• Informacje na temat:

    najlepsza zupa kremowa

Przepisy na temat: najlepsza zupa kremowa
  • 7 najlepszych potraw z marchewki

    ...i podawać z sałatką.  Czas przygotowania: 75 minut Jedna porcja zawiera: 1760 kJ/420 kcal Zupa marchewkowo-imbirowa   Składniki na 4 porcje: 800 g marchewki sól 1 cebula 80

  • Jak przyrządzić obłędnie kremową zupę pomidorową - sprawdzony przepis krok po kroku. Przyrządź danie, które przyprawi Cię...o gęsią skórkę! Kremowa zupa pomidorowa z imbirem, sezamem i jabłkami. Zupa pomidorowa z makaronem, soczewicą lub z ryżem - to kwestia smaku, podajecie jak lubicie najbardziej. Najlepsza pomidorowa to jest ta ugotowana na rosole. Czy zima może być smaczniejsza? Czas na rozgrzewkę, więc patelnie w dłoń! I do dzieła :) Zobaczcie przepis na zupę pomidorową,...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...zbyt kwaśny: Zupę możesz uratować, dodając odrobinę cukru i większą ilość śmietany. Gdy to nie pomoże, dosyp szczyptę sody oczyszczonej. Przesolona zupa: Jeśli żurek okazuje się zbyt słony, wrzuć(...) bardziej kremowa, jeśli zamiast surowych żółtek użyjesz ugotowanych na twardo i przetartych przez sitko. Do paschy możesz dodać mak, zmielone orzechy lub migdały, drobno pokrojone owoce kandyzowane...

  • Majac ta zupe, mozemy praktycznie wyczarowac kazda zupe jaka chcemy, wystarczy dodac szparagi, pieczarki, por itp.Co tylko chcemy...podajemy ze swiezym chlebkiem lub bagietka z odrobina masla.

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    Zupa owocowa To dobry pomysł, gdy chcesz zjeść coś lekkiego i zdrowego. Zupę jabłkową (np. kremową) możesz przygotować w wersji dla dzieci, doprawiając ją tylko cynamonem i podając z makaronem, lub dla dorosłych - doprawiając ją ostrzej, np. chili. Podaj ją z grzankami. Mus Starte jabłka doprawione odrobiną miodu, cynamonu, soku z cytryny, wymieszane z rodzynkami, mogą być wspaniałą...

  • Moja wersja zupy brokułowej- gęsta, kremowa, mięsna i pożywna:)

  • Rabarbar wg Magdy Gessler

    ...ml wody Masa kremowa: 1 l śmietany 30 albo 36 proc., 200 g serka mascarpone, 300 g cukru pudru Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka utrzyj z częścią cukru pudru(...), posyp obficie kruszonką i odstaw do ponownego wyrośnięcia. Piecz 40 min. w temperaturze 180 stopni. Zupa rabarbarowa z lodami Składniki: 1 kg rabarbaru, 1 cytryna, 200 ml syropu różanego, 300

  • Kremowa zupa fasolowa

  • Pyszna kremowa zupa z dyni, przyprawiona świeżym imbirem, czosnkiem i kurkumą. Delikatna, ale zarazem rozgrzewająca:)

  • Jest to delikatna zupa ogórkowa z jarzynami, śmietaną i serkami topionymi. Ugotowałam ją na kawałkach kurczaka. Zupa jest zarazem delikatna i wyrazista w smaku. Serki topione dodają jej kremowego i aksamitnego charakteru.

Artykuły na temat: najlepsza zupa kremowa
  • Na chłodne dni najlepsza jest zupa

    W zimowe, mroźne dni zupa będzie idealnym daniem i to nie tylko na obiad, ale także na ciepłą kolację. To sposób nie tylko na rozgrzanie organizmu, ale także na dobre nawodnienie.

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • 10 polskich produktów najlepszych dla zdrowia

    Warto po nie sięgać jak najczęściej. Polecają je lekarze i dietetycy. Są naturalne, zdrowe i mamy je... na wyciągnięcie ręki.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Dynia niejedno ma imię

    Najbardziej popularna jest dynia olbrzymia, zwana też zwyczajną. A która jest najlepsza i do czego? Ja polecam cztery wyjątkowe odmiany.

  • Tradycja sera mascarpone wywodzi się z Lombardii i sięga końca XVI wieku. Początkowo ser ten wytwarzany był domowym sposobem przez chłopów z okolic włoskiego Lodi i Abbiategrasso. Tym, co odróżnia mascarpone od innych serów, jest przede wszystkim sposób jego produkcji. Mascarpone wyrabiany jest nie z mleka, ale ze śmietany, czemu zawdzięcza swoją kremową konsystencję. Idealną propozycją dla wielbicieli lombardzkiego przysmaku jest Mascarpone ser śmietankowo - kremowy Piątnicy, która jako...

  • Maria Banach: Strączki

    Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.  Maria...

  • Kardamon to jedna z najdroższych przypraw świata, cenowo wyprzedza ją tylko szafran. Roślina, z której jest pozyskiwany kardamon, rośnie w Indiach, Pakistanie, Birmie i na Sri Lance. Ma niemal cudowne właściwości zdrowotne i - nie bez naukowych podstaw - jest uznawana za silny afrodyzjak. Jakie właściwości ma kardamon?      fot. 123RF.COM   Kardamon jest od wieków zarówno przyprawą, dodatkiem do perfum, afrodyzjakiem, jak i lekiem, między innymi w medycynie ajurwedyjskiej. Najnowsze badania...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Karyncka zupa świąteczna / Kirchtagssuppe Składniki 250 g chudej wołowiny 250 g baraniny 1/4 kury rosołowej po 50 g śledziony i wątróbki kilka kości 1 1/2 l wody 100 g włoszczyzny 1 mała cebula po 5 ziarenek pieprzu i goździków 2 szczypty szafranu 1 liść szałwii trochę imbiru, bazylii i soli 1/4 l kwaśnej śmietany 1 żółtko 1 łyżka mąki odrobina białego wina...

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...