• Informacje na temat:

    nie wychodzi mi biszkopt

Przepisy na temat: nie wychodzi mi biszkopt
  • ​Jakich błędów wystrzegać się w kuchni

    Jak zaprawić zupę śmietaną, żeby się nie zwarzyła? Dlaczego nie wychodzi nam biszkopt - opada, albo robi się zakalec? Na te pytania odpowiada PAP Life Jurek Sobieniak, kucharz występujący w "Pytaniu na śniadanie".

  • łatwo ! szybko! jest przepyszny, znika w mgnieniu oka. Pasuje zarówno do owoców, masy jak i oczywiście można jeść samego bez żadnych dodatków ewentualnie posypany cukrem pudrem. Mało słodki!!! Wspaniały na popołudnie przy kawie. Nie zdąrzyłam zrobić zdjęcia bo od razu zniknął:)

  • Portugalska kuchnia wspaniale opowiada historię tego kraju

    Nie byłem przygotowany na to, że znajdę w Portugalii tyle wspaniałych rzeczy: tak wiele ładnych miast, pięknych kościołów. Miałem gigantyczną przyjemność z odkrywania Portugalii prowincjonalnej, nieoczywistej, nie zadeptanej przez turystów - mówi Bartek Kieżun - dziennikarz kulinarny i autor książek "Italia do zjedzenia" i "Portugalia do zjedzenia".

  • biszkopt jest wyrośnięty i puszysty,można z jednego placka zrobić nawet trzy spody do innych ciast.można go zamrozić i wykorzystać za jakiś czas polecam!!!!!!!!!!!!!!

  • Truskawki do potęgi trzeciej Przepis na biszkopta pochodzi ze strony www.mojewypieki.com

  • Nie wiecie jakie to dobre, jak nie spróbujecie :)

  • Jest to ciasto znane i lubiane :) Składa się ze spodów z ciasta parzonego oraz z pysznego kremu. Ja piekę karpatkę według tego przepisu i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, by nie wyszła. To przepis pewniak.

  • Pyszny biszkopt. Wychodzi w 100%. Nie za gruby..np. pod ciasta z owocami i galaretką

  • Znalazłam ten przepis kiedyś na internecie, niestety nie pamiętam od jakiego użytkownika ;( Jest bardzo łatwy i zasze biszkopt wychodzi wyrośnięty.

  • Biszkopt prosty,który zawsze wychodzi,nigdy nie opada.Można posypać cukrem pudrem ,lub przełożyć masą według uznania.

Artykuły na temat: nie wychodzi mi biszkopt
  • Sekrety biszkoptu

    ...jest konieczne. Ale, możesz wykorzystać sekretny patent doświadczonych gospodyń - do składników ciasta dodaj 2 łyżki octu i biszkopt zawsze wychodzi im pulchny. Zobacz także:(...)Aby biszkopt był pulchny, nie wsypuj od razu całej mąki na powierzchnię ubitej na sztywno piany z białek. Dodawaj ją po trochu, wsypując na boki naczynia i delikatnie mieszaj. Pulchność biszkoptu...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • ...tym razem prognozy się sprawdziły i weekend piękny był... ciepło, słonecznie... aż chciało się wychodzić z domu... wczoraj ogromnie długi spacer, po...

  • Wbrew pozorom, to nie będzie artykuł o "wróżeniu z fusów". Naukowcy dowodzą, że na nasze preferencje żywieniowe mają wpływ cechy osobowości (i odwrotnie). Jaki charakter mają wielbiciele chipsów?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Marzyciele unikają... Według badań amerykańskiego psychologa osobowości Lewisa Goldbera, pewne cechy osobowości mają wpływ na to, co najczęściej jemy. Badacz wziął pod uwagę przede wszystkim ilość tłuszczu oraz błonnika w diecie. - Osoby, które zastępują produkty...

  • Nie obiecuj, tylko rób!

    ...- No, nie. Znowu to samo. Monika, dlaczego nie zrobiłaś zakupów? - wołałam do 14 letniej córki.

  • Lubimy gotować. Nie lubimy natomiast tracić czasu w kuchni na zmywanie naczyń, doczyszczanie garnków, ścieranie rozchlapanych sosów. Oto, jak wyglądają historie osób, które nie muszą już w kuchni spędzać tyle czasu, co kiedyś. Jak oszczędzać czas w kuchni?   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Pani Helena wie, że Multicooker zmniejsza ilość czasu spędzonego na zmywaniu: "Byłam Mistrzynią Przypalania teraz jestem Mistrzynią Gotowania :) Dzięki...

  • ...  Ano nikt nie gwarantowal, ze bedzie lekko. I nie jest. A nawet momentami bywa ciezko. Nie mowiac o tym, ze brak mozliwosci wyjscia na troche z domu...

  • Sklepowe półki uginają się pod ciężarem różnych produktów spożywczych. Hipermarkety i małe osiedlowe sklepiki kuszą przeróżnymi promocjami, a producenci żywności prześcigają się w uatrakcyjnianiu swojej oferty. Wszystko po to, abyśmy chcieli kupować jeszcze więcej. Fot. 123RF/Picsel Marnowanie jedzenia stanowi problem globalny. Badania Federacji Polskich Banków Żywności wykazały, że co roku na świecie marnuje się aż 1/3 wyprodukowanej żywności! W Europie wyrzuca się około 100 mln ton...

  • SOS Cukier niebezpiecznie spada!

    W cukrzycy walczymy o to, by poziom glukozy we krwi nie był zbyt wysoki. Nie zapominajmy, że jego gwałtowny spadek może być groźny dla życia.

  • Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wigilijnych stołach, czyli wtedy, gdy obyczaj nakazuje powstrzymanie się od spożywania mięsa. Śledzia z rzędem temu, kto znajdzie osobę nieznająca tej świątecznej tradycji! Fot. 123RF/Picsel Od dawien dawna nurtowało mnie jedno pytanie - jak to jest, że w Wigilię mięsa jeść nie wolno, ale wolno, a wręcz trzeba jeść ryby? W końcu ryba to również...