• Informacje na temat:

    odcinki pyszne

Przepisy na temat: odcinki pyszne
  • Karmelowe Gruszkowe Myszy

    Oto przepis na pyszne, halloweenowe myszki. Ich przygotowanie będzie świetną zabawą dla całej rodziny.

  • Sprawdzony przepis na "Pyszne rogaliki orzechowe"

  • Zdrowe i dobrej jakości mięso na grill

    ...smakiem. Popularne stają się również steki z krzyżowej wołowej. Przeważnie jest to mięso nieco twardsze, otoczone błonami, jednak jest niezwykle soczyste i pyszne w smaku. Jeśli nie czujemy się na siłach...

  • Pyszne małe pączusie.

  • Walka o finał

    ​W kuchni MasterChefa Juniora pozostała już tylko czwórka młodych kucharzy, którzy zmierzą się w emocjonującej bitwie o wejście do finału.

  • Szybkie i pyszne danie:)

  • Niebanalny duet - pierogi i marcepan

    Marcepan, czyli słodka migdałowa masa jest m.in. składnikiem nadzienia do rogali marcińskich. Okazuje się, że marcepan można również "pożenić" z pierogami. Orędownikiem tego niebanalnego duetu jest Paweł Loroch, znany dziennikarz kulinarny.

  • słodko-kwaśnie, pyszne ciasto

  • 5 pomysłów na szaszłyki

    ...wegetarian. Wszystkie szaszłyki są proste i szybkie w przygotowaniu, a pyszne sosy i dipy można zastosować także do innych potraw. Szaszłyki z sosem mango Składniki na 4 porcje: - 500 g karkówki(...) na odcinki po ok. 3 cm. Mięso, pomidorki i cebulkę nadziewać na szpadki. Oliwę doprawić solą i pieprzem i smarować szaszłyki (również w trakcie grillowania). Grillować 7-10 minut. Czas przygotowania...

  • Tanie i pyszne ciasteczka, przy tym proste w wykonaniu.

Artykuły na temat: odcinki pyszne
  • Ciasteczka na święta

    Są pyszne, dekoracyjne i naprawdę proste. Warto przygotować je wcześniej i przechować w szczelnym pojemniku, by cieszyć się ich smakiem przez całe święta.

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Marika wspomina dzieciństwo

    Dzieciństwo było pyszne. Truskawkowo- malinowo- rabarbarowe - wspomina Marta Kosakowska, popularna piosenkarka znana jako Marika.

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Francuskie Magdalenki

    Te pyszne francuskie ciasteczka nie mogą obejść się bez filiżanki herbaty lub kawy. Przygotujesz je szybko i prosto!

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...

  • Ewa Wachowicz gotuje: Sernik z ziemniakami

    ​Ewa Wachowicz w najnowszych odcinkach swojego autorskiego programu proponuje przepisy na potrawy szybkie w realizacji, dodatkowo skomponowane ze składników, które każdy znajdzie w swojej lodówce lub pobliskim sklepiku, a przede wszystkim smaczne i zdrowe. Jak zwykle dania będą też elegancko podane. Prowadząca ten program bowiem podpowie również, jak można pięknie nakryć stół, samemu wykonać kompozycje kwiatowe czy pomysłowe świeczniki. Podobnie, jak w poprzednich latach kuchnię Ewy Wachowicz...

  • Święta tuż, tuż, a u nas już! Lepiej zawczasu przygotować się do Wigilii, żeby później uniknąć nerwówki i móc w pełni cieszyć się czasem spędzanym w gronie najbliższych. W tym roku stawiamy na tradycję w najbardziej tradycyjnym wydaniu i proponujemy świąteczne menu na modłę regionalną. Może zamiast barszczu podamy zupę brzadową po kaszubsku, a kutię zastąpimy góralską kołatanką? Do odważnych świat należy! Nie zapominamy o karpiu,bo święta bez karpia się nie liczą, ale staramy się zaserwować...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

Wideo na temat: odcinki pyszne