• Informacje na temat:

    na zupe z porow i serem zoltym

Przepisy na temat: na zupe z porow i serem zoltym
  • Kremowa z serem i porem

    Nie masz pomysłu na pierwsze danie? Proponujemy zupę z serem i porem.

  • Bardzo prosta sałatka z porem i żółtym serem. Jeśli użyjemy ostrego sera żółtego będzie wyraźniejsza w smaku. Sałatka nieskomplikowana, najlepiej smakuje ze świeżymi bułeczkami.

  • Kremowa zupa ziemniaczana

    ...trójkącik serka, rozprowadzamy go w zupie. Dodajemy przyprawę kebab-gyros. Całość blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Zupę dekorujemy startym serem i dowolną zieleniną.

  • Pyszna kolacja we dwoje

  • Zupa piwna „caseata”

    ...do miseczek posypać tartym serem żółtym i pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!

  • Wspaniały smak przy małym nakładzie pracy :)

  • Zupa mniszkowa

    Z mniszka można przygotować nie tylko syrop.

  • wyrazisty smak, wyjątkowo pożywna, pyszna

  • Zupa krem z porów

    ..., wymieszaj. Zagotuj. Dopraw śmietaną, gałką muszkatołową. Kromki bułki ułóż na blasze i posyp serem. Piecz 5 min w temp. 200 st. Zupę wlej do ogrzanych miseczek, posyp posiekanym chili. Włóż grzanki...

  • Często przygotowuję sałatki z serem żółtym. Czasami jest on głównym składnikiem a czasami po prostu jest. Uwielbiam ser żółty w sałatkach. I gdy dzisiaj tak sobie leżał w lodówce a ja przygotowywałam surówkę z marchewki, wpadłam na, moim zdaniem, genialny pomysł ;) dodania go właśnie do tej rzeczonej surówki z marchewki. Uznałam, że dwa składniki to trochę mało, wiec dodałam jeszcze pora. Surówka wyszła pyszna i polecam Wam ją gorąco.

Artykuły na temat: na zupe z porow i serem zoltym
  • Pora na pora

    .... Przycinamy i układamy w nasmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu. Posypujemy startym na tarce cheddarem (możemy go zastąpić serem tylżyckim) - nie przesadzamy z jego ilością, by nie zagłuszył smaku porów. Zapiekamy do czasu, aż ser lekko zacznie się rozpuszczać. Tarta porowa Jasnozielone i białe części 3 - 4 porów kroimy w talarki. Podsmażamy (do miękkości) na maśle - na małym ogniu, od czasu...

  • Zupa serowo-porowa z szynką

    Pory pokroić w plasterki. W garnku rozgrzać masło, wrzucić pory, chwilę je dusić. Potem zalać bulionem, przyprawić solą i pieprzem. Gdy bulion zawrze,...

  • Pora na dania z pora

    ...tarce cheddarem (możemy go zastąpić serem tylżyckim) - nie przesadzamy z jego ilością, by nie zagłuszył smaku porów. Zapiekamy do czasu, aż ser lekko zacznie się rozpuszczać. Tarta porowa(...) wylepiamy kruchym (słonym!) ciastem. Podpiekamy w piekarniku. Wyjmujemy, na cieście rozkładamy pory, zalewamy sosem, posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy. Knedle w sosie serowo-porowym...

  • Zupa z razowca najlepsza w Gdańsku, słony sernik - w Bydgoszczy

    "Zupa z Razowca" autorstwa Kamila Sadkowskiego z Sopotu oraz "Sernik na słono" Joanny Tosik z Torunia to dwa kolejne zwycięskie dania w finałach regionalnych konkursu "Polskie danie dla Europy".

  • Po francusku, czyli z umiarem

    Mówisz Francja, myślisz moda i sery. Tak, Francuzki, mimo że jedzą żółte sery, bagietki z białej mąki oraz słodkie desery, są szczupłe. Gdzie tkwi sekret?

  • Co jeść, żeby mieć piękne i zdrowe zęby?

    ...z pierwszego tłoczenia, są potrzebne do prawidłowej mineralizacji zębów. Śniadanie Sałatka z pomidorów, oliwek, fety, sałaty, 2 kromki razowca i sok z truskawek albo 2 grahamki z żółtym serem(...) drobiowy, brokuły, kompot albo krem z marchwi, gulasz z papryką i chlebem razowym, lemoniada. Podwieczorek Naleśnik z serem i rodzynkami, herbata albo marchewka, jabłko, jogurt naturalny, woda...

  • Dobre pomysły na kiełbasę

    W zapiekance, w gorącej zupie albo z piekarnika... Smacznego!

  • Apetyt na pomidory

    ...i czosnek, dodaj szpinak i smaż przez 4 minuty. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Szpinak lekko przestudź, połącz z serem feta i wcześniej ugotowanym na sypko ryżem. Całość dokładnie(...). Przygotowanie: Udziec pokrój w plastry, lekko ubij, dodaj sól, pieprz i odłóż na 5 minut. Masło wymieszaj ze startym serem. Całość utrzyj na gęsty krem i wstaw do lodówki. Na patelni rozgrzej olej...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...z nich woda, a następnie przestudź. 2. Jarzębinę suszoną (ok. 1 łyżki) zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw na 20 minut. 3. Gdy pieczarki ostygną, wymieszaj je z serem żółtym, bułką tartą, natką...

  • Talerz pożywnej i smacznej zupy

    Z pierożkami, grzankami, mięsną lub rybną wkładką – zimowa zupa powinna szybko rozgrzać i nasycić.