• Informacje na temat:

    naleśniki faszerowane z kurczakiem

Przepisy na temat: naleśniki faszerowane z kurczakiem
  • Proste dania na cały tydzień

    ...faszerowane Sposób przygotowania 1. Bakłażany przekrój, wydrąż środek, posól i odstaw. Pokrojonego w kostkę ogórka wymieszaj z natką pietruszki, szczypiorem i oliwą, dopraw solą i pieprzem. Kuskus zalej(...), kurczaka, warzywa. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C. Z pomidorów zdejmij skórkę, duś z pokrojoną w kostkę cebulą i migdałami. Sosem polej zapiekankę.  Naleśniki z selerem naciowym 1. Mąkę...

  • Naleśniki z pieczarkami i mięsem mielonym skąpane w sosie pomidorowym posypane serem mozzarella

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...prawosławnego podaje się sarmale de post - faszerowane ryżem z przyprawami. W delcie Dunaju można zakosztować sarmali cu peşte - gołąbków rybnych (!). Z kolei w Marameuszu, zwłaszcza na święta Bożego Narodzenia(...) również natrafić na salatę de varză murată - surówkę z kiszonej kapusty. Na deser Rumuni polecają papanaşi - wielkie pączki ze słodkim serem, polane kwaśną śmietaną i konfiturami, naleśniki z konfiturami...

  • mielone w chińskim wydaniu

  • lekkie naleśniki pełnoziarniste ze szpinakiem, kurczakiem i twarogiem

  • Szybka przekąska na zakrapiany wieczór.

  • Pomidor z nietypowym nadzieniem. Przekąska jest przepyszna.

  • Proste, ale za to jakie smaczne :) u mnie się sprawdza nawet pośród niejadków :)

  • Sprawdzony przepis na "Naleśniki z kurczakiem"

  • Wypróbowany przepis na "Jabłka faszerowane kurczakiem"

Artykuły na temat: naleśniki faszerowane z kurczakiem
  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...w jej kuchni kilka potraw, za którymi przepadam - kurczak z czosnkiem, naleśniki, placki ziemniaczane, leniwe pierogi i leniwe pierogi z kapustą. No właśnie, pisała pani książkę kucharską przede...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Wystarczy, że skorzystacie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego...

  • W przypadku naleśników nie warto ograniczać się do utartych schematów. Owszem, te z dżemem i słodkim twarożkiem są pyszne, jednak w wersji wytrawnej smakują równie dobrze. Fot. 123RF/Picsel Pierwsze naleśniki powstały w bardzo dawnych czasach, gdy człowiek na rozgrzaną powierzchnię wylał mieszaninę mąki, jaj i mleka lub wody. W tak wysmażony placek zawinął, co było pod ręką i zjadł nie używając ani talerzy, ani sztućców. Włosi, a konkretnie mieszkańcy Florencji, uważają się za twórców...

  • Wiele osób rozpoczyna swą przygodę z gotowaniem właśnie od naleśników. Jednak wbrew pozorom nie jest to łatwy przepis. Aby przygotować perfekcyjne naleśniki, należy zwrócić uwagę na kilka szczegółów. Fot. 123RF/Picsel Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom Francji. Tam też przemianowano je na „crepes" i...

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...