• Informacje na temat:

    naleśniki

  • Wytrawne czy słodkie? Naleśniki to ulubiona potrawa nie tylko najmłodszych. My proponujemy je także na wiosenne przyjęcie lub kolację z przyjaciółmi.

    Wytrawne czy słodkie? Naleśniki to ulubiona potrawa nie tylko najmłodszych. My proponujemy je także na wiosenne przyjęcie lub kolację z przyjaciółmi.
Przepisy na temat: naleśniki
  • Naleśniki drożdżowe

    Ci, którzy już spróbowali, twierdzą, że naleśniki drożdżowe są jeszcze smaczniejsze od tradycyjnych. Na pewno są bardziej pulchne i miękkie, co czyni z nich prawdziwą rozkosz dla podniebienia.

  • Podstawowy i bardzo prosty przepis ;)

  • Czerwone naleśniki

    Kto nie lubi naleśników? Smakują zarówno na słodko, jak i w wytrawnej wersji. Można dowolnie modyfikować ich nadzienie, zapiekać, jeść na zimno - to danie doskonałe. Jeśli szukasz pomysłu, wypróbuj nasz przepis na czerwone naleśniki z pysznym, szpinakowym nadzieniem.

  • Pyszne naleśniki!!!

  • Ruskie naleśniki

    Naleśniki, podobnie jak pierogi, doskonale smakują zarówno w wersji na słodko, jak i na wytrawnie. Mogą być sycącym i wyrazistym w smaku daniem, jeśli wypełnisz je klasycznym farszem do... pierogów ruskich! Spróbuj, a na stałe zagoszczą w twojej kuchni.

  • Idealne ciasto na naleśniki.

  • Naleśniki ze szpinakiem

    Naleśniki to jedno z ulubionych dań Polaków. Smakują nam zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Dla tych, którzy chcą urozmaicić swoje menu, polecamy sprawdzony przepis. Domownicy będą się zajadać!

  • Kiedy nagle zabraknie chleba na śniadanie nie ma to jak naleśniki bez mleka.

  • Pyszne naleśniki wegańskie

    To jedna z najprostszych, najstarszych i najbardziej uniwersalnych potraw. A przy tym – jedna z najbardziej lubianych, zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych. Naleśniki – bo o nich mowa, świetnie smakują również w wersji wegańskiej, przyrządzone na bazie napoju owsianego.

  • Naleśniki wszyscy uwielbiają, dzieci najbardziej. Danie na słodko, na obiad, czy podwieczorek albo kolację. Można podać z różnym nadzieniem, na ciepło albo zimno.

Artykuły na temat: naleśniki
  • Naleśniki sułtańskie

    Śniadanie na słodko? Czemu nie! Polecamy przepis na pyszne naleśniki z twarogiem i rodzynkami.

  • Naleśniki doskonałe

    Naleśniki z tego przepisu udają się każdemu, a w dodatku są elastyczne, jędrne, rozciągliwe i robią charakterystyczne „plask”, kiedy lądują na talerzu. Można je zwijać w dowolne kształty, a nawet pachną, jakby były pełne jajek. I to wszystko dzięki aquafabie. Polecamy przepis na wegańskie naleśniki prosto z najnowszej książki "Jadłonomia po polsku".

  • Naleśniki z truskawkami

    Takie mocno owocowe naleśniki idealnie sprawdzą się na śniadanie!

  • Naleśniki z konfiturą

    Szukasz śniadaniowej inspiracji? Naleśniki z domową konfiturą zachwycą całą rodzinę!

  • Naleśniki po bolońsku

    Naleśniki to świetne danie na domową kwarantannę! Za każdym razem inne, ale zawsze przepyszne.

  • Naleśniki idealne

    Pełnoziarniste naleśniki wykonasz w trzy kwadranse.

  • Naleśniki mistrzów

    Idealnie naleśniki? Jest kilka sprawdzonych sztuczek. Cukiernicy też mają swoje sprawdzone metody.

  • Szpinakowe naleśniki z twarożkiem

    Sposób przygotowania: 1. Przygotuj ciasto na naleśniki: zblenduj szpinak z wodą. Dodaj jajka, mąkę, mleko i masło, zmiksuj.  2. Usmaż naleśniki na oleju, po 30 sekund z obu stron.  3. Wymieszaj twarożek z jogurtem i posiekanym czosnkiem. Wsyp sól i pieprz. Wymieszaj i posmaruj naleśniki. Ułóż na twarożku pokrojone rzodkiewki i pomidorki oraz szpinak, natkę i słonecznik. Zwiń naleśniki na pół...

  • Naleśniki z sosem imbirowym

    Sposób przygotowania: 1. Z ciasta usmaż naleśniki. Odstaw i przygotuj imbirowy sos.  2. Do rondelka wlej sok pomarańczowy, dodaj miód oraz imbir. Całość gotuj przez 15 minut. Następnie przelej przez sitko, usuwając imbir.  3. Dynię ugotuj i rozgnieć widelcem razem z serem. Wymieszaj z imbirowym syropem. Posmaruj nadzieniem naleśniki i złóż je w trójkąty. Zobacz także:

  • Zapiekane naleśniki

    ...posmaruj masłem. Ułóż w nim naleśniki. Wierzch posyp pozostałym serem. Piecz 10-15 min w temp. 180°C. Zobacz także:

Zdjęcia na temat: naleśniki
Wideo na temat: naleśniki
  • Jak zrobić cukiniowe naleśniki?

    Naleśniki to podstawa nie tylko kuchni polskiej. Znakomicie sprawdzają się o każdej porze dnia, świetnie smakują na słodko czy z wytrawnym farszem. Klasyczne naleśniki z mąki pszennej mogą się jednak znudzić, dlatego warto eksperymentować z naleśnikowym ciastem, by nieco odmienić swoje menu. Tym razem mamy dla was propozycję na cukiniowe naleśniki, które nabierają niesamowitego, delikatnego

  • Jak zrobić czerwone naleśniki?

    Naleśniki - któż ich nie lubi! Idealnie smakują na każdy posiłek, zarówno na słodko, jak i w wytrawnych wersjach. Można dowolnie modyfikować ich nadzienie, zapiekać, jeść zimne - to doskonałe danie, które zawsze się sprawdza! Przepis na czerwone naleśniki to prosty sposób, by odmienić ich klasyczny wygląd - wystarczy odrobinę soku z buraków do ciasta! A do tego - przepyszne nadzienie ze szpinaku

  • Pyszne naleśniki z ruskim farszem

    Naleśniki, podobnie jak pierogi, doskonale smakują i w wersjach wytrawnych, i z owocami! Delikatne, gorące naleśniki mogą być sycącym, wyrazistym w smaku posiłkiem, jeśli napełnicie je klasycznym farszem do... pierogów! Oto nasz przepis na pyszne naleśniki z ruskim farszem! Jeszcze nie raz będziecie wracali do tego doskonałego przepisu!