• Informacje na temat:

    na wołowinę pieczoną w folii

Przepisy na temat: na wołowinę pieczoną w folii
  • Wołowina Wellington

    Sposób przygotowania 1. Polędwicę oczyść, umyj,osusz. Obficie oprósz solą i pieprzem. Przyprawy wetrzyj w mięso, obsmaż je z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Zdejmij z ognia, od razu posmaruj musztardą.  2. Grzyby rozdrobnij, wrzuć na suchą patelnię. Duś, aż odparuje sos. Dołóż masło i listki tymianku. Na folii spożywczej rozłóż plastry szynki tak, by można było owinąć nią mięso. 3. Na...

  • Wołowina pieczona z cytryną i ziołami

    Tak przygotowana będzie smakować wyśmienicie!

  • Wołowina z sosem serowo-chrzanowym

    Sposób przygotowania W mięso dokładnie wetrzeć zioła, pieprz, igiełki rozmarynu i rozdrobniony czosnek. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na noc do lodówki. Kolejnego dnia odwinąć z folii(...) krwiste, wydłużyć czas pieczenia do 3 godzin. Po wyciągnięciu z piekarnika odczekać 10 minut, a następnie odwinąć z folii i pokroić na porcje. Podawać na ciepło lub zimno z sosem chrzanowo-serowym...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ...w natłuszczonej brytfance, skrop olejem. • Tak przygotowaną wołowinę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz ją przez ok. 80 minut. • W trakcie pieczenia mięso podlewaj od czasu do czasu ciepłym bulionem. • Na 25 min przed końcem pieczenia do brytfanki z pieczoną wołowiną dołóż obrane, pokrojone na połówki szalotki. Wymieszaj dokładnie z wytwarzającym się sosem...

  • Sałatka z jajkiem

    Sycąca i bardzo smaczna

  • Kubdari, czyli gruzińskie smaki w sylwestrową noc

    ..., ziemniaczanych i zup. Pokrój drobno wołowinę i cielęcinę, a następnie zmiel. Dodaj do mięsa mieszankę czosnkową z przyprawami, posiekaną drobno cebulę i dokładnie wymieszaj. Ugnieć mięso za pomocą...

  • Zdrowe mięso

    Po 6. miesiącu do menu smyka możemy wprowadzić kurczaka, indyka i królika. Z kolei po 7. miesiącu można już włączyć do diety malca cielęcinę, wołowinę oraz chudą wieprzowinę (tylko schab, szynkę i polędwicę). Mięso najpierw należy serwować w zupkach, a po 10.-12. miesiącu np. w postaci pulpecików. Dopiero, gdy brzdąc nauczy się gryźć, przyjdzie czas na mięso gotowane lub pieczone w folii.

  • Smakowite tortille na obiad

    Sposób przygotowania 1. Czosnek obierz, posiekaj, wymieszaj go ze skórką cytrynową i resztą przypraw. Posyp tym wołowinę, wymieszaj i odstaw na 1 godzinę. Żaroodporne miseczki wyłóż tortillami. Piecz 10

  • Najlepsze kanapki na gorąco

    Przyjemnie chrupiące i pożywne kanapki podawane na ciepło świetnie sprawdzą się na śniadanie i kolację. Zwłaszcza, kiedy za oknem jest zimno i nieprzyjemnie.

Artykuły na temat: na wołowinę pieczoną w folii
  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...dla zdrowia substancje, które kumulują się w przygotowywanych potrawach. Mięsa należy grillować na tackach aluminiowych lub folii aluminiowej. Grillowanie bezpośrednio na...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...

  • Weź się za wołowinę!

    ...pokrój w cienkie, ukośne plastry i rozłóż na folii. Na plastry ozorka rozłóż twarożek, zawiń i uformuj wałek o średnicy ok 3 cm. Odstaw do lodówki do stężenia. Buraczki potnij w plastry i zamarynuj(...) wołowinę przesmaż na oleju, dodaj szalotkę, przesmaż, zalej winem i mieszaj ok. 4-5 min, aż wino odparuje. Następnie dodaj kaszę, podlewaj bulionem, gotuj ok 25 minut. Grzyby przesmaż na suchej...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Pieczony pieróg kornwalijski

    ...powstało ciasto: jest ono gotowe, jeśli odchodzi od ścianek miski, nie przyklejając się. Zawiń ciasto w folię spożywczą i schowaj do lodówki na przynajmniej 2 h. Pokrój wołowinę i warzywa na kawałki...

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Wołowina po burgundzku i nie tylko

    ..., olej do smażenia. Przygotowanie: Wołowinę pokrój w dużą kostkę, a boczek w małą. Podsmaż boczek na oleju w garnku. Cebulki oczyść i dodaj do boczku i zrumień delikatnie. podobnie pokrojone w grube plastry marchewki. Dodaj wołowinę i zrumień ją ze wszystkich stron. Dopraw solą i pieprzem, oprósz mąką i podsmażaj jeszcze chwilę. Wlej wino, jeśli nie zakrywa mięsa, dolej wody, tak aby mięso było...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Grilla czas zacząć

    ....  Pamiętajmy też, że jeśli nasze mięso spalimy na czarno, to najlepiej je wyrzucić - jest niesmaczne i co gorsza rakotwórcze. Do polędwicy z grilla proponuję pieczoną na tym samym ruszcie cukinię...

  • Wielbiciele mięsnych potraw uśmiechają się na samą myśl o dobrze przygotowanym steku. Jednak czy taka potrawa, aby na pewno jest zdrowa? Fot. 123RF Wołowina ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne i jest jednym z ulubionych produktów wielu kucharzy. Sposobów na jej wykorzystanie możemy mnożyć co nie miara poczynając od klasycznych steków, a na gulaszach i tatarze kończąc. Warto jednak wiedzieć, że wołowina nie tylko doskonale smakuje, ale również pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jak...