• Informacje na temat:

    naleśniki z kapustą

Przepisy na temat: naleśniki z kapustą
  • Naleśniki z kapustą

    Składniki: Ciasto: półtorej szklanki mąki 3 jajka niepełna szklanka wody gazowanej niepełna szklanka mleka olej sól pieprz Farsz: 30 dag młodej kapusty koperek łyżeczka masła klarowanego listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego sól pieprz Przygotowanie: 1. Składniki ciasta włóż do miski, zmiksuj dokładnie blenderem lub wymieszaj łyżką. Smaż na oleju cienkie naleśniki...

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Naleśniki z młodą kapustą

    .... Potem wylewaj małe porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Koperek posiekaj. Masło rozgrzej, oprósz mąką, zasmaż. Kapustę wymieszaj z zasmażką oraz koperkiem. Ponownie zagotuj i ew. jeszcze raz posól do smaku. Wyjmij listek i ziele. Farsz nałóż na naleśniki. Zwiń je jak gołąbki. 3. Udekoruj natką. Od razu podawaj.

  • Sprawdzony przepis na "Naleśniki z kapustą"

  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    ...pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem. 3. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję. 4. Zwijam naleśniki w rulony i panieruję...

  • Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z kapustą"

  • Dania z kapustą i grochem

    .... Równomiernie je rozprowadzaj po całej powierzchni patelni i smaż cienkie naleśniki. Rozłóż na nich farsz. Zwiń, formując krokiety. Pozostałe jajka roztrzep widelcem. Zanurz w nich krokiety. Obtocz je w bułce...

  • Przepis na naleśniki z podsmażaną kiszoną kapustą. Bardzo sycące i smaczne danie. Do tego dużo szczypiorku, w końcu na talerzu musi być zielono:)

  • Najlepsze naleśniki na świecie? Robią je w Japonii!

    Japończycy są mistrzami nie tylko w kwestii sushi. Bardzo dobrze radzą też sobie w zakresie naleśników. Wylansowali m.in. superpuszyste pankejki, w których zakochali się Instagramerzy na całym świecie.

  • Mój przepis na naleśniki:) Można z nich robić różnorodne dania. Są pyszne na słodko jak i z nadzieniem mięsnym itp:)

Artykuły na temat: naleśniki z kapustą
  • Naleśniki z młodą kapustą

    ...smaruj ją olejem. Potem wylewaj małe porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Koperek posiekaj. Masło rozgrzej, oprósz mąką, zasmaż. Kapustę wymieszaj z zasmażką oraz koperkiem. Ponownie zagotuj i ew. jeszcze raz posól do smaku. Wyjmij listek i ziele. Farsz nałóż na naleśniki. Zwiń je jak gołąbki. Udekoruj natką. Od razu podawaj. Zobacz także:

  • W przypadku naleśników nie warto ograniczać się do utartych schematów. Owszem, te z dżemem i słodkim twarożkiem są pyszne, jednak w wersji wytrawnej smakują równie dobrze. Fot. 123RF/Picsel Pierwsze naleśniki powstały w bardzo dawnych czasach, gdy człowiek na rozgrzaną powierzchnię wylał mieszaninę mąki, jaj i mleka lub wody. W tak wysmażony placek zawinął, co było pod ręką i zjadł nie używając ani talerzy, ani sztućców. Włosi, a konkretnie mieszkańcy Florencji, uważają się za twórców...

  • Szpinakowe naleśniki z twarożkiem

    Sposób przygotowania: 1. Przygotuj ciasto na naleśniki: zblenduj szpinak z wodą. Dodaj jajka, mąkę, mleko i masło, zmiksuj.  2. Usmaż naleśniki na oleju, po 30 sekund z obu stron.  3. Wymieszaj twarożek z jogurtem i posiekanym czosnkiem. Wsyp sól i pieprz. Wymieszaj i posmaruj naleśniki. Ułóż na twarożku pokrojone rzodkiewki i pomidorki oraz szpinak, natkę i słonecznik. Zwiń naleśniki na pół...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • Naleśniki, jakich nie znałaś

    ...i ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, vegeta, bazylia Na naleśniki: po 1 szklance mąki, mleka i wody, 2 jajka Na nadzienie: po 10 dag serka śmietankowego kanapkowego i sera żółtego, 2 łyżki śmietany, po(...) składniki na ciasto naleśnikowe. Odstaw pod przykryciem na około 15 minut. Po tym czasie wylewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię. Smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron. 3. Żółty ser zetrzyj na...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Krokiety z pieczarkami

    Wszystkie składniki na naleśniki mieszam ze sobą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto odstawiam na 30-60 minut, aby odpoczęło. Po tym czasie...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Kulinarne początki gwiazd

    Gwiazdy opowiadają o swoich pierwszych kucharskich doświadczeniach. Kto ubrudził wszystkie ściany roztrzepanym żółtkiem, a kto zaczynał od przygotowania kanapki z kiszoną kapustą?

  • Wiele osób rozpoczyna swą przygodę z gotowaniem właśnie od naleśników. Jednak wbrew pozorom nie jest to łatwy przepis. Aby przygotować perfekcyjne naleśniki, należy zwrócić uwagę na kilka szczegółów. Fot. 123RF/Picsel Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom Francji. Tam też przemianowano je na „crepes" i...

Wideo na temat: naleśniki z kapustą
  • Domowy barszcz i gryczane naleśniki, czyli zdrowa kuchnia dla alergików

    Iwona Zasuwa na co dzień śpiewa w chórkach u Kai, a prywatnie jest mamą małego alergika. W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotowała idealne dania dla uczuleniowców. Na stole programu pojawiły się takie potrawy jak: błyskawiczny barszcz domowy, jednoskładnikowe naleśniki z białej gryki, surówka z kapusty z orientalną nutą oraz "mleczna" czekolada. Jak namówić dziecko do jedzenia jaglanki

  • Pomysły na perfekcyjne krokiety

    W kuchni programu Marieta Marecka zdradziła przepis na idealne krokiety. Przygotowała naleśniki na kilka sposobów np. z kapustą i grzybami, z kaszy gryczanej ze szpinakiem i serem oraz wariację na słodko z pomarańczami i mascarpone waniliowym. Które będą najsmaczniejsze?

  • Co jeść, by się mniej stresować?

    Niektórzy w stresie nic nie mogą przełknąć, za to inni stres próbują zajadać. Na szczęście są produkty, które obniżają napięcie nerwowe i właśnie z nich Andrzej Polan przygotował w "Dzień Dobry TVN" dania uspokajająco-wyciszające. Wśród propozycji kulinarnych znalazły się: guacamole z awokado i chrzanem, sałatka z awokado, pomelo, ogórka, selera naciowego i pieczarek, naleśniki z kapustą włoską