• Informacje na temat:

    nadzienie do roladek z szynką

Przepisy na temat: nadzienie do roladek z szynką
Artykuły na temat: nadzienie do roladek z szynką
  • Rolady i roladki

    Zawijane mięso z nadzieniem nie musi gościć na naszych stołach tylko od święta. Świetnie sprawdzi się i jako danie obiadowe, i na zimno - na kanapkach.

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Cukinia? Zapiecz to!

    ...ziemniaczane. Jeżeli jest zbyt rzadka, można ją zagęścić mąką). Przekładamy do natłuszczonej głębszej brytfanny. Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Zrolowana cukinia z szynką(...) i pietruszkę. Żółty ser ścieramy. Wszystko wkładamy do misy, dodajemy jajka i starannie mieszamy. Nadzienie rozkładamy na cukinii, plastry zwijamy w roladki. Pomidory kroimy na mniejsze części, lekko solimy...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Szpinak udomowiony!

    ...na 3-4 porcje: Ciasto:  1 i 1/2 szklanki mąki, 1 szklanka wody, 1 łyżka masła, sól. Nadzienie: 60 dag szpinaku świeżego, 2 łyżki oliwy, 2-3 ząbki czosnku, sól l pieprz, słodka papryka, 20 dag sera...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Pyszna zupa-krem

    ...skóry, 2 marchwie, litr bulionu, łyżeczka bazylii, sól, pieprz. Naleśniki: po 1 szklance mąki i mleka l 2 jajka, olej do smażenia. Nadzienie: po 100 g serka śmietankowego i sera żółtego, 2 łyżki(...), dodaj resztę warzyw i gotuj, aż zmiękną. Zupę zmiksuj, dopraw curry, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Krem zabiel śmietaną, udekoruj różyczkami kalafiora. Groszkowy krem z szynką Składniki...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Orzechy, kasztany jadalne i żołędzie przez lata nie miały dobrej passy. Traktowano je jako jedzenie dla biedoty i paszę dla zwierząt. Zepchnięte na boczny tor, powróciły na stoły stosunkowo niedawno i od tego czasu coraz częściej lądują na naszych talerzach lub w filiżankach. Kasztany jadalne są nie tylko smaczne, ale i zdrowe/Picsel Kiedyś traktowane jako substytut droższych ziemniaków i jadane głównie przez ubogich, dziś królują w wykwintnych restauracjach, zwłaszcza na Półwyspie...

  • Okres wigilijny to gorączkowy czas, do którego trzeba się w odpowiedni sposób przygotować, aby ze wszystkim zdążyć przed pierwszą gwiazdką. Warto rozplanować sobie, co kiedy ugotujemy. Dzięki temu nie będziemy zmuszeni robić kilku rzeczy na raz. Kiedy przygotowywać potrawy, żeby wyrobić się ze wszystkim w Wigilię? / fot. 123rf.com   Niektóre potrawy wigilijne można przygotować dużo wcześniej i je zamrozić. Warto przyjrzeć się bliżej takim daniom i zobaczyć jak je przechować w odpowiedni...