• Informacje na temat:

    ogorki malosolne 1 kg

Przepisy na temat: ogorki malosolne 1 kg
  • Sałatka małosolna

    Mieszanka ulubionych smaków Polaków: ziemniaków i ogórków małosolnych zachwyci domowników oraz gości. Jest banalna do przygotowania i wyjątkowo smaczna.

  • Bardzo dobre i zdrowe. Swiata nie odkrylam, ale podaje moj niezawodny przepis.

  • Biały chłodnik z ogórkami

    Ogórki obierz, zetrzyj na tarce, zalej kwasem z ogórków i zagotuj.

  • Ogórki małosolne to sietny dodatek do obiadu.

  • Pięć sposobów na idealne ogórki kiszone

    Sezon kiszenia ogórków trwa w najlepsze. Wystarczy jedno popołudnie by przez resztę roku mieć smaczny i zdrowy składnik sałatek i szybki dodatek do obiadu. Warto wiedzieć, że dzięki procesowi fermentacji ogórki zyskują nie tylko nowy smak, ale także wiele nowych składników korzystnych dla zdrowia. Idealny efekt w postaci soczystych i twardych ogóreczków zapewni kilka prostych zasad.

  • Pierwsze ogórki gruntowe zawsze muszą być małosolne,oczywiście znikają w locie :-)

  • Sałatka z ogórków

    Nie doceniamy ogórków. Tymczasem oprócz walorów smakowych, zawierają sporo witaminy K i mikroelementów. A ponieważ składają się w 96 proc. z wody ich wartość kaloryczna jest znikoma. Jeżeli chcesz podać sałatkę jako samodzielne danie, dodaj do niej makaron. Będzie wtedy bardziej sycąca.

  • Najlepsze kiszone ogórki, to te, które ukisimy własnoręcznie :) Ja uwielbiam małosolne, dlatego często ogórki znikają zanim na dobre zdążą się porządnie ukisić. Takie ogóreczki przygotowuje się w bardzo prosty sposób.

  • Chłodnik z botwinką i ogórkami

    Proponujemy przepis na pyszny chłodnik. Idealny na upalne dni.

  • OGÓRKI MAŁOSOLNE SĄ DOSKONAŁYM DODATKIEM DO KANAPEK,ZIMNYCH I CIEPŁYCH MIĘS ORAZ WĘDLIN.

Artykuły na temat: ogorki malosolne 1 kg
  • Ogórki małosolne

    Kiszenie sprawia, że poddane temu procesowi produkty stają się skarbnicą witaminy C i z grupy B oraz minerałów. Dzięki fermentacji wytwarza się kwas mlekowy, który wzmacnia odporność, reguluje florę bakteryjną jelit, wspiera trawienie i ułatwia przyswajanie składników z pożywienia.

  • Chrupiące ogórki małosolne

    jeśli zalejesz ogórki bardzo gorącą solanką, to już na drugi dzień mogą być dobre do jedzenia

  • Sprawdzony sposób na kiszenie ogórków

    Domowe, ekologiczne i przede wszystkim zdrowe. Wbrew pozorom kiszenie ogórków wcale nie jest tak trudne, jak mogłoby się wydawać. Dziś zdradzamy kilka sekretów, dzięki którym twoje przetwory zawsze się udadzą.

  • Ogórki kiszone - wzmacniają i odchudzają

    Sezon ogórkowy trwa w najlepsze. Jeśli jeszcze nie robiłeś kiszonych ogórków, pora się za to zabrać. Kiszenie ogórków nie jest zbyt skomplikowane i każdy może się tego nauczyć. Warto je mieć w domu, bo to świetna baza surówek, zupy ogórkowej i zdrowa przekąska.

  • Pierwsze ogórki

    Już są! Polskie ogórki gruntowe. W sam raz na małosolne.

  • Ogórek bez tajemnic - 25 informacji na temat zielonego warzywa

    Ogórek, ogórek, ogórek,/Zielony ma garniturek/ I czapkę i sandały,/ Zielony, zielony jest cały - refrenu piosenki zespołu „Fasolki” nikomu nie trzeba przypominać. Tytułowe warzywo także jest w Polsce doskonale znane. Przed nami (dosłownie i w przenośni) sezon ogórkowy. Najwyższa pora uporządkować informacje na temat tego wąsatego warzywa.

  • Lasagne z kozim serem

    1. Szpinak płuczemy i osuszamy na sitku. Liście boćwiny myjemy i osuszamy, odcinamy łodyżki. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę i chwilę podsmażamy...

  • Sposoby na udane przetwory

    ​Robienie dżemów czy konfitur każda pani domu ma w jednym palcu, ale... warto niektóre patenty poznać albo sobie je przypomnieć. A wtedy przetwory na pewno nam się udadzą.

  • Sprytne patenty na przetwory

    Nowicjuszkom pomogą uniknąć błędów, doświadczonym gospodyniom - uniknąć rutyny. Przetwory mają się udać, a my nie mamy się przy nich narobić!

  • Dobroczynne kiszonki. Uwaga! Nie dla każdego

    Wiemy, że mają wiele właściwości dobrych dla zdrowia. To prawda, ale bogactwo zawartych w nich minerałów nie każdemu służy.