• Informacje na temat:

    najlepsza papryka faszerowana

Przepisy na temat: najlepsza papryka faszerowana
  • Bulgur nietypowa kasza, która świetnie rozgrzewa

    ..., a podpisana tylko "bulgur" jest średnioziarnista. Drobnoziarnista jest najlepsza do sałatek i zup, a średnia i gruba do faszerowania warzyw, do zapiekanek i jako dodatek do mięs czy ryb. Oba rodzaje tej...

  • Najlepsze na obiad

  • Zdrowe przekąski z grilla

    ...przypadła ona do gustu. Grillowana sałatka Gdy mówimy o zdrowym grillowaniu wielu z nas nasuwają się jedynie grillowane warzywa. Zwykle na nasz ruszt trafia papryka, cukinia, bakłażan czy plasterki...

  • Papryka faszerowana

  • ​Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci. Są znakomitym uzupełnieniem diety, zwłaszcza tej przygotowywanej z myślą o najmłodszych.

  • Prosta i soczysta papryka faszerowana mielonym mięsem

  • Wigilia po włosku

    ..., a także czerwona papryka faszerowana pastą z tuńczyka. Jako pierwsze danie króluje z kolei flagowy przysmak Włoch, czyli makaron. Podaje się go z rybami, frutti di mare, z sosem pomidorowo – tuńczykowym...

  • Po świątecznym obżarstwie zdecydowałam się na lżejszy obiad, który może być też pyszną przekąską. Faszerowana, pieczona papryka jest wprost idealnym daniem, które: syci a nie zapycha, smakuje a nie dodaje zbędnych kalorii. I ten farsz z dodatkiem sera feta – pychota!

  • Smakowite jajka dla smyka

    Pod ich skorupką kryje się mnóstwo cennych składników. Dlatego warto, by malec jadł je nie tylko od święta.

  • Papryka faszerowana mięsem mielonym doprawionym na pikantnie harrisą z dodatkiem gotowanego ryżu. Smaczne,proste, szybkie w przygotowaniu danie ale niestety troszkę trzeba poczekać aż się upiecze...

Artykuły na temat: najlepsza papryka faszerowana
  • Bakłażan - najlepszy w sierpniu

    ​Nazywany jest oberżyną lub gruszką miłosną. Co ciekawe, bakłażan botanicznie klasyfikowany jest jako owoc, a dokładnie jagoda. Ale w kuchni traktujemy go jak warzywo, choć można przygotować deser z bakłażanem w roli głównej.

  • Na straganie, w dzień targowy

    Dziś proponujemy nadziewane warzywa. O tej porze roku są najlepsze do faszerowania.

  • Czerwone dla serca

    Papryka faszerowana bobem Składniki dla 4 osób: 1 szklanka kaszy kukurydzianej, 4-5 papryk 250 g bobu, 1 marchewka, 1 cebula natka pietruszki, 1 duży ząbek czosnku, sól, sos sojowy, biały(...) oregano starta kostka tofu, 200 g pokrojonych pomidorów bez skórek , 1/2 l bulionu warzywnego sól, pieprz 1 duża czerwona papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojona w kostkę 5 suszonych pomidorów...

  • Bakłażan - bogate źródło błonnika

    ​Znany też pod nazwą oberżyna, jest owocem, a precyzyjniej jagodą. Bakłażan to stały bywalec menu azjatyckich i śródziemnomorskich restauracji.

  • Cukinia, dynia i spółka

    Smaczne, pełne witamin i składników mineralnych. Zaproś je do stołu, bo warto!

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Celebruj, jedz, kochaj, żyj! O śródziemnomorskiej diecie

    .... W przystawkach może być użyte mięso, ale również jako dodatek, np. faszerowane ryżem i mięsem warzywa (pomidor, papryka). Słodkości do dań doda miód . Jeśli natomiast w ciągu dnia czujesz potrzebę na...

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...dostaniemy i w Rzymie, w Wenecji, w Genui, we Florencji i na Sycylii. Ale to nie znaczy, że wszędzie jest tak samo dobra, bo trzeba tu powiedzieć, że najlepsza jest w Neapolu, co do tego nie ma(...), który się w niej liczy, jest gorycz. Jeśli ją wyczuwamy na języku, znaczy, że jest świeża i że owoce, które zostały do niej wyciśnięte były zielone. Czyli to najlepsza oliwa z możliwych. Może być...

  • Dieta pomidorowa reguluje ciśnienie!

    Jej działanie jest zbawienne dla całego organizmu, ale szczególnie dla układu krążenia. Przekonaj się!