• Informacje na temat:

    napój czerwony

Przepisy na temat: napój czerwony
  • Gorąca czekolada z dodatkiem czerwonego wina

    Pyszny i rozgrzewający napój...

  • szybki w przygotowaniu

  • ...wskazują, że dzięki zawartości azotanów buraki zwiększają wytrzymałość organizmu na ćwiczenia fizyczne. Czerwony nektar obniża ciśnienie krwi Badania przeprowadzono w grupie 8 mężczyzn...

  • Pyszny i orzeźwiający napój z miodem, kumkwatem, imbirem, kurkumą i cynamonem. Można pić go jeszcze ciepły lub po wystudzeniu.

  • Przepisy na napoje, które skutecznie gaszą pragnienie

    ...łyżeczki czarnej herbaty Gotujemy wodę z cukrem. Dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy, wsypujemu herbatę. Gotujemy 3 min. Napój przecedzamy przez bardzo gęste sito i studzimy. Podajemy z kostaki lodu(...) z wodą mineralną. Podajemy z kilka kostkami lodu. Ozdabiamy plastrem cytryny, świeżego ananasa. Włoski napój lodowy na 2 porcje: 10 dag sorbetowych cytrynowych lodów 3/5 szklanki mineralnej wody...

  • Super napój dla naszych pociech.

  • Rozgrzewające napoje z rumem

    Na chłodniejsze dni.

  • Ten napój to swiety sposób na orzeźwienie.

  • Herbaciana sangria

    Sangria to tradycyjny, hiszpański napój na bazie czerwonego wina. Często, dla wzmocnienia smaku, dodawane są do niej także inne trunki. Poniżej przepis na lżejszą wersję tego popularnego napoju, urozmaiconego dodatkiem herbaty.

  • Napój z gruszek i winogron niesłodzony.

Artykuły na temat: napój czerwony
  • Napoje rozgrzewające

    Kiedy przemarzniemy do szpiku kości, nie ma nic lepszego, jak kawa lub herbata z rozgrzewającymi przyprawami korzennymi albo odrobiną alkoholu. Świetne są też grzańce z piwa czy wina.

  • Ile kalorii mają napoje?

    ...jest źródłem witamin A, B1, B2, B12, PP, K, E. Napój ten wzmacnia odporność, oczyszcza wątrobę, wspomaga leczenie wrzodów żołądka i dwunastnicy. Wystarczy pić jedną szklankę soku z marchwi dziennie, by...

  • Skóra naczynkowa: Jak ją wzmocnić przed zimą?

    Emocje, alkohol, gorące potrawy i napoje albo zmiana temperatury… I robimy się czerwone jak burak. Oj, nie chcemy tego!

  • Coś na rozgrzewkę

    C​zujesz, że choroba cię rozkłada? Zaaplikuj sobie napój, który szybciej postawi cię na nogi i zadziała profilaktycznie. Oto, jakie mikstury polecamy w naszym jesienno-zimowym menu.

  • Warzywa i jagody dobre dla mózgu, kawa i wino - niekoniecznie...

    Wbrew dotychczasowym badaniom czerwone wino, ciemna czekolada i napoje bogate w kofeinę niekoniecznie służą zachowaniu sprawnego mózgu. Naukowcy wynoszą natomiast zalety płynące ze spożywania warzyw i jagód.

  • Ekspert radzi: zmieniaj zioła co trzy tygodnie!

    Ziołowe i owocowe napary wzmacniają odporność organizmu, poprawiają krążenie i opóźniają proces starzenia. Nie zawierają teiny, więc mogą ja pić kobiet w ciąży i małe dzieci zamiast czarnej herbaty. Kupując tego typu napój, nie należy kierować się nazwą, ale składem. W Polsce często bowiem napary ziołowe i owocowe mylone są z herbatami aromatyzowanymi, które mają zupełnie inne właściwości...

  • Grzane wino po góralsku

    Do rondla wlej wodę i dodaj przyprawy, po zagotowaniu zestaw z ognia, dolej wino i podgrzewaj, mieszając.  W przygotowywaniu wszelkich grzańców zawsze należy pamiętać o tym, aby napój podgrzać, ale nigdy nie doprowadzać do wrzenia. Zobacz także: 

  • Zimą dbaj o nerki

    ​Nasze nerki raczej nie lubią zimna. Organom tym służą ciepłe podkoszulki i dłuższe kurtki osłaniające dolną część pleców, ale też rozgrzewające dania i napoje. Zwróć uwagę, czy dłonie i stopy szybko ci marzną - jeśli tak, może to być sygnał, że nerki potrzebują uwagi.

  • W Lizbonie można kupić wino... spod wody

    ...ujawnił, że docelowo spółka Ervideira planuje uruchomienie na tamie wodnej Alqueva podwodnego magazynu na butelki z czerwonym winem. Ma w nim leżakować stale od 8 do 10 tys. butelek. Inicjatywa firmy...

  • Więcej zielonego

    ​Jemy coraz zdrowiej, ale polska dieta ciągle pozostawia wiele do życzenia. Nasze narodowe grzechy to nadmiar czerwonego mięsa, tłuszczu, zwłaszcza zwierzęcego, cukru, soli i stanowczo za mało warzyw. Nowa piramida zdrowego żywienia koryguje te błędy. O tym, jak zawarte w niej wskazówki przenieść do codziennej diety, z jej twórcą, prof. Mirosławem Jaroszem, rozmawia Katarzyna Koper.