• Informacje na temat:

    na żeberka z ketchupem

Przepisy na temat: na żeberka z ketchupem
  • Pałeczki kurczaka i żeberka w miodzie

    Sposób przygotowania 1. Mięso umyj, żeberka podziel na mniejsze części. Cebulę pokrój w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z ketchupem, miodem, musztardą, sosem sojowym. Całość przypraw ostrą papryką, kurkumą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.  2. Do dużej miski włóż kurczaka i żeberka, polej sosem, wymieszaj, by każdy kawałek był pokryty marynatą. Grilluj, aż mięso będzie...

  • ​Pachnące żeberka

    Polecamy pachnące, pyszne żeberka.

  • Żeberka grillowane w glazurze

    Przygotowanie: 1. Żeberka umyj,podziel na części, przypraw solą i pieprzem. Na patelni mocno rozgrzej olej, włóż żeberka, podsmaż z każdej strony, ostudź. W misce przygotuj marynatę. Połącz sos sojowy, przeciśnięty czosnek, ketchup, musztardę i pieprz, dokładnie wymieszaj. Ostudzone żeberka zanurzaj w marynacie, odstaw na minimum kwadrans. 2. Żeberka polej pozostałą marynatą. Włóż w rękaw do...

  • Żeberka pieczone w miodzie

    Składniki na 5 porcji: - 1,5 żeberek (jeden pas), - puszka ananasa, - 3 łyżki miodu, - 3 łyżki ostrego ketchupu, - łyżka oleju, - płatki ostrej papryki Przygotowanie: Żeberka opłukać. 3 łyżki zalewy z ananasa wymieszać z 2 łyżkami miodu, ketchupem i łyżką oleju. Posmarować cały pas żeberek i odstawić na dobę. Następnego dnia ułożyć w brytfance i piec około 50 minut w temperaturze 180 st...

  • Żeberka z chili i tymiankiem

    Żeberka płuczemy, suszymy i kroimy na jednakowe porcje. Z papryczek chili wydrążamy gniazda nasienne, myjemy i drobno siekamy. Wlewamy zimną wodę do garnka, dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet winny, chili i tymianek. Do zalewy wkładamy żeberka i gotujemy 60 do 70 minut, aż mięso będzie lekko odchodzić od kości. Ugotowane żeberka wyjmujemy i schładzamy. Z ketchupu, musztardy, oleju, soli...

  • Żeberka z tymiankiem

    ...masła, - sól, pieprz, - olej do smażenia Przygotowanie: Żeberka oczyścić i podzielić. Cebule i tymianek posiekać, czosnek przecisnąć. Pomarańcze dokładnie umyć i pokroić na półplasterki. W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać dżem, ketchup i tymianek, po zagotowaniu zdjąć z ognia. Żeberka przesmażyć na złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem, dodać do marynaty. Tak...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Składniki: skrzydełka od kurczaka, ketchup, miód, musztarda, przyprawa do żeberek w miodzie.

Artykuły na temat: na żeberka z ketchupem
  • Pieczone żeberka z ziemniakami

    Sposób przygotowania: 1. 3-4 godziny przed pieczeniem żeberek przygotuj marynatę. Wymieszaj musztardę z miodem i ketchupem. Dodaj drobno posiekany czosnek, olej, słodką i ostrą paprykę oraz majeranek lub oregano. Wsyp szczyptę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszaj. Posmaruj marynatą umyte i osuszone żeberka i wstaw na minimum 3 godziny do lodówki.  2. Przełóż żeberka do naczynia...

  • Żeberka w słodkiej glazurze

    Kupując żeberka, wybieraj takie z małą ilością tłuszczu, ale mięsiste. Schabowe są smaczniejsze od boczkowych.

  • Żeberka z rusztu

    ....  Żeberka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posmaruj połową marynaty z obu stron.  Ułóż mięso na rozgrzanym grillu i silikonowym pędzelkiem posmaruj resztą marynaty. Grilluj po około 10-12 minut z każdej strony.  Upieczone żeberka pokrój wzdłuż kości na mniejsze kawałki. Podawaj gorące, np. z pieczonymi ziemniakami. Czytaj dalej: Zobacz także: 

  • Żeberka w czosnkowej marynacie

    ...jabłkowego 3 łyżki miodu Sposób przygotowania: 1. Z mięsa odkroić zbędny tłuszcz i wewnętrzną białą błonę. Pokroić na poszczególne żeberka. Gotować w posolonej wodzie, na małym ogniu, około 30 minut(...). Dodać upieczony czosnek (wycisnąć go z osłonek) i razem utrzeć. Marynatą posmarować żeberka i macerować je, pod przykryciem, najlepiej przez całą noc. Zamarynowane żeberka kłaść na rozgrzany ruszt...

  • Soczyste żeberka

    Grillowane w marynacie, smażone z ziołami albo duszone w kremowy sosie.... Żeberka możesz przyrządzić na wiele sposobów. Wszystkie są pyszne.

  • Pomysły na... żeberka!

    Pachnące żeberka Składniki na 4-6 porcji: 1 i 1/2 kg żeberek wieprzowych, 1 słoik dżemu z pomarańczy, 1 szklanka ketchupu (najlepiej ostrego), 2 duże, soczyste pomarańcze, kilka gałązek świeżego tymianku, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, sól, pieprz, olej do smażenia. Żeberka umyć, oczyścić i podzielić na porcje. Cebule obrać, drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę...

  • Sosy Hellmann’s

    Doskonale przyprawione mięso, cudownie pachnące kiełbaski, delikatnie przyrumienione ryby, kolorowe warzywa - same nie wystarczą. To sosy stanową kropkę na "i", są idealnym dopełnieniem grillowanych potraw.

  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...! -   tłusta karkówka -   żeberka -   kiełbasy, kaszanki -   wszelkie wędliny, kiełbasy i mięsa oznaczone w    sklepie jako "grillowe", "na grilla", "ogniskowe" - są   one najczęściej nie najlepszej...

  • Mięso i owoce - dobrana para

    Żeberka w miodzie Składniki na 6-8 porcji: 1,5 kg żeberek wieprzowych (jeden pas), 1 puszka ananasów pokrojonych w talarki, 3 łyżki miodu, 3 łyżki ostrego ketchupu, 1 łyżka oleju, płatki ostrej papryki, 2-3 papryczki chili, świeża bazylia, świeżo mielony pieprz, sól Przygotowanie: 1. Żeberka opłucz pod bieżącą wodą, osusz ściereczką, natrzyj delikatnie solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem...