• Informacje na temat:

    nadzienie z mięsa mielonego i pietruszki

Przepisy na temat: nadzienie z mięsa mielonego i pietruszki
  • Mielone idealne

    Wystarczy odrobina kulinarnej fantazji, by zamiast kotletów mielonych z mięsa mielonego wyczarować inne, równie pyszne, a oryginalne dania.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...i wypełnić go przygotowanym nadzieniem. Dekorować natką pietruszki. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 3020 kJ/721 kcal Zapiekanka z mięsa mielonego Składniki na 6 porcji: - 2 blaty mrożonego ciasta francuskiego, - cebula, - łyżka oleju, - 500 g mielonego mięsa wołowego, - puszka pomidorów, - sól, pieprz, - słodka papryka, - duży bakłażan, - natka pietruszki, - kolorowy...

  • Pieczeń borowikowo-jaglana

    Pieczeń nadziana kaszą to ciekawa propozycja dla miłośników mięsa drobiowego, którzy szukają odmiany. Nadzienie można przygotować na trzy różne sposoby - każdy wariant smakuje wyśmienicie!

  • Nadziewana cukinia

    Cukinię nadziewaną wieprzowiną zje z przyjemnością cała rodzina. Tradycyjnym daniem z farszem, trochę dziś zapomnianym, jest pieczony kurczak po polsku. Nadzienie do niego przyrządza się z mielonej wątróbki drobiowej, masła, jajek, czerstwej bułki i bułki tartej oraz drobno posiekanej natki pietruszki (im więcej, tym lepiej!). Jeśli ktoś lubi farsz o lekko słodkawym smaku, można dodać do niego...

  • Cukinie nadziewane wieprzowiną

    Cukinię nadziewaną wieprzowiną zje z przyjemnością cała rodzina. Tradycyjnym daniem z farszem, trochę dziś zapomnianym, jest pieczony kurczak po polsku. Nadzienie do niego przyrządza się z mielonej wątróbki drobiowej, masła, jajek, czerstwej bułki i bułki tartej oraz drobno posiekanej natki pietruszki (im więcej, tym lepiej!). Jeśli ktoś lubi farsz o lekko słodkawym smaku, można dodać do niego...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Gołąbki z młodą kapustą

    ...w plasterki. Cebule obierz. Jedną posiekaj, drugą potnij w krążki. Natkę pietruszki opłucz, posiekaj.  2. Z liści kapusty ostrożnie zetnij grube środkowe żyłki. Bułkę odciśnij. Do mięsa mielonego dodaj(...) kaszę, podlej 1/4 szkl. bulionu. Duś 5 minut. Wystudź.  4. Nadzienie wymieszaj z tymiankiem i rozłóż na liściach kapusty. Zwiń gołąbki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Zalej bulionem, posyp odłożoną...

  • Tortilla

    Składniki: Ciasto: szklanka mąki pszennej pół szklanki gorącej wody łyżka oleju szczypta soli Nadzienie: 40 dag mięsa mielonego papryka puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku cebula garść świeżego szczypiorku 2 gałązki natki pietruszki 2 łyżki oliwy pieprz sól Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszaj z solą, wlej gorącą wodę, dodaj olej, wymieszaj. Zagnieć...

  • Cztery pomysły na cielęcinę

    .... zawiń w folię aluminiową lub wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 80-100 st. C). 2 Na patelnię do tłuszczu po smażeniu mięsa wsyp resztę mąki. Zasmaż nie rumieniąc. Dodaj masło i mieszaj aż się(...) udźca cielęcego, 15 dag tartej bułki, 10 dag mąki, 2 jajka, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki masła, 2 łyżki mleka, 4 plasterki cytryny, 2 gałązki natki pietruszki, sól, pieprz Przygotowanie: Mięso umyć...

  • Przysmaki zza wschodniej granicy

    ...na kilka sposobów, różnią się też nadzieniem. Najpopularniejszy wariant to mięso mielone, cebula i ziemniaki. Ciasto naleśnikowe: Farsz: 1. Przesiewamy mąkę do miski. Wodę łączymy...

Artykuły na temat: nadzienie z mięsa mielonego i pietruszki
  • Smaczne nadzienie

    ..., sól, pieprz, 15 dag ryżu, 2 pomidory, 2 fenkuły (koper włoski), gałka muszkatołowa, 20 dag marchewki, 1 cebula, 1 łyżka oleju, 20 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 4 dag parmezanu, szczypiorek i natka pietruszki do dekoracji. Bulion wymieszać z sokiem pomidorowym i zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Wsypać ryż, gotować 20 minut. Pomidory rozkroić, usunąć pestki...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Mielone z warzywami

    Z mięsa mielonego zwykle formujemy kotlety. Dziś mielone w roli farszu - z dodatkiem ogórka, kapusty lub buraka.

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Papryka faszerowana kaszą kuskus

    Masz ochotę na kalejdoskop smaków i kolorów na talerzu z pysznościami? Polecamy wyśmienite i apetycznie wyglądające warzywo z nadzieniem.

  • Zwykle pojawia się na naszych talerzach w roli mało istotnego dodatku, którego smak niezbyt wyróżnia się na tle innych składników. Tymczasem pietruszka w pełni zasługuje na miano kulinarnego superbohatera. Fot. 123RF/Pcisel O właściwościach leczniczych pietruszki doskonale wiedziały nasze babcie, które bardzo często wykorzystywały ją do przygotowywania naparów i okładów, mających przynieść ulgę chorym. Współcześnie warzywo to bardzo rzadko gości na naszych talerzach, gdyż uznajemy je za...

  • Dobrze nadziane

    Pierogi pieczone, z wody i smażone. Z przepysznymi nadzieniami – i dla miłośników mięsa, i dla wegetarian.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Wystarczy główka kapusty i pomysł na nadzienie. Niekoniecznie z ryżem i mięsem mielonym.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...