• Informacje na temat:

    najlepsze mięso na gołąbki

Przepisy na temat: najlepsze mięso na gołąbki
  • ...z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Gołąbki :)

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...od wielkości. Co jakiś czas polewać tworzącym się sosem. W końcowej fazie pieczenia, chwilę przed podaniem, podlać czerwonym winem. A te gołąbki? - Najlepsze są z nadzieniem z wątróbek(...). Głowę zostawić. Rybę rozebrać, ości i wnętrzności wyrzucić, mięso wymieszać z masłem, jajkami, koperkiem i solą. Farszem napełnić skórę ze szczupaka tak, by odtworzyć kształt ryby. Głowę doszyć. Włożyć...

  • Standardowe, dobre gołąbki

  • Mniej znane rodzaje ryżu

    ...kaloryczny. Ma neutralny smak i dobrze wchłania inne aromaty. Doskonale zagęści i zwiąże sosy, zupy, pulpety czy gołąbki. Najlepszy do risotto i zapiekanek. Nadaje się także do sushi. Cena 9 zł/kg...

  • gołąbki z grzybami i nie tylko

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...przecierane z warzyw, zawierające mięso i okraszone śmietaną. Istnieje wiele rodzajów ciorb, stąd wymienimy tylko najpopularniejsze: ciorba de burta - flaczki zawsze podawane z kwaśną śmietaną i ostra(...) można je znaleźć także w innych krajach bałkańskich, to jednak gołąbki (sarma ) są uważane przez większość Rumunów za danie narodowe (pomimo tego, że pochodzą z Turcji, gdzie zamiast wieprzowiny...

  • Bardzo smaczne gołąbki z nadzieniem mięsno - ryżowym. Z podanego przepisu wychodzi 24 gołąbki.

  • Tradycyjne gołąbki i zawsze smakują.

  • Wspaniałe!

Artykuły na temat: najlepsze mięso na gołąbki
  • Jakie mięso mielone wybrać?

    Jakie mięso mielone i do czego? To, jakie mięso mielone wybierzesz, zależy od potrawy, jaką chcesz zrobić. Oraz efektu, jaki chcesz uzyskać...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Mięsiste pomidory faszerowane jak gołąbki

    Lato to najlepszy czas dla pomidorów, teraz są dojrzałe i soczyste. Możesz je podawać faszerowane jak gołąbki, poniżej znajdziesz przepis.

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Gołąbki inaczej

    ..., dodać wystudzony ryż, mielone mięso, lekko roztrzepane jajka i kaszę mannę, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Połączone składniki wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej gołąbki, obtaczać je w mące, po czym smażyć na złoty kolor. Następnie gołąbki przełożyć do garnka, zalać je taką ilością wody, aby je przykryła, a potem gotować je jeszcze przez pół godziny.

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Primavika – dwadzieścia lat pasji

    ...produkty zajmą nasze miejsce. Dziś nie mam wątpliwości, że najlepsze dopiero przed nami. Podobno sami testują Państwo wszystkie nowe produkty. Jak wygląda tworzenie receptur od kuchni? Tworzenie(...) być po prostu smaczne, także dla tych, którzy jedzą mięso.Na przykład nasz paprykarz wegetariański z ryżem jest tak doprawiony, że trudno go odróżnić od znanego paprykarza szczecińskiego. Proszę...

  • Goście zaproszeni? Wróżby gotowe? Do przygotowania idealnej imprezy andrzejkowej potrzebujesz jeszcze tylko wyjątkowych przekąsek, które zachwycą twoich gości. Fot. 123RF/Picsel Andrzejki zbliżają się wielkimi krokami i z pewnością wielu z was zdecyduje się na zorganizowanie imprezy połączonej z laniem wosku i wróżbami. Wbrew pozorom przygotowanie przyjęcia wcale nie musi wiązać się ze stresem dla gospodarza. Aby jednak tak się stało, powinniśmy odpowiednio się do niego przygotować. Dotyczy...