• Informacje na temat:

    najlepszy na pierogi z wątróbką

Przepisy na temat: najlepszy na pierogi z wątróbką
  • Odkurzone polskie menu

    ...- nie ma kuchni polskiej, chociażby ze względów historycznych. Wolę mówić o kuchni regionalnej" - mówi Jarosław Walczyk, jeden z najlepszych szefów kuchni w Polsce. Regionalne składniki świetnie się łączą w potrawach mniej tradycyjnych. Pierogi ruskie można podać z dodatkiem mięty, a pieczone żeberka warto polać sosem z palonej kawy. "Staram się czerpać z kuchni regionalnej, łączyć świeże...

  • Mleczna droga

    ...i plasterkami chrupiącej rzodkiewki to pomysł na pełnowartościowe śniadanie. Z białego sera zrobisz też pyszne naleśniki, pierogi lub kluski leniwe. Na wakacyjny obiad lub pożywną letnią kolację możesz...

Artykuły na temat: najlepszy na pierogi z wątróbką
  • Niebezpieczna choroba

    ...dobierać produkty, by uzupełnić niedobór żelaza. Najlepszym jego źródłem są produkty pochodzenia zwierzęcego. Zawierają tzw. żelazo hemowe, zawarte m.in. w mięsie i rybach. Znacznie trudniej organizm(...) z cielęciny aż 22 proc. Najlepszym źródłem żelaza hemowego jest mięso wołowe oraz cielęce - te gatunki mięs zawierają go dwukrotnie więcej niż wieprzowina. Innym, doskonałym źródłem tego pierwiastka są...

  • Pierogi goszczą w naszym jadłospisie na co dzień i są uważane za jedno z tradycyjnych dań słowiańskiej kuchni. Nie może ich zabraknąć też na naszym wigilijnym stole, dlatego warto poznać kilka przepisów na smaczne, jarskie pierogi idealne na wigilijny stół. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to jedno z tych świątecznych dań, które kocha niemal każdy. Serwując pierogi, możemy mieć pewność, że kulinarne oczekiwania naszych gości nie zostaną zawiedzione. Polskie pierogi doceniają nawet najbardziej...

  • Anemia

    ...przede wszystkim nieprawidłowa dieta, warto poprosić o pomoc specjalistę. Dietetyk ułoży ci jadłospis i udzieli wskazówek jak dobierać produkty, by uzupełnić niedobór żelaza. Najlepszym jego źródłem są(...). warzywach strączkowych czy zielonych warzywach liściastych. Ze szpinaku przyswaja go np. tylko 1 proc., podczas gdy z cielęciny aż 22 proc. Najlepszym źródłem żelaza hemowego jest mięso wołowe oraz...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Anemia: Dolegliwość kobiet

    ...uzupełnić niedobór żelaza. Najlepszym jego źródłem są produkty pochodzenia zwierzęcego. Zawierają tzw. żelazo hemowe, zawarte m.in. w mięsie i rybach. Znacznie trudniej organizm przyswaja to żelazo, które jest zawarte w produktach roślinnych, np. warzywach strączkowych czy zielonych warzywach liściastych. Ze szpinaku przyswaja go np. tylko 1 proc., podczas gdy z cielęciny aż 22 proc. Najlepszym...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...

  • Mleczna droga

    ...i plasterkami chrupiącej rzodkiewki to pomysł na pełnowartościowe śniadanie. Z białego sera zrobisz też pyszne naleśniki, pierogi lub kluski leniwe. Na wakacyjny obiad lub pożywną letnią kolację możesz...

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Nieestetyczne wgłębienia na udach, biodrach i pośladkach spędzają sen z powiek wielu kobietom. Do niedawna sądzono, że jest to problem jedynie otyłych ludzi, jednak coraz częściej muszą się z tą przypadłością mierzyć również młode kobiety, a nawet nastolatki. Co robić żeby się pozbyć pomarańczowej skórki i cieszyć się piękną i zdrową skórą? Aby pozbyć się cellulitu warto jeść... buraki!   Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest cellulit? Cellulit to zaburzenie, które polega na odkładaniu się w...