• Informacje na temat:

    oliwki z łososiem

Przepisy na temat: oliwki z łososiem
  • Chrupiąca tarta z łososiem i oliwkami

    Niezwykle łatwa i bardzo szybka w przygotowaniu tarta z łososiem i oliwkami smakuje rewelacyjnie. Polecamy wypróbowanie naszego przepisu!

  • Znakomita przekaska, idealna na przyjecie lub grilla

  • Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym

    Sposób przygotowania Paprykę pokroić w cienkie paski. Bagietkę podzielić na małe kromki, każdą z nich posmarować oliwą, ułożyć na blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200°C) na ok 5 – 7 minut lub do uzyskania pożądanej chrupkości. Na każdą kromkę nałożyć paprykę, pokrojonego w cienkie paski łososia oraz skrojone wcześniej oliwki. Doprawić solą, pieprzem i bazylią, a na wierzch utrzeć...

  • Przepis wart wypróbowania: "Makaron z łososiem i oliwkami"

  • Zapiekane jajka z łososiem

    Składniki: 4 jajka 120 g łososia wędzonego 200 g szpinaku 1 ząbek czosnku 2 łyżki tartego parmezanu 8 suszonych pomidorów 8 czarnych, drylowanych oliwek sól, pieprz 2 łyżki masła Przygotowanie: Na łyżce masła przysmaż czosnek i szpinak, odciśnij nadmiar wody. Rozdziel szpinak do 4 ceramicznych kokilek. Dodaj pokrojone pomidory, oliwki i kawałki łososia. Do każdej kokilki wbij...

  • Hiszpańskie tapas.

  • Pyszny tatar z łososia

    Sposób przygotowania Oliwę wymieszaj z sokiem z limonki lub cytryny i solą. Cukinię pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na talerzach i posmaruj cytrynową oliwą. Przygotuj sos: wymieszaj mokre składniki, wciśnij czosnek , dopraw pieprzem i odstaw na pół godziny do lodówki. Łososia posiekaj. Cebulki dymki posiekaj i połącz z łososiem. Dopraw solą, 1 łyżką soku z cytryny i posiekanym koperkiem...

  • Wypróbowany przepis na "Chrupiąca tarta z łososiem i oliwkami"

  • Rolada z łososia z musem ze śliwek kalifornijskich

    Łosoś w nowej wersji - koniecznie spróbuj!

  • Pyszna przekąska na każdą porę dnia.

Artykuły na temat: oliwki z łososiem
  • Makaron z wędzonym łososiem i rukolą

    Składniki: 200 g spaghetti 20 g czarnych oliwek 8 plastrów wędzonego łososia Pęczek rukoli Pęczek cebuli szczypiorkowej Pokrój cebulę, oliwki i łososia. Ugotuj makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Smaż cebulę 1-2 minuty. Dodaj makaron. Dodaj oliwki i rukolę. Dopraw do smaku. Dodaj łososia. Gotuj jeszcze  1-2 minuty. Natychmiast podawaj.

  • Świąteczne śledziki z Hiszpańskimi Oliwkami

    ...pomidora oraz śledzia w kostkę grubości 1 cm, dodaj do wcześniej  przygotowanych składników. Dorzuć hiszpańskie zielone oliwki, wszystko delikatnie połącz. Wskazówka: Danie doskonale smakuje  także z wędzonym łososiem oraz anchois.

  • Stek z łososia

    Aby wydobyć pełnię smaku doskonałej ryby, nie potrzebujesz skomplikowanych procedur i wymyślnych przypraw. Prosty przepis oparty o składniki wysokiej jakości sprawdzi się najlepiej.

  • Tatar z łososia z nachosami

    Sekretem tej eleganckiej i popularnej przystawki jest świeża ryba i doskonałej jakości oliwa, ale oryginalne dodatki wciąż mogą wprowadzić element zaskoczenia.

  • Sałatka z wędzonym łososiem i jajkami przepiórczymi

    Pysznie smakuje i pięknie wygląda. Przepis Jana Kuronia.

  • Kuskus z łososiem i morelami

    Doskonale zbilansowany posiłek.

  • Ceviche z łososia z cytrusowym dressingiem

    Lubisz tatara z łososia? Ta przystawka też przypadnie ci do gustu.

  • Tatar z łososia z awokado i pieczonym parmezanem

    Jedna z najsłynniejszych przystawek w nowej, udoskonalonej wersji.

  • Tost francuski z wędzonym łososiem i jajkiem w koszulce

    Składniki: 5 kromek białego pieczywa 5 plastrów wędzonego łososia 4 jajka 20 ml śmietany 18 proc. Pęczek rukoli Sól do smaku Pieprz czarny 50 ml oliwy z oliwek 4 jajka w koszulce Jajka roztrzep ze śmietaną dopraw do smaku. Pieczywo obtocz w jajku i piecz na złoty kolor, osącz nadmiar tłuszczu. Podawaj z łososiem, rukolą i jakiem w koszulce.

  • Bożonarodzeniowy łosoś z Hiszpańskimi Oliwkami

    ...  W miseczce wymieszaj hiszpańskie czarne oliwki z 2 łyżkami oliwy z oliwek i musztardy. W oddzielnym naczyniu wymieszaj pokrojone w talarki hiszpańskie zielone oliwki z drobno posiekaną cebulą dymką oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Odstaw by smaki dobrze się połączyły. Filety z łososia dopraw sola i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż łososia na średnim ogniu przez 4 minuty. Podawaj na...