• Informacje na temat:

    nafta destylowana d5

Przepisy na temat: nafta destylowana d5
  • Wodno-alkoholowe wyciągi z kwiatów forsycji obniżają poziom glukozy we krwi, wzmagają diurezę, działają uspokajająco, rozkurczowo, przeciwzapalnie i przeciwalergicznie.* Przepis na nalewkę jest niezwykle prosty. Tyle, że na nalewkę też jest już za późno - wrzucam przepis do wykorzystania za rok.

Artykuły na temat: nafta destylowana d5
  • Domowe kosmetyki do włosów

    Słońce, letni wiatr i morska woda potrafią dokuczyć włosom! Zmęczone wakacjami, zaproś do domowego SPA. Wypięknieją natychmiast!

  • Kuracje domowe dla pięknych włosów

    Słońce umie dokuczyć pasmom! Możesz mu w tym przeszkodzić, wykorzystując łagodne, ale skuteczne domowe kosmetyki.

  • 72 najlepsze pomysły na to, by mieć lśniący czystością dom

    Czy odkurzacz można zastąpić ściągaczką do szyb? Do czego podczas sprzątania przyda się stara skarpetka lub kule z papieru? Jak zrobić łazienkowy pochłaniacz złych zapachów? Poznaj sekrety szybkiego i efektywnego pucowania domu.

  • Dlaczego ulubiona herbata nagle traci smak? Czemu kawa, którą kupujemy od lat, ma po zaparzeniu dziwny posmak? Fot. 123RF/Picsel Zwykle winą obarczamy producenta i uważamy, że zaczął sprzedawać ziarna czy susz gorszej jakości. Tymczasem w wielu przypadkach smak gorących napojów psuje woda, której używamy do zaparzenia. Jak prawidłową ją przygotować, by gorący napój był doskonały? W Japonii parzenie herbaty urosło do rangi sztuki, bariści przez lata zgłębiają techniki przygotowywania idealnej...

  • Ryż w różnej postaci bardzo często gości na naszych talerzach, a jego spożycie w naszym kraju nieustannie rośnie. Warto więc wiedzieć, że możemy wykorzystać nie tylko jego ziarna, ale nawet wodę, w której były gotowane. Fot. 123RF/Picsel Jakiś czas temu pisaliśmy o nietypowych zastosowaniach wody z gotowania ziemniaków. Okazało się, że temat ten bardzo was zainteresował, dlatego postanowiliśmy zbadać go nieco głębiej. Jakie jeszcze produkty, które zazwyczaj uznajemy za odpadki, możemy...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Odczuwasz pierwsze oznaki przeziębienia? Zamiast do apteki lub lekarza, wybierz się do pobliskiego sklepu spożywczego. Znajdziesz tam składniki, o których nawet nie pomyślałeś, że mogą mieć działanie lecznicze. Gdy źle się poczujemy, nie za każdym razem musimy sięgać po apteczne leki. W wielu przypadkach doskonale sprawdzą się naturalne sposoby, wykorzystywane jeszcze przez nasze babcie. O tym, że czosnek ma właściwości oczyszczające, a mięta doskonale wpływa na nasz układ trawienny, wie...

  • Kto jest twórcą najsłynniejszego deseru z truskawek? Prawidłowa odpowiedź brzmi: pies. Chociaż brzmi to absurdalnie, taka jest prawda. Desery truskawkowe uwielbiał Piotr Wielki, a najsłynniejszy powstał na słynnej Eton. Fot. 123RF/Picsel Truskawki można jeść na przeróżne sposoby, ale najbardziej lubimy je na słodko. Są składnikami wielu deserów, ale tylko dwa desery na bazie tych owoców zyskały światową sławę. Truskawki w środku mroźnej, rosyjskiej zimy Anegdota mówi, że car Piotr I ze...

  • Tunezja jest niezwykle apetyczna. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, słodko, ostro i słono. Nawet najwięksi smakosze poczują się tu jak w kulinarnym raju. Tunezyjska kuchnia łączy w sobie francuską subtelność z afrykańską pikanterią, którą w większości potraw zapewnia harissa. Ten bardzo ostry sos przyrządzany z suszonych czerwonych papryczek chili wymieszanych z oliwą z oliwek stał się niemal narodowym znakiem rozpoznawczym. Tunezyjczycy uwielbiają przyprawy i obok wspomnianej...