• Informacje na temat:

    na zalewę do opieńków

Przepisy na temat: na zalewę do opieńków
  • Jak suszyć i marynować grzyby?

    Sezon grzybowy powoli dobiega końca, choć w lasach można jeszcze znaleźć podgrzybki czy opieńki miodowe i gąski, które lubią chłodniejsze temperatury. Jednak większość amatorów leśnych przysmaków ma już zbiory za sobą i teraz zastanawia się, jak bezpiecznie przechować i przetworzyć przyniesione do domu grzyby. Podpowiadamy, które metody sprawdzą się najlepiej.

  • Grzybki w occie do kolacji

    ..., odsącz. Wrzuć je na osolony wrzątek i krótko obgotuj (borowiki i podgrzybki 10-15 minut, kurki i gąski ok. 20 minut). Ponownie odcedź i zahartuj zimną wodą. 2. Przygotuj zalewę (na 1 kg grzbów 0,6

Artykuły na temat: na zalewę do opieńków