• Informacje na temat:

    ogorki konserwowe z cebula

Przepisy na temat: ogorki konserwowe z cebula
  • Bułeczki z parówkami i niespodzianką

    Ogórki kiszone lub konserwowe pokrój w plasterki.

  • Pyszne ogórki konserwowe tanie i proste w przygotowaniu to doskonały dodatek do kanapek i obiadu.

  • Sałatka ziemniaczana z ogórkami - Liza

    ...1kg ziemniaków,1 cabula, 2 ogórki konserwowe, 5 łyżek oleju słonecznikowego, sól i pieprz do smaku...

  • Z przepisu babci

  • Sałatka tatarska ze śledziem i ogórkiem

    Składniki: - 4 płaty śledziowe firmy Seko. (matjas), - 4 ogórki konserwowe, - 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych, - 1 mały słoiczek papryki konserwowej, - 1 średnia czerwona cebula, - 2 jajka ugotowane na twardo, - 2 łyżki majonezu, - 1 łyżki śmietany kwaśnej, - pieprz do smaku, - ½ pęczka kopru Przygotowanie: Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, aby straciły nadmierną słoność...

  • Nie lubię kupować przetworów, dlatego robię je sama. W zimie, kiedy nie ma soczystych i zdrowych warzyw, korzystam z moich domowych przetworów. Ogórki z tego przepisu wychodzą bardzo chrupiące i jędrne – ważne by pilnować podanego czasu pasteryzowania :)

  • Składniki: wędzona makrela, cebula, ogórki konserwowe, łyżka majonezu, przyprawy.

  • Propozycja na ogórki konserwowe w troszkę innym wydaniu.

  • Kurpiowskie udka z indyka

    doskonałe z plackami ziemniaczanymi oraz konserwowymi ogórkami i konserwowymi minikukurydzami.

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Artykuły na temat: ogorki konserwowe z cebula
  • Cebule faszerowane kaszanką

    Składniki: 400 g kaszanki 6 średnich czerwonych cebul 2 ogórki konserwowe 2 łyżeczki suszonego majeranku sól, pieprz olej do smażenia Cebule obierz, odetnij z nich górę, wydrąż środki i posiekaj je. Kaszankę obierz, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim wydrążony ze środka cebuli miąższ, aż się zrumieni. Dodaj plastry kaszanki, smaż razem jeszcze 3 minuty. Dopraw solą, pieprzem...

  • Śląskie rolady wołowe

    Śląskie rolady mogą być się różnić nadzieniem – każda gospodyni ma ulubiony przepis. Niektóre panie domu dodają kiszone lub konserwowe ogórki, inne kiełbasę czy grzyby...

  • Nowa odsłona śledzika

    ..., 3/4 szklanki mleka, pomarańcza, cebula, jabłko l konserwowy ogórek, 4 łyżki gęstego majonezu dekoracyjnego, łyżka soku z cytryny, cukier, pieprz, sól Filety zalać mlekiem, odstawić na 2-3 godziny...

  • Warstwa po warstwie

    Słodka papryka Pół łyżeczki miodu 2 cebule 1 litr oleju do frytowania Jajko rozdzielić. Żółtko, 75 g mąki, skrobię i piwo wymieszać, ciasto odstawić na 15 minut. Ogórki konserwowe pokroić(...) i obsmażyć boczek, dodać cebulę i smażyć jeszcze 5-8 minut na średnim ogniu, aż cebula się zeszkli. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę roztrzepać z resztą jajek, doprawić...

  • Sałatka ze śledziami

    Sposób przygotowania: 1. Fasolę przebieramy, płuczemy, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy i zostawiamy na 2 godziny. Następnie gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy.  2. Umytą i osuszoną natkę siekamy. Obraną cebulę, ogórki konserwowe i filety śledziowe kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Dodajemy ugotowaną fasolę, natkę, majonez, śmietanę, doprawiamy pieprzem, solą, mieszamy. Wstawiamy...

  • Szwajcarska patelnia

    Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Kiszone ogórki kroimy w paski, a kiełbasę według uznania. Cebulkę marynowaną osączamy z zalewy.  Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i podsmażamy plastry kiełbasy na jasnozłoty kolor.  Przekładamy na talerz i na tym samym tłuszczu podsmażamy 2-3 minuty pieczarki.  Następnie dodajemy ogórki konserwowe, cebulkę marynowaną, zalewamy bulionem warzywnym...

  • Z rulonikami z szynki

    ...1. Mieszankę sałat umyj i osusz. Wyłóż do płaskiej salaterki. Wymieszaj oliwę z octem, musztardą i śmietaną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i polej nią sałatę. 2. Ugotuj jaja na twardo. Obierz, wystudź i przekrój na połówki. Odcedzoną kukurydzę dodaj do sałaty. Umyj rzodkiewki i posiekaj w plasterki. Pokrój ogórki konserwowe. Dodaj do sałaty. 3. Szynkę podziel na plasterki. Na każdym ułóż...

  • Kebabczeta

    Cebulę obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa, dosyp kminek, wbij jajko. Dodaj sól i pieprz do smaku i wyrób masę. Odstaw na kilka godzin do lodówki, aby składniki...

  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.

  • Sałatki z wędlinami. Zdziwisz się, co przygotujesz z ich użyciem. Pycha!

    Sałatka z brokułem, szynką wędzoną, rzodkwią i sosem czosnkowym Ugotowane ziemniaki, marchewka, pietruszka, kiszony ogórek, cebula, połączone majonezem, często z dodatkiem szynki, jajka na twardo czy pokrojonego jabłka: tradycyjna sałatka jarzynowa to danie, które gości na stole w prawie każdym polskim domu. Rodzinne przepisy przekazujemy sobie z pokolenia na pokolenie, a już szczególnie...

Wideo na temat: ogorki konserwowe z cebula
  • Szybki przepis na rybną przystawkę

    Tatar z łososia to świetna przekąska na przyjęcie. Do jej wykonania potrzebny jest filet z łosia, czerwona cebula, ogórek konserwowy, koper, oliwa z suszonego pomidora oraz sok z cytryny. Ta rybna przystawka nie tylko ciekawie wygląda, ale również wyśmienicie smakuje. (Źródło: TVP/ x-news)