• Informacje na temat:

    ogonówka wedzona

Przepisy na temat: ogonówka wedzona
  • Składniki: 40 dag żeberek wędzonych, 20 dag chudego pokrojonego boczku, 20 dag wędzonej ogonówki, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 20 dag białej słodkiej kapusty, 5 dag przecieru pomidorowego, 100 ml pikantnego soku pomidorowego, 100 ml czerwonego wina, 200 ml bulionu, 3 ząbki czosnku, 5 dag smalcu ze skwarkami, papryka ostra, ziele angielskie, kminek, majeranek, pieprz, liść laurowy, sól.

  • Składniki : 80 dag szpondra wołowego pokrojonego w grubą kostkę, 10 dag wędzonej ogonówki pokrojonej w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 2 ząbki czosnku pokrojonego w plastry, 10 dag czerwonej papryki, 10 dag marchwi pokrojonej w kostkę, 10 dag zielonego groszku, 5 dag przecieru pomidorowego, 50 ml oleju do smażenia, 200 ml bulionu, 100 ml czerwonego wina, papryka ostra, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, kminek, sól.

  • Patelnia zbójnicka Roberta Sowy

    - Sztuka kulinarna to moje powołanie. Jestem szczęśliwym człowiekiem, gdyż robię to co lubię- mówi o sobie szef kuchni Robert Sowa. Może więc jest to najlepszy argument, aby wypróbować przepis na patelnię zbójnicką w jego wykonaniu.

  • Spaghetti all' Amatriciana

    Włoskie smaki.

  • Sałatka ziemniaczana z pestkami dyni

    Szczególnie polecana dla panów. Zawiera składniki stosowane w profilaktyce chorób prostaty.