• Informacje na temat:

    na zupę z boczkiem

Przepisy na temat: na zupę z boczkiem
  • Zupa z fasolą, boczkiem, cykorią

    ...minut. Kilka minut przed końcem dodaj liście cykorii i koperek. Zagotuj, podawaj gorącą zupę z pieczywem.

  • Kremowa zupa z ziemniaków

    ...płomień i gotuj do miękkości. Wtedy dołóż  chleb i anchois. Gotuj, aż pieczywo rozmięknie. Dodaj pozostałe masło i zmiksuj. 3. Zupę połącz ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem, kminem rzymskim, musztardą, cynamonem oraz papryką. Podawaj np. z wysmażonym boczkiem oraz grzankami. Udekoruj świeżymi ziołami.

  • Zupa serowa z boczkiem

    .... Dodaj do wywaru boczek i pokrojone serki. Gotuj 10 minut. 2 Śmietanę zahartuj gorącym wywarem, dodaj do zupy. Całość przypraw solą i gałką muszkatołową, zmiksuj blenderem. Zupę w miseczkach udekoruj...

  • Schabowe roladki z boczkiem

    Pyszne roladki, które wręcz rozpadają się w ustach. Alternatywa dla kotletów schabowych i świetny pomysł na sycący obiad dla całej rodziny.

  • Zupa myśliwego

    ...ziemniaki. Zupę doprawiamy. 5. Ugotowane ziemniaki dodajemy do zupy. Gotową zupę przekładamy na talerze, możemy zabielić ją śmietaną i posypać ulubioną zieleniną.

  • Zupa z grzankami

    Brukselki - niepozorne małe „kapustki” można jeść nie tylko jako jarzynkę! Świetnie nadają się na zupę, sałatkę, a nawet do babeczek!

  • Zupa fasolowa

    Jest niezwykle sycąca i smaczna. Zupę z naszego przepisu zrobisz dla sześciu osób.

  • Zupa myśliwego

    ...ziemniaki. Zupę doprawiamy. 5. Ugotowane ziemniaki dodajemy do zupy. Gotową zupę przekładamy na talerze, możemy zabielić ją śmietaną i posypać ulubioną zieleniną.

  • Krem paprykowy z chrupiącym boczkiem

    .... Strąki przekrój, usuń gniazda nasienne. 4. Miąższ paprykowy posiekaj. Wrzuć do zupy. Dodaj chili. Gotuj 10 minut. Zdejmij z ognia, zmiksuj na krem. Zupę ponownie zagrzej, dopraw solą, pieprzem, cukrem oraz przecierem. Boczek pokrój na kawałki, zrumień na patelni, posyp zupę. Podawaj z kleksami śmietany.

  • Tradycyjny żur z boczkiem

    Najlepiej smakuje z dodatkiem majeranku i chrzanu. To idealna, rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

Artykuły na temat: na zupę z boczkiem
  • Kremowa zupa z boczkiem

    Ziemniaki to nie tylko świetny dodatek do obiadu, lecz i zaskakujące danie w roli głównej. Polecamy przepis na krem z ziemniakami i boczkiem- rozpływa się w ustach!

  • Zupa krem z batata

    Sycąca zupa krem z batata z chrupiącym boczkiem sprawdzi się idealnie jako danie główne.

  • Zupa chrzanowa

    ...łyżkami wywaru i zabiel nią zupę. Dopraw solą, pieprzem i suszonym majerankiem. Zagotuj. Jajka pokrój w plastry. Włóż do talerzy. Zalej gorącą zupą. Możesz podawać z usmażonym boczkiem i pietruszką...

  • Krem marchewkowy z boczkiem

    Sposób przygotowania: 1. Cebulę i marchew obrać, pokroić, udusić na maśle, doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion, gotować 20 minut.  2. Dżem wymieszać z octem, gotować 5 minut na małym ogniu.  3. Plastry boczku usmażyć bez tłuszczu. 4. Zupę zblendować, zaprawić śmietaną, doprawić. Już na talerzach posypać posiekanym szczypiorkiem, papryką, polać syropem, ułożyć po plastrze boczku. Zobacz także:

  • Pierogi z bobem i boczkiem

    Zielone ziarna są niskokaloryczne, pożywne i bardzo smaczne. Sprawdzą się w każdej potrawie – gęstej zupie, farszu do pierogów, a także jako dodatek do sałatek.

  • Zupa z grzybami

    Ta zupa to symbol lata.

  • Zupa dyniowa z imbirem i grzankami

    Imbir świetnie rozgrzewa i chroni przed infekcjami. Nic więc dziwnego, że o tej porze roku pachnie nim w domu. Również Twoim potrawom doda pikanterii i wspaniałego aromatu.

  • Zupa ziemniaczano-grzybowa

    Pieczarki są uniwersalne. Przyrządzisz z nich szybki obiad albo wykwintną kolację. Nigdy się nie znudzą.

  • Kociołek Puchero. Ulubiona zupa papieża Franciszka

    Gęste i pożywne puchero wywodzi się z kuchni hiszpańskiej, ale jest popularne niemal w całej Ameryce Południowej. Występuje w wielu wersjach. Najlepsze przyrządza się na kościach, z dużą ilością ciecierzycy, kapusty i dodatkiem innych warzyw.

  • Saksońska zupa ziemniaczana

    ... laurowe, a następnie wszystko zmiksuj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Rozlej gorącą zupę do talerzy i na każdej ułóż porcję boczku, a następnie posyp ziołami.  Zobacz także:

Zdjęcia na temat: na zupę z boczkiem