• Informacje na temat:

    noga z baraniny

Przepisy na temat: noga z baraniny
  • Kuchnia miętą pachnąca

    ...rozpoczynają swój dzień? Oczywiście od śniadania, które składa się z oliwek, sera z koziego mleka, placka, jajecznicy i kiełbasy z baraniny. Do tego obowiązkowo kawa z domieszką kardamonu. Taki napój serwowany(...) baraniny czy jagnięciny. Liście układa się na mięsie, a następnie dusi pod przykryciem, daje to potrawom wspaniały specyficzny posmak i aromat. Arabska kuchnia jest bardzo ostra, świadczą o tym przede...

Artykuły na temat: noga z baraniny
  • Kanapki z grillowaną baraniną

    .... 8. Jedną z połówek bagietki posmaruj majonezem z harissą, ułóż na niej plasterki baraniny i ogórki, następnie przykryj drugą połową bagietki i pokrój kanapkę na cztery części. Przepisy Guya Fieri to...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Miasto tysiąca pubów

    ...potrawy! - krzyczy mi do ucha przyjaciółka. Zamawiamy irlandzki stew, czyli gulasz (potrawkę z baraniny lub jagnięciny z cebulą i ziemniakami). Harfy i ślimaki Muzyka jest tu naprawdę ważna...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Marcin. Ciasto 200 ml ciepłej wody400 g mąki pszennej (typ 650)20 g świeżych drożdży2 łyżki oliwy z oliwek1½ łyżeczki soli2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego½ łyżeczki cukru Farsz mięsny 3 mięsiste pomidory 150 g mięsa (po 75 g baraniny i wołowiny)1 cebula szalotka1 zielona papryka3 łyżki oliwy z oliwek sól do smakupieprz do smaku3 pieczarki2 ząbki czosnku10 g długo dojrzewającego sera koziego50 ml...

  • Licz z nami kalorie

    ...100 g produktu Łopatka z baraniny - 284 kcal; łopatka z cielęciny - 106 kcal; łopatka z wieprzowiny - 257 kcal; schab z kością - 174 kcal; wieprzowa szynka surowa - 261 kcal; żeberka wieprzowe...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Policz swoje kalorie

    ...łopatka z baraniny - 284 kcal; łopatka z cielęciny - 106 kcal; łopatka z wieprzowiny - 257 kcal; schab z kością - 174 kcal; wieprzowa szynka surowa - 261 kcal; żeberka wieprzowe - 321 kcal; pieczeń...

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Włosi potrafią podawać espresso na różne sposoby. Na przykład espresso coretto pije się z odrobiną alkoholu. Fot. 123RF/Picsel Według legend kawę wynaleźli etiopscy mnisi. Napój miał im pomóc przetrwać, długie, nocne modlitwy. Jednak historyczne przekazy mówią, że początki wykorzystywania kawy znajdujemy na Bliskim Wschodzie. Niemiecki podróżnik Leonard Rauwolf, podróżując po tamtejszych krajach zebrał ziarna kawy i sprowadził je do Europy. Smak kawy, tak go zachwycił, że dokładnie opisał...

  • Barbara Ritz to pierwsza polska zwyciężczyni programu MasterChef. Ujęła telewidzów swoim sympatycznym uśmiechem i ogromnym talentem kulinarnym. Co myśli o obecnej edycji MasterChefa? fot. Piotr Bolko   Skąd czerpie pani pomysły na przygotowywane potrawy? - Często inspirują mnie zdjęcia, czasami zakupy na targu, a nawet ulotny zapach. Przeważnie pomysł na potrawę kiełkuje w mojej głowie. Czasami trochę dłużej i wtedy nawet nie pozwala mi to zasnąć, a czasami doznaję po prostu olśnienia!...