• Informacje na temat:

    na zapiekanke z kopytkami

Przepisy na temat: na zapiekanke z kopytkami
Artykuły na temat: na zapiekanke z kopytkami
  • Ulubienica Ameryki

    Zapiekanka z kopytkami Składniki na 4 porcje: 80 dag mrożonych kopytek, 50 dag dyni, 2 czerwone papryki, 1 cebula, 1 duży ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanej natki, 3 łyżki startego ostrego sera, 4 łyżki oleju, sól, mielony pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek obierz, pokrój. Papryki umyj, opiecz na ruszcie w piekarniku, przekręcając strąki od czasu do czasu, żeby...

  • Jak wykorzystać ziemniaki z obiadu?

    Choć starasz się nie gotować ich za dużo, często... i tak zostają. Zamiast je wyrzucać, przygotuj z nich pyszne danie na następny dzień! Wystarczy dodać kilka niedrogich składników, by wyczarować coś wyjątkowego!

  • Posadź rośliny ozdobne korzystne dla zdrowia

    Zawierają cenne składniki, można zatem ususzyć je do domowej apteczki. Nie mają wielkich wymagań, a niektóre z nich można uprawiać nawet w skrzynce na balkonie.

  • Ziemniak – warzywo niepospolite

    Dla jednych codzienność, dla innych produkt niedozwolony. Mitów i nieprawdziwych, czasem wręcz sensacyjnych, doniesień na temat kaloryczności i szkodliwości ziemniaków, a także ich zgubnego wpływu na naszą sylwetkę, wyprodukowaliśmy co niemiara. Czy osoby na diecie niskoenergetycznej powinny ich unikać jak ognia?

  • Pokochaj mascarpone

    ...miał lekko złotawy kolor. Z kopytkami Na oliwie podsmaż 4 pokrojone szalotki i 25 dag grzybów leśnych. Dodaj listki szałwii, 4 łyżki mascarpone, sól i pieprz. Ugotuj kopytka. Do sosu dodaj 3 łyżki...

  • Dieta pomaga w leczeniu raka

    Nie sięgajmy po jedną z tych, które obiecują pokonanie nowotworu. Takiej nie ma! Ale dobre żywienie zwiększa szansę na wygranie z rakiem.

  • Jak nie marnować jedzenia

    Marnowanie żywności to problem, który dotyczy większości z nas. Według badań co roku wyrzuca się około 1/3 ilości produkowanej żywności nadającej się do spożycia. Jak sobie poradzić z tym problemem? Oto kilka wskazówek.

  • Ziemniaki z patelni

    Szybkie danie dla każdego. Z ziemniaków i... tego co znajdziesz w lodówce. Obiad w pół godziny!

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Ziemniaczane zdrowie

    Obok pieczywa ziemniaki stanowią podstawę naszego pożywienia. Jednak wiele osób uważa, że ziemniaki są tuczące i dlatego stara się je wyeliminować ze swojej diety. Tymczasem prawda jest taka, że ziemniaki są bardzo lekkostrawne i łatwo przyswajalne.