• Informacje na temat:

    najlepsza salatka do ryb

Przepisy na temat: najlepsza salatka do ryb
  • Szybkie i zdrowe sałatki

    Surimi to jeden z najpopularniejszych produktów rybnych na świecie. Stworzony został w Japonii, a jego nazwa oznacza „uformowane ryby”, w smaku zaś przypominać ma mięso kraba. Do jego produkcji wykorzystuje się najlepszej jakości gatunki ryb morskich - dorsz, mintaj, miruna.

  • Sałatka śledziowa z papryką

    ...(najlepsza na drugi dzień). Źródło: Zmysłowe smaki...

  • Menu gwiazd - mule w mleku kokosowym, sałatka ziemniaczana i tadżin

    .... Całość serwowana jest w dwóch wariantach - z cukrem pudrem, lub lukrem. Do "Putinówki" - kawa. Gdzie jest najlepsza kawa na świecie? We Włoszech - zapewnia Zbigniew Boniek. Niegdyś znakomity piłkarz...

  • Najlepsze przepisy z miodem

    Dania z dodatkiem miodu idealnie sprawdzają się podczas chłodniejszych dni, kiedy warto zadbać o wzmocnienie odporności.

  • Zalety kiełków

    ...?  Dobrze komponują się z kanapkami z serem, wędliną czy pasztetem; sprawdzają się jako dodatek do dań z mięsa, ryb oraz sałatek (np. z pomidorów) Kiełki brokułów Smak:  lekko pikantny Skład...

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    ...kolorze. Zawiera beta-karoten oraz witaminę C i z grupy B. Można go dodawać do papek dla niemowląt. Świetnie komponuje się także z rybą. Nasza rada: Rybka z kabaczkiem (po 3. roku życia) Filet...

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    ...z odmian dyni o zielonym kolorze. Zawiera beta-karoten oraz witaminę C i z grupy B. Można go dodawać do papek dla niemowląt. Świetnie komponuje się także z rybą. Nasza rada: Rybka z kabaczkiem (po 3. roku...

  • Śledzik na świąteczny stół - tradycja w nowym wydaniu

    Beczka śledzi - filety z olejem wiejskim SEKO 550 g, cena: ok. 10zł -  świąteczne wsparcie tradycyjnego gotowania - filety śledziowe firmy SEKO są najlepszą bazą do wigilijnych potraw rybnych na(...) odżywczych i wyśmienity smak to najlepsze powody, aby wykorzystać je w kuchni. Filety firmy SEKO świetnie sprawdzają się w formie przystawki, do sałatki, czy też w rybnej zapiekance. Ryba po grecku SEKO 500

  • Bulgur nietypowa kasza, która świetnie rozgrzewa

    ..., a podpisana tylko "bulgur" jest średnioziarnista. Drobnoziarnista jest najlepsza do sałatek i zup, a średnia i gruba do faszerowania warzyw, do zapiekanek i jako dodatek do mięs czy ryb. Oba rodzaje tej...

  • Mniej znane rodzaje ryżu

    ...dobry wpływ na wzrok. Jest kleisty po ugotowaniu. Ma intensywny smak z lekko orzechową nutą. Jest doskonały do drobiu i ryb oraz sałatek owocowych. Cena 13 zł/kg. Brązowy To ryż(...). Po ugotowaniu jest sypki. Pasuje jako dodatek do mięs i ryb oraz do potraw typu leczo. Cena 6 zł/kg.

Artykuły na temat: najlepsza salatka do ryb
  • Melony najlepsze na upał

    ...w daniach z drobiu, rybami i owocami morza. Najlepiej smakuje schłodzony. Dotyczy to zwłaszcza kantalupy i melona miodowego. W niskiej temperaturze miąższ zyskuje właściwą konsystencję, a aromat...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Zero cukru, czyli najlepsza dieta bikini

    ...posiłek, sięgamy po ciastko lub batonik. Skuteczny plan bezcukrowy Zero cukru, więcej mięsa i ryb, trochę tłuszczu, dużo warzyw oraz rozsądna ilość pełnoziarnistych produktów zbożowych i owoców to klucz(...) będziemy jeść ich dużo, nie schudniemy. Za to jemy więcej chudego mięsa i ryb, odrobinę zwiększamy ilość zdrowego tłuszczu, a więc oleju, oliwy. Do tego mnóstwo warzyw. Wystrzegamy się za to wszelkich...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Według danych z 2018 r., konsumpcja ryb i owoców morza wynosi w Polsce ok. 12,5 kg na mieszkańca, co przekłada się na prawie ćwierć kilograma tygodniowo. To doprawdy niedużo. Dla przykładu: przeciętny Europejczyk spożywa ok. 23 kg ryb rocznie. Polacy są więc daleko w tyle za innymi mieszkańcami globu. A już z pewnością nie dorównują obywatelom...

  • Zimowe sałatki

    .... Nałożyć sałatkę, ozdobić. Brukselka w ogórkach Składniki na 4 porcje: 4 świeże zielone ogórki (podłużne sałatkowe), 50 dag brukselki (najlepsza nieduża), 2 twarde, kwaśne jabłka, np. renety, 10 dag(...) tostowym. Sałatka ryżowa z rybą Składniki na 4 porcje: 40 dag ryżu, najlepiej długoziarnistego, 40 dag filetów rybnych, np. miruny, dorsza, 2 duże, dojrzałe pomidory, 1 cebula, 1 ząbek czosnku...

  • Ryby coraz częściej goszczą na stołach Polaków. Warto jednak zadbać, aby w parze z ilością szła również jakość. Oto pięć gatunków ryb, których lepiej nie serwować bliskim. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co więcej, specjaliści do spraw żywienia polecają zjadanie ryb ze...

  • Na upał najlepszy jest...

    ...ilość warzyw, bo one mają sporo wody, antyoksydantów i witamin, składników mineralnych. Dobrym pomysłem, jeśli jest się nad morzem, jest jedzenie ryb. -Pamiętajmy, by były to ryby świeże, nie mrożone...

  • Kardamon to jedna z najdroższych przypraw świata, cenowo wyprzedza ją tylko szafran. Roślina, z której jest pozyskiwany kardamon, rośnie w Indiach, Pakistanie, Birmie i na Sri Lance. Ma niemal cudowne właściwości zdrowotne i - nie bez naukowych podstaw - jest uznawana za silny afrodyzjak. Jakie właściwości ma kardamon?      fot. 123RF.COM   Kardamon jest od wieków zarówno przyprawą, dodatkiem do perfum, afrodyzjakiem, jak i lekiem, między innymi w medycynie ajurwedyjskiej. Najnowsze badania...

  • Sałatki z drobiem

    Możemy podawać je codziennie, a drobne zmiany w recepturze spowodują, że każdego dnia będziemy jeść inną potrawę. Wykorzystaj bogactwo świeżych warzyw, a zyska na tym twoje zdrowie.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...