• Informacje na temat:

    nadziewane bakłażany przepis

Przepisy na temat: nadziewane bakłażany przepis
  • Bakłażany i cukinie z farszem

    Łódki z mięsem i kaszą perłową Sposób przygotowania 1. Kaszę ugotuj według przepisu. Cukinie umyj, przetnij, wydrąż. Środki pokrój w kostkę, smaż 5 minut na 1 łyżce oleju. Pieczarki oczyść(...) Sposób przygotowania 1. Bakłażany oczyść, zetnij wierzchy. Wydrąż i oczyść. Miąższ pokrój w kostkę. Wydrążone łupinki, ścięte wierzchy oraz miąższ bakłażanów oprósz solą i odłóż na 15-20 minut...

  • Sprawdzony przepis na "Bakłażany nadziewane ryżem"

  • Bakłażany jak z bajki "Ratatuj"

    Do przygotowania potrawy potrzebujemy: 2 bakłażany, 1 łyżkę ziół prowansalskich, 100 g tartego sera cheddar, 4 pomidory, 1 cukinię sól, pieprz. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Bakłażany przekrawamy wzdłuż na połówki, łyżeczką wybieramy miąższ. Siekamy w kostkę miąższ bakłażanów, pomidory i cukinię. Mieszamy, dodając zioła prowansalskie, doprawiając solą...

  • Efektowne chociaż trochę pracochłonne danie - roladki z bakłażana, nadziewane fetą i zapieczone w sosie pomidorowym

  • Bakłażan nadziewany z miętą

    Bakłażany to niesamowite warzywa, które mogą być używane zarówno w przepisach na dania wytrawne, jak i słodkie. Najważniejsze, to wybrać dojrzałe warzywa. Jeżeli bakłażan jest duży, można go przeciąć i posolić – w ten sposób usuwa się nadmiar wody.

  • Potrawa inspirowana kuchnią turecką, którą uwielbiam, ale z uwagi na fakt, że nie jem baraniny, zastąpiłam ją wołowiną. Z dodatkiem warzyw, ziół i przypraw charakterystycznych dla kuchni basenu Morza Śródziemnego, potrawa ta wniesie trochę orientu i egzotyki na Wasze stoły, a doznania smakowe gwarantowane:)

  • Grillowane nadziewane bakłażany

    Składniki dla 4 osób: - 2 bakłażany (250 g), - -sól, - 1 pęczek rozmarynu, - 3 łyżki oliwy z oliwek, - 1 opakowanie (150 g) niskotłuszczowego sera Feta (8 proc. tłuszczu), - 1 słoik (370 ml; 210 g) smażonej papryki, - 1 ząbek czosnku, - czarny pieprz, - wykałaczki Przygotowanie: Bakłażany umyć i pokroić na 8 plastrów (po ok. 0,5 cm grubości). Posolić i odłożyć na bok...

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane bakłażany"

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany faszerowane"

Artykuły na temat: nadziewane bakłażany przepis
  • Papryka faszerowana po bretońsku, na rosyjskich talerzach !

    Gdzie Bretania a gdzie Rosja? Ale jakoś tak mi się wczoraj zbiegło jedno z drugim. Przepis na te papryki mam od mojej teściowej. Lubię je robić bo pachną...

  • Kuchnia Maroka

    Przepisy z ojczyzny kuskusu.

  • Grecki słownik smaków

    ...z sosem śmietanowym; Souvlaki - szaszłyki z mięsa jagnięcego lub wieprzowego; Tiganites patates - frytki; Tzatziki - sos z czosnkiem i ogórkiem; Yemista - nadziewane: pomidory i papryka polane sosem jajeczno-cytrynowym Youvarelakia - zupa z kulkami mięsnymi. Mousakas Składniki: 400 g mielonego mięsa; 2 bakłażany; 4 ziemniaki; 4 pomidory; 2 cebule; 4 łyżki oliwy; 100 g startego parmezanu; łyżeczka...

  • Grecki słownik smaków

    ...z sosem śmietanowym; Souvlaki - szaszłyki z mięsa jagnięcego lub wieprzowego; Tiganites patates - frytki; Tzatziki - sos z czosnkiem i ogórkiem; Yemista - nadziewane: pomidory i papryka polane sosem jajeczno-cytrynowym Youvarelakia - zupa z kulkami mięsnymi. Mousakas Składniki: 400 g mielonego mięsa; 2 bakłażany; 4 ziemniaki; 4 pomidory; 2 cebule; 4 łyżki oliwy; 100 g startego parmezanu; łyżeczka...