• Informacje na temat:

    niby pizza przepis

Przepisy na temat: niby pizza przepis
  • Moja autorska - zapiekanka wyglądem przypominająca tradycyjną pizzę, lecz zamiast ciasta spód wykonany jest z panierowanego sera Manchego. Na wierzchu natomiast umieszczamy ulubione dodatki.

  • szybkie, proste w wykonaniu i bardzo smaczne

  • Tym razem, mam coś fajnego dla tych, którzy nie czują się dobrze w pieczeniu. Pyszne ciasto, zrobione na gotowcach. Przepis dostałam od koleżanki.

  • Na specjalne życzenie trele-morele zamieszczam przepis na niby-nutellę z węgierek, która jest bardzo przydatna do naleśników, ciasta i deserów.

  • Tak naprawdę to danie z resztek:). A każdy kucharz wie, że czasem z pozostałości po posiłkach można stworzyć kulinarne cudeńka. Więc proponuję potrawę a'la pizza, ale na cieście francuskim. Szpinak z czosnkiem i pomidory z kozieradką to tajemnicze składniki, które niby oczywiste i proste, a jednak tworzą harmonię smaku i wydobywają bogactwo aromatu wszystkich składników. Wspaniale sprawdzi się na szybki obiad, ale również w przypadku, gdy wpadną niespodziewani goście. W pół godziny mamy...

  • Bardzo polecam ten deser bo jest przepyszny i lekki.

  • Niby zwykła pizza, ale jak doda się coś od siebie wychodzą pyszne rzeczy. Polecam.

  • Pizza to moje kultowe danie - opracowałam sama ten przepis i myślę, że został przeze mnie opracowany do perfekcji.

  • Pizzę bardzo lubię ja i cała moja rodzinka ,dlatego ten przepis polecam wszystkim .Na wierzch pizzy można nałożyć wędliny ,mięso z kurczaka, warzywa swoje ulubione składniki . Ja przygotowałam z wędlinami pieczarkami i tartym serem .Przy niewielkim nakładzie pracy można stworzyć coś pysznego.Bardzo prosta i pyszna pizza, ciasto przyjemne w wykonaniu . Zachęcam do wypróbowania .

  • domowa, najlepsza :)

Artykuły na temat: niby pizza przepis
  • Monika Mrozowska: Mam apetyt na więcej

    Propagatorka zdrowego odżywiania i kreatorka smaków, które niejednego mogą zaskoczyć. Twardo stąpa po ziemi, choć nie brak jej entuzjazmu i pasji, by spełniać się w roli kochającej mamy. O tym, jak spędzać więcej czasu z przyjaciółmi i sprawić, by w oczach ukochanego pojawił się żar namiętności, rozmawiam z Moniką Mrozowską, aktorką i autorką książek z bardzo smacznymi przepisami.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci i biznesmeni. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • "Sama robię kosmetyki"

    Co sprawia pani przyjemność w czasie wolnym od pracy? Julia Rosnowska: - Przyznam, że ostatnio zajęłam się... domową produkcją kosmetyków. W sieci pełno jest świetnych przepisów. Robię własne(...) coś, co dobrze na mnie wpływa. "Jesteśmy tym, co jemy" - jest takie powiedzenie i ja naprawdę uważam, że coś w nim jest. Ostatnio mam bzika na punkcie wegańskich "niby-serowych" chipsów jarmużowych...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Oto przepis na słodką pizzę, którą Ania Zakrzewska postanowiła zaserwować jurorom programu "Bake Off Junior". Crème pâtissière 250 ml mleka 1 laska wanilii 2 żółtka 40 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone Słony karmel 4 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 8 łyżek śmietany kremówki 2 łyżki masła 1/3 łyżeczki soli   Pizza 250 g malin 100 g obranych niesolonych pistacji świeża bazylia 1 łyżka cukru 100 g czerwonych porzeczek Crème pâtissière Ugotować mleko z laską wanilii....

  • Julia Roberts: Nie mogłam powiedzieć "nie"

    ...sprowadziła się z Atlanty w 1985 roku i zaczęła chodzić na castingi. Grała małe rólki, czasami nawet nie była wymieniana w obsadzie. W 1988 roku pojawiła się jako czarująca kelnerka w "Mystic Pizza(...) bijatyki, nawet takiej na niby. I jak tu jej nie kochać?  Kobiety w tym filmie są bardzo toksyczne i właściwie każda znajduje się na przegranej pozycji. - Violet, którą gra Streep, nie umie...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Po co ten detoks

    ...specjalistki miała pić dużo wody i unikać soli. Niby nic nadzwyczajnego, ale po kilku dniach zaczęła skarżyć się na nudności. Dietetyczka uspokajała, że to jeden z etapów odtruwania organizmu ze(...) niedawno, że na rynku jest w tej chwili ponad dwieście różnych przepisów na żywieniowy detoks! Od tych banalnych, polegających na odstawieniu alkoholu, kawy i cukru, po bardziej ekstremalne, jak picie tylko...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...