• Informacje na temat:

    nalesniki do sałatki

Przepisy na temat: nalesniki do sałatki
  • Naleśniki anti-aging

    Zastanawialiście się kiedyś, czy naleśniki mogą mieć działanie anti-aging - pyta Emilie Hebert autorka książki "Beauty & Food". Właściwa kompozycja składników pozwala z tej lubianej przekąski uczynić pyszny, przeciwstarzeniowy eliksir.

  • wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nalesniki usmazone z tego ciasta sa cieniutkie, elastyczne, bardzo dobrze sie zwijaja bez lamania :)

  • Naleśniki po meksykańsku

    Składniki: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 4 jajka 2 szkl. mleka 2 papryczki chili 1 łyżka + 8 łyżeczek oliwy 50 dag mielonej wołowiny 1 duży ząbek czosnku 1 puszka sałatki meksykańskiej z kukurydzą i czerwoną papryką 6 gałązek szałwii 2 puszki pomidorów w kawałkach z dodatkiem ziół 4 łyżki kwaśnej śmietany sól i pieprz Przygotowanie: Mąkę zmiksuj z mlekiem i jajkami. Ciasto posól...

  • Bez lepienia a smak ten sam :)

  • Podstawa dobrego samopoczucia? Śniadanie!

    Wszyscy kochamy weekend za niespieszne poranki. Wyspani, tryskamy kreatywnością, przygotowując królewskie śniadanie. Naleśniki, sałatki i smoothie smakują tym lepiej, że możemy zjeść je bez pośpiechu, w towarzystwie bliskich. O śniadaniu należy jednak pamiętać także w ciągu tygodnia.

  • niespodzianka dla mojego slodkiego nalesnikozercy :) to raczej propozycja podania ale mysle ze sie spodoba :)

  • Polaczenie nalesnikow, jablek, cynamonu i smietanki- idealne na jesienne wieczory :-)

  • Sezon na gruszki

    Od apetycznych ciast, poprzez sałatki, aż po zupy, mięsa i naleśniki z gruszkami. Sprawdź, co można wyczarować z tych wspaniałych owoców.

  • Naleśniki kakaowe nie tylko dla dzieci. Smaczne, deserowe na słodko. Z pewnością przypadnie do gustu tym, którzy lubią budyń.

Artykuły na temat: nalesniki do sałatki
  • Naleśniki z mąki ryżowej z chrupką kaczką w sosie hoisin

    ...i dymkę. Przed podaniem: Polej naleśnik niewielką ilością sosu hoisin. Na górze ułóż garść sałatki. Dodaj kilka plastrów kaczki i zwiń w rulon. Gotowe do jedzenia! Przepis pochodzi...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Kwiaty, które urozmaicą jadłospis

    Stokrotka   Stokrotka, choć maleńka, jest wyjątkowo trwałym kwiatem. Kwitnie przez blisko dziewięć miesięcy: od marca do listopada. Nie jest też szczególnie wymagająca, rośnie dziko w każdych warunkach. Zdobi bezdroża, parki, łąki i przydomowe ogródki. Jej płatki mają delikatny smak, z wyczuwalną miętową nutą. Dlatego dodanie ich do sałatki to dopiero początek zabawy. Stokrotkami...

  • Osiem godzin w pracy, a w środku dnia łapie nas wilczy głód. Nierzadko sięgamy wówczas po kaloryczne i niezbyt zdrowe przekąski. A może by tak zmienić swoje nawyki żywieniowe? W końcu wystarczy kilka chwil, aby przygotować smaczną sałatkę, którą bez problemu możemy zjeść nawet przy biurku. Fot. 123RF/Picsel Z badań wynika, że obiad w pracy oznacza dla statystycznego Polaka kanapkę jedzoną pośpiesznie przy komputerze. Tymczasem badania wskazują, że zjedzenie odpowiedniego posiłku w pracy w...

  • Przeboje letnich przyjęć

    Lekkie przekąski i sałatki: czy można podać coś lepszego na kolację latem?

  • Sałatka to bomba witaminowa, która idealnie sprawdzi się podczas jesiennych i zimowych wieczorów. Od dzisiaj nie będzie już kojarzyć się tylko z dietą. Oto sześć najpopularniejszych sałatek serwowanych niemal w każdym zakątku kuli ziemskiej. Fot. 123RF/Picsel Wielkimi krokami zbliżają się Andrzejki, a w raz z nimi czas spotkań w gronie bliskich i znajomych. Wielu z was z pewnością zdecyduje się na zaserwowanie gościom sałatki. Tylko czym ich zaskoczyć? Warto zapomnieć o przypadkowych...

  • Bób na trzy sposoby

    Nadaje się zarówno na sałatkę do naleśników, jak i w zestawie z ziemniakami.

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • W przypadku naleśników nie warto ograniczać się do utartych schematów. Owszem, te z dżemem i słodkim twarożkiem są pyszne, jednak w wersji wytrawnej smakują równie dobrze. Fot. 123RF/Picsel Pierwsze naleśniki powstały w bardzo dawnych czasach, gdy człowiek na rozgrzaną powierzchnię wylał mieszaninę mąki, jaj i mleka lub wody. W tak wysmażony placek zawinął, co było pod ręką i zjadł nie używając ani talerzy, ani sztućców. Włosi, a konkretnie mieszkańcy Florencji, uważają się za twórców...

Wideo na temat: nalesniki do sałatki
  • Co jeść, by się mniej stresować?

    Niektórzy w stresie nic nie mogą przełknąć, za to inni stres próbują zajadać. Na szczęście są produkty, które obniżają napięcie nerwowe i właśnie z nich Andrzej Polan przygotował w "Dzień Dobry TVN" dania uspokajająco-wyciszające. Wśród propozycji kulinarnych znalazły się: guacamole z awokado i chrzanem, sałatka z awokado, pomelo, ogórka, selera naciowego i pieczarek, naleśniki z kapustą włoską, białą kiełbasą i serem oraz ciasteczka ponczowe z owocami leśnymi. (Dzień dobry TVN/x-news)