• Informacje na temat:

    nadzienia do przekasek

Przepisy na temat: nadzienia do przekasek
  • Soczewiaki: Regionalny przysmak z Podlasia, idealny na Karnawał

    Karnawał to nie tylko czas przyjęć, ale i przepysznych przekąsek, którymi częstujemy gości. Idealne menu na spotkania w gronie znajomych to takie, które jest jednocześnie pożywne, apetyczne i proste do zjedzenia szczególnie wtedy, gdy nie planujemy spędzić całego wieczoru przy stole. Nieznaną, niemniej zdecydowanie wartą wypróbowania potrawą, która z powodzeniem uzupełni stół przystawek i przekąsek, są soczewiaki, na Litwie występujące pod nazwą kakory.

  • Nowe słodkości dla dzieci od E.Wedel

    ..., nadziane dużą ilością (15%) nadzienia z musem jabłkowym. W jednym opakowaniu znajdzie się miks 3 smaków - pomarańczowy, cytrynowy i malinowy. Kolejną propozycją są żelki owocowe z sokiem...

  • Piersi Kurczaka Zagrodowego nadziewane bobem, zawijane w boczku

    Podczas wakacji w kuchni królują nie tylko soczyste owoce, lecz także sezonowe warzywa. Jedną z charakterystycznych letnich przekąsek jest bób. Jego wyjątkowy smak sprawia, że doskonale smakuje w najprostszej postaci - ugotowany z odrobiną soli, ale też jako dodatek do makaronów, zup czy sałatek. Doskonałym pomysłem okazuje się być połączenie jego oryginalnego smaku z aromatycznym i delikatnym mięsem Kurczaka Zagrodowego.

  • Dim Sum

    ...ciasta (kawałki ok 10x10 cm) zwilżyć, na środek nakładać po łyżeczce nadzienia, sklejać pierożki. Smażyć po 2-3 minuty w głębokim tłuszczu (można smażyć we frytownicy). Osączyć z tłuszczu na papierowych...

  • Smaczny przepis na hiszpański wieczór

    Hiszpańskie oliwki to królowe przekąsek. Pojawiają się wszędzie tam, gdzie panuje dobry nastrój i wyśmienita zabawa. Nie może ich zatem zabraknąć podczas letnich wieczorów spędzonych w gronie przyjaciół, np.: przed telewizorem, w czasie oglądania zdjęć z wakacji, czy grillowania w ogrodzie.

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Pigwa - polska cytryna w twojej jesiennej kuchni

    Obok owocu granatu uważana w starożytnej Grecji za symbol płodności i poświęcona bogini Afrodycie. Jej małe kawałeczki, przeżuwane przez przyszłe panny młode tuż przed nocą poślubną, miały zapewnić świeży oddech. Pigwa, bo o niej mowa, to jedno z najstarszych drzew owocowych sadzonych przez człowieka. Początek jesieni to najlepszy czas, by w pełni wykorzystać kulinarny potencjał jej aromatycznych i niezwykle zdrowych owoców.

  • Słodkie tradycje, czyli co wiemy o tłustym czwartku

    Wraz z końcem karnawału i hucznych zabaw, możemy z wielkim apetytem przywitać zdecydowanie najsłodszy dzień w roku. Właśnie w tłusty czwartek zajadanie się różnego rodzaju smakołykami jest całkowicie dozwolone, a jak twierdzą niektórzy… nie tuczy!

  • Dieta prawie bez cukru

    .... Podawaj od razu po przygotowaniu. Wypróbuj inne nadzienia: ● dżem pomarańczowy (dodaj do niego np. świeży imbir) ● dżem morelowy lub pomarańczowy niskosłodzony (dodaj np. 1 posiekany orzech...

  • Rady na dobry apetyt

    Smyk żywi się głównie makaronem lub naleśnikami? A może najchętniej jada w biegu albo pod osłoną nocy? Podpowiadamy, jak skutecznie rozwiązać typowe dziecięce problemy z jedzeniem.

Artykuły na temat: nadzienia do przekasek
  • 8 dietetycznych przekąsek, które możesz zabrać do pracy

    Chcesz trzymać dietę i odżywiać się zdrowo, jednak w pracy możesz kupić tylko drożdżówki albo batony z automatu? Oto kilka pozycji na pożywną i lekką przekąskę, którą z łatwością zabierzesz do pracy i będzie ci smakować nawet na zimno.

  • Nadziana bagietka

    Zawsze staram się, aby na imprezach dla znajomych zamiast przekąsek do podjadania w rodzaju chipsów czy paluszków znalazły się inne smakołyki, mojego wyrobu. I to nie tylko kanapki, koreczki czy sałatki, ale np. nadziewane bułki i bagietki.

  • Jakie zioła dodawać do młodych jarzyn

    Przygotowując farsze do jarzyn, nie oszczędzaj ziół i przypraw – młode warzywa je uwielbiają!

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...do nadzienia, wprawią w zachwyt niejednego gościa. Mogą być daniem lekkim, jeśli do mąki pszennej dodamy pełnoziarnistej, ugotujemy je w lekko osolonej wodzie i podamy z sosem jogurtowym czy żurawiną...

  • Południowy Tyrol: Całkiem inne Włochy

    - W Południowym Tyrolu łączymy niemiecką organizację z włoskim zamiłowaniem do przyjemności - powiedziała mi Greta Pichler z tamtejszej organizacji turystycznej i to chyba najlepsze słowa, jakimi można określić warunki do wypoczynku w tym włoskim regionie. Nie warto poprzestać tylko na rozmowach, lepiej na własnej skórze przekonać się, jak się tu jeździ na nartach, co można zwiedzić pieszo i - to moja ulubiona dziedzina - co tu można zjeść.

  • Brazylia: Tu można dobrze zjeść

    Kuchnia stanu Bahia jest - podobnie jak candomblé - hybrydą wpływów afrykańskich, portugalskich i tubylczych. Opiera się w dużej mierze na łatwo dostępnych w tym rejonie rybach oraz owocach morza i ma reputację dużo bardziej interesującej niż zdominowane przez mięso menu przeważające w pozostałej części Brazylii.

  • Chiny to kraj smakoszy

    Rynek restauracyjny w Azji Wschodniej jest niezwykle konkurencyjny. W Chinach restauracje rodzą się i upadają w tempie niewiarygodnym, zmieniając się jak w kalejdoskopie, a w centrach miast na niemal każdej ulicy są dziesiątki miejsc konkurujących ze sobą walorami kuchni.

  • Świadome jedzenie

    Jedzenie z powrotem może stać się jedzeniem i zostać oddzielone od realizacji nieświadomych potrzeb za pomocą prostych ćwiczeń.

  • Rady na dobry apetyt

    Smyk żywi się głównie makaronem lub naleśnikami? A może najchętniej jada w biegu albo pod osłoną nocy? Podpowiadamy, jak skutecznie rozwiązać typowe dziecięce problemy z jedzeniem.

  • Sekwana, Monet i ser popijany rozowym winem

    ...(moje ulubione) lekko schlodzonym winem. W asyscie wspomnianych juz przekasek. I tak przechodzimy do tematu kulinarnego. Bagietki. To cos czego w UK brakuje na pewno. Tzn sa, oczywiscie, ale nie...

Wideo na temat: nadzienia do przekasek
  • Doskonałe pierożki z tuńczykiem

    Przepis na pierożki z tuńczykiem to prosty sposób na przygotowanie doskonałych przekąsek, które podbiją gusta każdego! Sycące, pieczone, z wybornym nadzieniem - z białym serem, odrobiną tuńczyka, żółtego sera i gotowanymi jajkami - przygotowuje się je dosłownie w parę minut! Zobaczcie, jak łatwo je zrobić!

  • Roladki z tortilli z łososiem

    Tortille - pszenne lub kukurydziane meksykańskie placuszki idealnie nadają się do przygotowania z nich drobnych, delikatnych przekąsek. Dzięki zwartej formie, która długo utrzymuje wszystko we właściwym kształcie, tortille mogą być pyszną podstawą do zrobienia choćby roladek z delikatnym nadzieniem. Możliwości są niemalże nieograniczone - u nas propozycja na roladki z tortilli z łososiem: to zdrowa i szybka w przygotowaniu propozycja na przekąskę, która świetnie sprawdzi się na każdym...