• Informacje na temat:

    nadzienie-do-indyka z mięsem

Przepisy na temat: nadzienie-do-indyka z mięsem
  • Schab z nadzieniem ziołowym

    ...sosem z dna brytfanki. Wersja odchudzona Pieczeń przygotuj z filetu z indyka, a w farszu żółty ser zastąp chudym twarogiem. Twaróg (ok. 15 dag) utrzyj z 2-3 łyżkami jogurtu. Dodaj zioła oraz czosnek. Do(...) do sucha. Natnij wzdłuż (uważaj, aby nie przeciąć mięsa do końca). W nacięcie włóż pastę ziołowo-czosnkową. Mięso obwiąż mocną nitką. Skrop sokiem cytrynowym. Posyp solą i pieprzem. Wstaw na godzinę...

  • Graj w zielone

    ..., powoli dolewając 4 łyżki oliwy. Pesto przypraw do smaku sokiem z limonki oraz solą i pieprzem. 2. Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój na 8 małych sznycelków. Każdy lekko rozgnieć dłonią. Mięso posyp(...)Sznycelki z miętowym pesto Prawdziwie letnie danie - lekkie, kolorowe, orzeźwiające. Idealne na rodzinny obiad serwowany w ogrodzie albo na tarasie. Składniki: 50 dag filetu z piersi indyka...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., aż stężeje. Na niej połóż połówki jajek, marchewkę i plastry wędliny z indyka. Zalej częścią galarety i zastudź. Na tym rozłóż kukurydzę, na niej - groszek. Zalej resztą galarety, wstaw do lodówki(...), tartą bułką i kukurydzą. Dodaj marchewkę z groszkiem, wymieszaj. Płaty mięsa połóż tak, by mocno na siebie nachodziły, rozłóż na nich nadzienie i zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Włóż do brytfanki...

  • Wyborne mięsne kieszonki

    Pierś z indyka w orzechowej panierce Sposób przygotowania 1. Sznycle opłucz, wytrzyj do sucha. Lekko je rozbij. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim płaty mięsa. Posyp je solą(...) składniki. Przygotowany farsz nałóż do kieszonek w mięsie, zepnij wykałaczkami, by nadzienie nie wypadło podczas smażenia. Na patelni mocno rozgrzej olej. Włóż przygotowane kieszonki, smaż je ok. 15 minut...

  • Roladka z indyka nadziewana miechunką peruwiańską i pistacjami

    ...środek rozbitego filetu z indyka, rozkładamy nadzienie i wszystko dokładnie zwijamy w roladę, którą delikatnie spinamy wykałaczkami. Następnie tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia(...)Sposób przygotowania Mięso myjemy, następnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego i rozkładamy na desce. Przykrywamy papierem do pieczenia i za pomocą tłuczka rozbijamy na cienki filet...

  • Przepisy na lekkie obiadki

    Smaczne, lekkostrawne, łatwe do przyrządzenia. W sam raz na wakacje. Zainspiruj się naszymi propozycjami zdrowych przysmaków dla najmłodszych.

  • Świąteczne pieczenie

    Jeśli na przygotowanie świątecznych specjałów masz nie kilka dni, lecz kilka godzin, skorzystaj z naszych przepisów. Przyrządzenie każdej pieczeni zajmie ci niewiele czasu. Potem tylko wstawisz ją do piekarnika i będziesz mogła… zająć się deserem...

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    Chociaż kojarzymy go zwykle z sałatką jarzynową, groszek może nam się przydać do stworzenia innych dań na zimno i na ciepło – także obiadowych.

  • Rolada z indyka

    Przygotowanie 1. Pierś z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Rozkrój ją tak, aby dała się rozłożyć jak książka. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem.  2. Chleb tostowy lub bułkę pokrój w małą kostkę. Wrzuć na rozgrzaną, suchą patelnię. Mieszając, smaż 3-5 min. Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Do...

  • Nadziewany kurczak

    ...wymocz, osącz, oczyść i podsmaż na 1 łyżce masła. Szalotki obierz, posiekaj. Mięso kurczaka oraz filet z indyka zmiel z wątróbkami oraz odciśniętą bułeczką.  2. Do mięsnej masy wbij jajko. Dodaj(...)Tuszka z jajkiem i podgrzybkami Sposób przygotowania 1. Kurczaka umyj. Tuszkę ułóż grzbietem do góry. Natnij ją wzdłuż kręgosłupa. Wytnij korpus. Potem delikatnie, by nie uszkodzić skóry...

Artykuły na temat: nadzienie-do-indyka z mięsem
  • Chleb nasz powszedni

    Jest doskonałym dodatkiem do zup, dań z mielonego mięsa i rolad.

  • Indyk z nadzieniem warzywnym

    Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pieczeni. Proponujemy prawdziwie świąteczny sposób na faszerowanego indyka.

  • Smażone dania mięsne

    ...i pikantniejsze, jeżeli przed panierowaniem posmarujemy mięso cienką warstwą musztardy sarepskiej lub tartego chrzanu. Roladki indycze Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz, mielona kolendra, 1 łyżka pikantnej konfitury z mango (do mięs), 1 ząbek czosnku, kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego, 1 papryczka chili, 2-3 łyżki oleju, 375 ml bulionu warzywnego (może być...

  • Indyk nadziewany drobiową wątróbką

    Umytego indyka natrzyj solą. Wątróbkę oczyść z błonek i drobno posiekaj. Żółtka utrzyj z masłem, dodaj wątróbkę, bułkę tartą, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki oraz rodzynki. Do tak przygotowanego nadzienia dodaj ubitą pianę z białek, wymieszaj. Napełnij indyka farszem (miejsce po wolu, a nie jamę brzuszną jaku kurczaka) i ułóż go w brytfannie grzbietem do spodu. Posmaruj roztopionym masłem...

  • Rolada z indyka

    Przygotowanie:  1. Pierś z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Rozkrój ją tak, aby dała się rozłożyć jak książka. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem.  2. Chleb tostowy lub bułkę pokrój w małą kostkę. Wrzuć na rozgrzaną, suchą patelnię. Mieszając, smaż 3-5 min. Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Do...

  • Pyszna gruszka

    Ze względu na swój „kobiecy” kształt zaliczana jest do afrodyzjaków. Ale to nie koniec jej możliwości!

  • Roladki drobiowe z pesto

    Dzis zrobilam na obiad i... zniknely. Mozna je robic z miesa z indyka lub z kurczaka. To pierwsze jest lepsze gdyz wyrazistsze w smaku i eskalopki sa...

  • Jakie zioła dodawać do młodych jarzyn

    Przygotowując farsze do jarzyn, nie oszczędzaj ziół i przypraw – młode warzywa je uwielbiają!

  • Roladki indycze z pieczarkami

    ..., wymieszać z posiekaną natką i bułką tartą. Farsz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostałe korniszony pokroić w podłużne plasterki. Sznycle z indyka lekko rozbić. Posypać solą i pieprzem. Na każdym(...)Przygotowanie: Pieczarki oczyścić. Rozdrobnić w malakserze 1/3 grzybów, resztę pokroić na połówki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pokroić w kostkę 1/3 korniszonów. Trochę natki zostawić do...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść orzechy włoskie i laskowe

    Jadamy je zwykle jako przekąskę lub dodajemy do ciast, ale orzechy pasują właściwie do wszystkiego. Można je dodawać do mielonego mięsa na kotlety, nadzienia do pierogów czy naleśników, a nawet do(...) z owrzodzeniem. Umyj pod bieżącą wodą 6-7 liści orzecha włoskiego. Pokrój je na paski, włóż do garnka i zalej szklanką zimnej wody. Powoli podgrzewaj, a gdy napar się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj...