• Informacje na temat:

    nadzienia do naleśników na słono

Przepisy na temat: nadzienia do naleśników na słono
  • Naleśniki idealne

    ...nieco śmietany. Farsz szpinakowy Świetnym wypełnieniem wytrawnych naleśników (np. przygotowanych na piwie) będzie farsz szpinakowo-serowy. Na patelni podsmażamy 500 g liści szpinaku (może być mrożony). Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta (ok. 250 g). Całość doprawiamy. Inne nadzienia Naleśniki można podać z owocami, syropem klonowym, dżemem.

  • Przysmaki zza wschodniej granicy

    Solanka Zupa solanka uchodzi za tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, ale jest też obecna na ukraińskich i białoruskich stołach. Warto spróbować jej wyrazistego, słono-kwaśnego smaku, według naszego(...) z "ruskim" farszem Dobrze znany farsz nie trafia tym razem do pierogów, a do wnętrza naleśników. Nawiasem mówiąc, charakterystyczne pierogi pochodzą z kuchni ukraińskiej, skąd po pewnym czasie trafiły...

  • Sprawdzony przepis na "Naleśniki na słono"

  • ...można zastosować tzw. fryżelinę owocową lub gotowy sos do lodów. Nie należy smażyć naleśników z nadzieniem, gdyż ser się zetnie, danie ma być chłodne. Oczywiście można stosować dowolne farsze, pamiętając, żeby nie dodawać cukru do słonych naleśników.

  • Lenistwo czasami wdaje się we znaki, a jeść coś tak pysznego jak krokiety, chce się. No to pogłówkowaliśmy i oto są. Krokiety bez naleśników. Oczywiście z obiadu sprzed dnia.

  • Napełni każdy żołądek :)

  • Bardzo dobra na obiad, lub zamiast pizzy.

  • Pyszna tarta ,można podawać na zimno i na ciepło.Smakuje wyśmienicie,jest delikatna i bardzo sycąca.

  • Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z naleśników"

Artykuły na temat: nadzienia do naleśników na słono
  • Słodka wyspa

    ..., często związane z rodzajem nadzienia. Najczęściej spotykamy ostrosłupy (6-7 cm średnicy podstawy i 12-13 cm wysokości) faszerowane mięsnym ragoût z dodatkiem ćwiartek jajka na twardo. Te w kształcie(...) twarożku produkowanego z długo gotowanej serwatki, która zostaje po odjęciu skrzepu na ser dojrzewający. Lekki i delikatny, o mlecznym smaku, jest dodawany do deserów, a razem ze szpinakiem do nadzienia...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Naleśniki idealne

    ...nieco śmietany. Farsz szpinakowy Świetnym wypełnieniem wytrawnych naleśników (np. przygotowanych na piwie) będzie farsz szpinakowo-serowy. Na patelni podsmażamy 500 g liści szpinaku (może być mrożony). Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta (ok. 250 g). Całość doprawiamy. Inne nadzienia Naleśniki można podać z owocami, sosem klonowym, dżemem.

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Feta: Zdrowie na talerzu

    ...naleśników. Zdrowie na talerzu Oprócz witaminy A feta zawiera też witaminę B12, niezbędną do wchłaniania żelaza. Dostarcza też naszemu organizmowi zdrowych kwasów Omega3 (w tym kwasu linolowego...

  • Orzechy, kasztany jadalne i żołędzie przez lata nie miały dobrej passy. Traktowano je jako jedzenie dla biedoty i paszę dla zwierząt. Zepchnięte na boczny tor, powróciły na stoły stosunkowo niedawno i od tego czasu coraz częściej lądują na naszych talerzach lub w filiżankach. Kasztany jadalne są nie tylko smaczne, ale i zdrowe/Picsel Kiedyś traktowane jako substytut droższych ziemniaków i jadane głównie przez ubogich, dziś królują w wykwintnych restauracjach, zwłaszcza na Półwyspie...

  • Wiwat naleśniki!

    ...jest zbyt sucha, dodajemy nieco śmietany. Farsz szpinakowy Świetnym wypełnieniem wytrawnych naleśników (np. przygotowanych na piwie) będzie farsz szpinakowo-serowy. Na patelni podsmażamy 500 g liści(...). Wylać 1/8 przygotowanego ciasta, równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni patelni. Smażyć na złoty kolor z obu stron. W ten sam sposób usmażyć jeszcze 7 naleśników. Po zdjęciu z patelni...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Piąty odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!” to apetyczna podróż po smakach z całego świata. Czym tym razem zaskoczą nas uczestnicy programu? Fot. materiały partnera Poprzedni odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką dla miłośników śniadań - osób lubiących celebrować poranki, które nie rozpoczynają dnia zwykłym tostem i kawą. Dzięki przepisowi Michała Brysia uczestnicy oraz widzowie programu mogli dowiedzieć się, w jaki sposób należy przygotowywać perfekcyjne tosty francuskie. Pozornie...