• Informacje na temat:

    ogórki konserwowe z papryczką chili

Przepisy na temat: ogórki konserwowe z papryczką chili
  • Pyszne sałatki na lepszą odporność

    ...ogórki konserwowe. *** #POMAGAMINTERIA Inżynierowie wywodzący się z Politechniki Śląskiej prowadzą zrzutkę na bramy odkażające dla szpitali. Chcą postawić ich co najmniej dziesięć, uruchomili(...)Jajka poché Sposób przygotowania 1. Chili oczyść z pestek. Soczewicę opłucz, wsyp do garnka, zalej 1 szkl. wody. Dołóż chili i curry. Gotuj bez przykrycia 7 minut, dodaj sól i gotuj 10 minut, ew...

  • U mnie ogórków konserwowych nigdy za wiele. Jedne bardzo ostre, inne łagodne - na wszystkie znajdą się amatorzy. Kolejne ogórki w zalewie octowej, tym razem z dodatkiem czosnku, papryczki chili i chrzanu.

  • Placek węgierski

    Mięso pokroić w grubą kostkę, posolić, obtoczyć w mące. Cebulę, czosnek i papryczkę posiekać, ogórki pokroić w plastry. Mięso i cebulę usmażyć. Dodać czosnek, chwilę posmażyć, zalać wodą, dodać ziele angielskie i listek laurowy, dusić 30 minut. Dodać ogórki konserwowe i gotować, aż mięso zmięknie. Pod koniec gotowania zagęścić 2 łyżkami mąki zmieszanej ze śmietaną, zagotować. Dodać papryczkę...

  • Propozycja na ogórki konserwowe w troszkę innym wydaniu.

  • Placek węgierski

    Mięso pokroić w grubą kostkę, posolić, obtoczyć w mące. Cebulę, czosnek i papryczkę posiekać, ogórki pokroić w plastry. Mięso i cebulę usmażyć. Dodać czosnek, chwilę posmażyć, zalać wodą, dodać ziele angielskie i listek laurowy, dusić 30 minut. Dodać ogórki konserwowe i gotować, aż mięso zmięknie. Pod koniec gotowania zagęścić 2 łyżkami mąki zmieszanej ze śmietaną, zagotować. Dodać...

  • Ogórki konserwowe w mojej spiżarni muszą być: jedne w mocniejszej zalewie, inne w łagodniejszej, z liściem selera lub z papryczką chili. Oto moja wersja podstawowa/tradycyjna.

  • Węgierski przysmak

    Mięso pokroić w grubą kostkę, posolić, obtoczyć w mące. Cebulę, czosnek i papryczkę posiekać, ogórki pokroić w plastry. Mięso i cebulę usmażyć. Dodać czosnek, chwilę posmażyć, zalać wodą, dodać ziele angielskie i listek laurowy, dusić 30 minut. Dodać ogórki konserwowe i gotować, aż mięso zmięknie. Pod koniec gotowania zagęścić 2 łyżkami mąki zmieszanej ze śmietaną, zagotować. Dodać...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kiszone ogórki z papryczką chili"

  • Placki węgierskie

    ...angielskie i listek laurowy, dusić 30 minut. Dodać ogórki konserwowe i gotować, aż mięso zmięknie. Pod koniec gotowania zagęścić 2 łyżkami mąki zmieszanej ze śmietaną, zagotować. Dodać papryczkę chili(...)Składniki na 4-6 porcji: 1 kg kartofli, 1 duża cebula, 3-4 łyżki mąki, 2 jajka, sól, pieprz, olej Sos: 1/2 kg karkówki, 1 cebula, 2 ogórki konserwowe...

  • Sezon ogórkowy uważam za otwarty:) Dziś niespodziewanie dostałam dwa kg. ogórków. Oprócz małosolnych postanowiłam wypróbować przepis na ostre. Ale nie miałam świeżej papryczki chili więc wykorzystałam chili peperoncini - suszone papryczki, które można znaleźć na półkach z przyprawami. Ta papryczka /choć suszona/ daje ogórkom kopa i podkręca smak:)

Artykuły na temat: ogórki konserwowe z papryczką chili
  • Placki

    ..., olej Sos: 1/2 kg karkówki, 1 cebula, 2 ogórki konserwowe, 2 ząbki czosnku, 1 papryczka chili, natka pietruszki, sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, olej, mąka pszenna, 2 łyżki śmietany(...) angielskie i listek laurowy, dusić 30 minut. Dodać ogórki konserwowe i gotować, aż mięso zmięknie. Pod koniec gotowania zagęścić 2 łyżkami mąki zmieszanej ze śmietaną, zagotować. Dodać papryczkę chili...

  • TAJNIAK W SZYNKOWYM MUNDURKU

    ...  Sałaty wyłożyć na talerz. Dodać pokrojoną w kostkę żółtą paprykę, ser feta i ogórki konserwowe.  Papryczkę chili pokroić w cienkie paski – posypać po całości. Orzechy nerkowca pokroić i  podpiec z łyżką miodu. Śledzie pokroić w paski i zawinąć w szynkę parmeńską.     Tak przygotowane śledzie wyłożyć na sałaty i posypać  orzeszkami nerkowca. Wszystko polać umiarkowaną ilością sosu winegret...

  • Warzywa i owoce Ogórki (zwłaszcza konserwowe), rzodkiewka, cykoria, brokuły, bakłażan, szpinak (zwłaszcza świeży), zielone oliwki, papryczka chili, przecier pomidorowy, pomidory z puszki, bób, słodkie ziemniaki, kukurydza, morele i daktyle (suszone i świeże), rodzynki, porzeczki, maliny, śliwki, jeżyny, jagody, truskawki, żurawina, pomarańcze, grejpfruty, mandarynki, ananas, białe winogrona...