• Informacje na temat:

    naleśniki na słono

Przepisy na temat: naleśniki na słono
  • Naleśniki z mięsem

    Pyszne naleśniki na słono...

  • Sprawdzony przepis na "Naleśniki na słono"

  • Naleśniki z pieczarkami i chilli

    Taki farsz jest idealny do naleśników na słono...

  • Bardzo dobra na obiad, lub zamiast pizzy.

  • Naleśniki z pastą sezamową

    Smacznym i sycącym posiłkiem, którego smak zna praktycznie każdy z nas, są naleśniki. Ta popularna potrawa jest doskonałym pomysłem zarówno na śniadanie czy obiad, jak i deser. Można ją podawać na słodko lub na słono, w połączeniu z różnymi dodatkami. W Polsce najczęściej urozmaicamy je cukrem lub dżemem – warto jednak spróbować czegoś nowego i postawić na pastą sezamową, czyli tahinę.

  • Pyszna tarta ,można podawać na zimno i na ciepło.Smakuje wyśmienicie,jest delikatna i bardzo sycąca.

  • Naleśniki idealne

    ...gazowanej (zamiast zwykłej) sprawi, że naleśniki będą bardziej puszyste. Jeżeli robimy naleśniki ze słonym farszem, do przygotowania ciasta zamiast mleka i wody można wziąć jasne piwo. Nadzienie(...)). Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta (ok. 250 g). Całość doprawiamy. Inne nadzienia Naleśniki można podać z owocami, syropem klonowym, dżemem.

  • Napełni każdy żołądek :)

  • Naleśniki z szynką (po 3.roku)

    Naleśniki można zrobić na wiele sposobów. Mogą mieć słodki, słony, a nawet kwaśny smak - wszystko zależy od inwencji twórczej kucharza. Wypróbuj nasz najnowszy przepis.

  • Kolejny sposób urozmaicenia nudnego smaku masła.

Artykuły na temat: naleśniki na słono
  • Naleśniki na słono z gotowanych ziemniaków

    ...mielone i, mieszając, smażymy ok. 10 minut. Doprawiamy pieprzem, solą i koncentratem pomidorowym, mieszamy. 3. Warzywno-mięsnym farszem smarujemy grubo naleśniki, zwijamy i układamy dość ścisło obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Jeśli zostało nam trochę farszu, mieszamy go z bulionem warzywnym i polewamy naleśniki. Jeśli zużyliśmy cały farsz, polewamy samym bulionem. Wstawiamy do piekarnika...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Słodko-słone naleśniki gryczane

    ...   Przygotowanie: 1. Wlej do miski mleko, dodaj mąkę, jaja i szczyptę soli. Miksuj, aż powstanie ciasto. 2. Rozgrzej na patelni olej i usmaż cztery grubsze naleśniki. 3. Sery połóż na patelni grillowej  i podpiecz z dwóch stron.  4. Umyj i obierz gruszkę. Zmiksuj ją blenderem na mus. 5. Pomidory umyj i pokrój  w cienkie plasterki. 6. Dokładnie umyj sałatę. Osusz. 7. Do jogurtu...

  • W przypadku naleśników nie warto ograniczać się do utartych schematów. Owszem, te z dżemem i słodkim twarożkiem są pyszne, jednak w wersji wytrawnej smakują równie dobrze. Fot. 123RF/Picsel Pierwsze naleśniki powstały w bardzo dawnych czasach, gdy człowiek na rozgrzaną powierzchnię wylał mieszaninę mąki, jaj i mleka lub wody. W tak wysmażony placek zawinął, co było pod ręką i zjadł nie używając ani talerzy, ani sztućców. Włosi, a konkretnie mieszkańcy Florencji, uważają się za twórców...

  • Naleśniki idealne

    ...wody gazowanej (zamiast zwykłej) sprawi, że naleśniki będą bardziej puszyste. Jeżeli robimy naleśniki ze słonym farszem, do przygotowania ciasta zamiast mleka i wody można wziąć jasne piwo. Nadzienie(...) mrożony). Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta (ok. 250 g). Całość doprawiamy. Inne nadzienia Naleśniki można podać z owocami, sosem klonowym, dżemem.

  • Wiele osób rozpoczyna swą przygodę z gotowaniem właśnie od naleśników. Jednak wbrew pozorom nie jest to łatwy przepis. Aby przygotować perfekcyjne naleśniki, należy zwrócić uwagę na kilka szczegółów. Fot. 123RF/Picsel Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom Francji. Tam też przemianowano je na „crepes" i...

  • Lasagne na słono i słodko

    ...serem i zwijamy jak naleśniki. 3. Pomidory myjemy, czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dno brytfanny smarujemy oliwą i wypełniamy połową pomidorów i połową czosnku. Lekko solimy...

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • ​Opole: Europa w miniaturze

    Jest tu mała Wenecja i krzywa wieża, podają słynne francuskie naleśniki, a na ulicach wszechobecny jest język niemiecki. Opole przypomina Europę w miniaturze.

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

Wideo na temat: naleśniki na słono