• Informacje na temat:

    na zupe cebulową

Przepisy na temat: na zupe cebulową
  • Zupa serowo-cebulowa

    Propozycja dla niejadków, która zachwyci niejednego dorosłego. Zupa jest gęsta, sycąca i bardzo aromatyczna. Połączenie sera z cebulą nie ma sobie równych.

  • Zupa cebulowa z grzanką

    Klasyczna francuska zupa cebulowa w nieco uproszczonej wersji rozgrzewa, syci, smakuje wybornie, powstaje z łatwo dostępnych składników, a dzięki zawartości cebuli skutecznie wspiera odporność.

  • Smaki Lubelszczyzny, czyli zupa cebulowa

    Podstawą zupy cebulowej pochodzącej z Lubelszczyzny jest wywar z kości wieprzowych (opcjonalnie można użyć wywaru warzywnego) oraz oczywiście cebula, z której słynie Goraj i okoliczne tereny.

  • Cebulowe cuda

    Cebula uchodzi za naturalny odtruwacz i postrach wirusów. Pozostaje nieco niedoceniana, a szkoda. Jest źródłem witamin B6, B9 i C, zawiera cenne minerały, jak np. potas, fosfor czy wapń. Ponieważ warto włączać ją do menu pod różnymi postaciami, prezentujemy wybrane przepisy z cebulą w roli głównej.

  • Francuska zupa cebulowa

    Doskonała na chłodniejsze dni, ale nie tylko. Wbrew pozorom bardzo smakuje też dzieciom, a dodatek serowych grzanek uatrakcyjnia całość.

  • Zupa czosnkowo-cebulowa

    Aromatyczna, wyrazista i bardzo łatwa w przygotowaniu. Ponieważ wspaniale rozgrzewa, nadaje się na jesienny obiad.

  • Francuska zupa cebulowa

    Wystarczy dla całej rodziny!

  • Zupa cebulowa

    Przepis Sary La Fountain. Składniki na 5-6 porcji.

  • Francuska cebulowa

    Smakuje wyśmienicie!

  • Zupa cebulowa z grzanką

    Pokochasz ten smak.

Artykuły na temat: na zupe cebulową
  • Zupa cebulowa

    Konkretna, rozgrzewająca zupa to świetny pomysł na obiad. Wypróbuj przepis na zupę cebulową z grzanką.

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Fot. 123RF/Picsel Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne...

  • Zupa cebulowa

    Jako dodatek do zupy zamiast bekonu można wziąć groszek ptysiowy lub grzanki. Nie warto rezygnować z pokrojonego w kostkę jabłka – przydaje zupie kwaskowości, co czyni ją smaczniejszą.

  • Zupy najlepiej smakują jesienią, gdy za oknem jest zimno i pada deszcz. Wówczas w pełni można się nacieszyć ich aromatem i rozgrzewającymi właściwościami. Specjalnie dla was przygotowaliśmy zestawienie kilku najsmaczniejszych przepisów, które nie pozwolą wam się nudzić tej jesieni. Fot. 123RF W ponure, jesienne dni potrzebujemy posiłków, które nas nasycą, rozgrzeją a także dostarczą wielu niezbędnych naszemu organizmowi składników odżywczych. To wszystko zagwarantują nam niepozorne i nieco...

  • Cebulowa z grzankami

    Aromatyczna, sycąca zupa z serem i grzankami będzie fantastycznym dopełnieniem do uroczystego obiadu.

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Zupa cebulowa

    Macie apetyt na zupę? Prezentujemy przepis na smaczną cebulową.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Zupa cebulowa

    Dodatek białego wina i tymianku w zupie przeniesie cię w rejony Francji.

  • Za delikatność i lekko słodki smak jest lubiana przez małe dzieci. Za pożywność i szybkość przygotowania jest ceniona przez mamy. Zupa kukurydziana, bo o niej tu mowa, to danie, które jest często wybierane przez najmłodszych i ich rodziców na sycący posiłek. Fot. materiały prasowe W wersji wege z dodatkiem mleczka kokosowego będzie jeszcze bardziej delikatna i lekkostrawna, a maluchów zachwyci słodyczą. Składniki na zupę:   4 kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 2 średniej...

Wideo na temat: na zupe cebulową
  • Francuskie inspiracje. Zupa cebulowa

    Jak powstała zupa cebulowa? Wyjaśniła to w kuchni "Dzień Dobry TVN" szef kuchni Adrianna Marczewska. Na stole pojawiły się: zupa cebulowa na cydrze oraz zupa cebulowa z serem i rozmarynem.

  • Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankami

    Przepis na zupę cebulową to klasyka kuchni francuskiej. Choć jej podstawą jest bulion mięsny lub warzywny, to jednak pierwsze skrzypce gra tu smażona cebulka, która nadaje zupie wybornego aromatu i smaku. Jak przyrządzić kremową zupę cebulową? Nic prostszego! Zdziwicie się, jak szybko i łatwo przygotować takie pierwsze danie. Zupę cebulową można podawać również z grzankami.

  • Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankami

    Przepis na zupę cebulową to klasyka kuchni francuskiej. Choć jej podstawą jest bulion mięsny lub warzywny, to jednak pierwsze skrzypce gra tu smażona cebulka, która nadaje zupie wybornego aromatu i smaku. Jak przyrządzić kremową zupę cebulową? Nic prostszego! Zdziwicie się, jak szybko i łatwo przygotować takie pierwsze danie. Zupę cebulową można podawać również z grzankami.