• Informacje na temat:

    okoń morski w piekarniku

Artykuły na temat: okoń morski w piekarniku
  • ​ Naleśniki z labraksem i szpinakiem zapiekane w sosie beszamelowym

    Składniki: 8 naleśników 4 filety z okonia morskiego (labraksa) 700 g szpinaku 1 por (biała część) 7 ząbków czosnku Sól i pieprz 50 ml oliwy z oliwek Sos beszamelowy(...) pieczenia, polej sosem beszamelowym. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 10-12 minut.

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • Graj w zielone

    .... 3. Na koniec dolej mleko kokosowe i zredukuj płyn do konsystencji sosu. Dopraw danie sokiem z cytryny. Podawaj z posiekanymi ziołami. Okoń morski z zielonym pesto z czosnku niedźwiedziego Młode(...) minut + 12 minut pieczenia Składniki: 2 okonie morskie oczyszczone (mogą być też dorady), cytryna, 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia, 4 listki czosnku niedźwiedziego, 2 gałązki bazylii...

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. materiały prasowe Polacy to niewątpliwie naród kanapkowy. Kanapki jemy na śniadanie, następne w przerwie na lunch, na podwieczorek lub kolację. I nie ma w tym nic dziwnego - aby je przygotować nie musimy spędzać długich godzin w kuchni i mieć wyjątkowych zdolności kulinarnych. Wariantów na ich przyrządzenie jest tak dużo jak różnorodny...

  • Makrobiotyka: Jesteś tym, co jesz

    ...maksymalnie dwie filiżanki dziennie. Dwa-trzy razy w tygodniu spożywać należy algi i ryby o białym mięsie (takie jak dorsz, flądra, halibut, okoń morski, stynka, sola). Dania makrobiotyczne przygotowywać można na wiele sposobów: gotować na parze, w wodzie, szybkowarze, piec w piekarniku, smażyć w nierafinowanych olejach roślinnych (im krótsza obróbka termiczna, tym lepiej). W zimie jeść należy aż trzy...

  • Święta tuż, tuż – przygotowania najwyższy czas zacząć! Pomimo, że Wielkanoc obchodzona jest w całej Polsce, każdy region posiada własną historię i tradycję obchodzenia tego szczególnego Święta. Fot. Materiały prasoweNa Warmii i Mazurach jeszcze do niedawna nie znano zwyczaju święcenia potraw, a śniadanie wielkanocne było dość ubogie. Na Pomorzu tradycją wielkanocną było jedzenie jajecznicy z węgorzem, a na Podlasiu do dnia dzisiejszego przygotowuje się kołacz, powszechnie znany jako sękacz....

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...

  • W tym roku świętujemy 125-lecie istnienia firmy McCormick. Motywem przewodnim obchodów związanych z tym jubileuszem są smaki, które zbliżają ludzi do siebie. Z tej okazji prezentujemy Trendy w Smakach na 2014 r. przygotowane przez McCormick i Kamis. Publikowany raz w roku raport ekspertów McCormick i Kamis opisuje pięć najważniejszych trendów kulinarnych oraz kilkanaście smaków, które mają szansę zdobyć ogromną popularność wśród konsumentów w nadchodzących latach. Trendy publikowane są w USA...

  • Pokochałyście zabawną i niewydarzoną Bridget Jones? Poznajcie rezolutną Issy Randall. Issy ma 31 lat, pracuje w międzynarodowej korporacji i po uszy zakochała się w swoim szefie. Tak naprawdę ma z nim romans, tylko nikt o tym nie wie. Ups! Już nie! Issy właśnie została zwolniona z pracy i wszystko się wydało. I co teraz? Co prawda, Issy ma pewien talent, odziedziczyła go po dziadku, a wszyscy przyjaciele i znajomi tylko oblizują się ze smakiem... Tak, Issy potrafi wypiekać prawdziwe cudeńka....

  • Maj to miesiąc, który kojarzy się przede wszystkim z grillowaniem i biesiadowaniem w gronie najbliższych. Obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, ale nie oznacza to, że musimy rezygnować z pieczonych smakołyków. Co wrzucić na ruszt i jak grillować bez wychodzenia z domu? Podpowiadamy! Fot. materiały prasowe Ciepłe dni zachęcają do tego, by rozpalić grill i wrzucić na ruszt kiełbasę, skrzydełka czy smakowitą karkówkę. Jak to zrobić, gdy przymusowa kwarantanna uziemiła nas w domu?...