• Informacje na temat:

    nacinanie mięsa na roladę

Przepisy na temat: nacinanie mięsa na roladę
  • Rolada ze schabu z morelą i miechunką

    ...nadzienie przekładamy do miseczki do wystygnięcia. Wystudzone mięso nacinamy wzdłuż tak, aby po rozchyleniu mięsa powstał płat. Delikatnie rozprowadzamy nadzienie w powstałym wgłębieniu. 3. Mięso zawijamy w roladę i ciasno związujemy wszystko nicią kuchenną. Dodatkowo już związane mięso, delikatnie nacinamy w kilku punktach i wkładamy w nie pokrojone plasterki czosnku. Doprawiamy mięso solą i pieprzem...

  • Schab w cieście francuskim z farszem ze złotych owoców i suszonej żurawiny

    ....  Na blacie rozkładamy ciasto francuskie, na nie układamy mięso, na które wykładamy farsz. Następnie wszystko zawijamy w roladę. Ciasto smarujemy żółtkiem i posypujemy czarnuszką. Następnie pieczemy...

Artykuły na temat: nacinanie mięsa na roladę
  • Rolada z mięsem i warzywami

    ...1. Pieczarki i marchewkę drobno kroimy, cebulę siekamy i podsmażamy na oleju przez kilka minut, odstawiamy. 2. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, musztardę, posiekaną natkę, doprawiamy(...). Gęsto okręcamy wołowinę sznurkiem. Roladę obsmażamy na oleju ze wszystkich stron ok. 10 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 3,5

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • ... wolowina po raz drugi ......

    ... dla tych co lubia wolowine ... podaje kolejny jej sposob  przyrzadzania,  sprawdzony i wielokrotnie przeze mnie przygotowywany ... naturalnie wedlug...

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Fot. 123RF/Picsel Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych składników potrzebnych naszemu organizmowi do poprawnego funkcjonowania. Wołowina jest mięsem średniokalorycznym - wartość kaloryczna zależna jest od ilości tłuszczu, która się w niej znajduje. Zawiera za to bardzo dużo składników mineralnych takich jak fosfor, żelazo oraz...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....