe śniadanie!

Artykuły na temat: omlet z pieczarkami i cebula
  • Omlet nadziewany szynką i pieczarkami

    Jeżeli zależy nam, aby omlet był bardziej pulchny, dobrze jest dodać do rozbitych jaj łyżkę lub dwie mleka albo śmietanki. A dla smaku – nieco startego żółtego sera.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Omlet biszkoptowy z pieczarkami

    Puszysty omlet na śniadanie, obiad lub kolację.

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Omlet makaronowy z brokułami

    ...podsmażyć. Do-rzucić cebulę. Oprószyć pieprzem i solą. Dołożyć brokuły oraz makaron. Całość zalać masą jajeczną. Smażyć, aż masa jajeczna się zetnie. Omlet ostrożnie zsunąć z patelni na talerz...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Księga smaków: Pieczarka

    ..., dusimy, gotujemy, marynujemy i zjadamy na surowo. Świeże wyśmienicie smakują na chlebie posypane solą lub w roli składnika do sałatek. Rewelacyjnie sprawdzą się jako dodatek do jajecznicy lub omleta...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Jak wykorzystywać w kuchni pieczarki

    ...i zjadamy na surowo. Świeże wyśmienicie smakują na chlebie posypane solą lub w roli składnika do sałatek. Rewelacyjnie sprawdzą się jako dodatek do jajecznicy lub omleta. Poszatkowane i podsmażone są...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...