• Informacje na temat:

    na wafla kakaowego

Przepisy na temat: na wafla kakaowego
  • Wafelki z masą kajmakowo-daktylową

    Tym razem smarujemy wafle masą kajmakowo-daktylową. Dzięki niej deser rozpływa się w ustach. To nasza ulubiona przekąska!

  • Małe co nie co do kawusi.... Moja inspiracja:)

  • Ciastka od Wedla. Nowości i zmiany

    Wedel odświeża swoją ofertę ciastek, wprowadzając nowe produkty oraz zmieniając szatę graficzną.

  • Pyszny deser z 2 kremami i galaretką w środku.

  • Zimny z morelami

    Spód sernika można też zrobić z pokruszonych herbatników albo ciasteczek owsianych lub wieloziarnistych.

  • Pyszny,aromatyczny,rozpływający się sw ustach...daje zapomnienie..jest idealny na złe dni:)Bardzo polecam..to rozkosz w ustach:)

  • Sernik z morelami

    Osłódź sobie życie.

  • Łatwe do wykonania i bardzo dobre i bardzo słodkie :)

  • Gotowanie dla smyka alergika

    .... • Białko sojowe - możesz się go spodziewać w niektórych waflach, ciastkach, pastach do smarowania pieczywa, majonezie, konserwach, wędlinach, batonikach, drożdżówkach, lodach, czekoladach, chipsach. • Jajka...

  • więcej na moim blogu.

Artykuły na temat: na wafla kakaowego
  • Wawel: Linia „Bez Dodatku Cukru”

    ...kakaowego, bez oleju palmowego, E476, substancji konserwujących i aromatów, z lecytyną z certyfikowanych ziaren soi (bez GMO). Pomoże naładować pozytywną energię! Idealne smakuje jako dodatek do...

  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • Pierwsza Komunia z Wawelem

    ...bombonierka znanych i lubianych Kasztanków - deserowych czekoladek z nadzieniem kakaowym i dodatkiem wafla, duża czekolada z dwuwarstwowym nadzieniem jogurtowo-truskawkowym, • Koncertowe - czekoladki...

  • Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na stołach. Lecz skąd się wziął pischinger? Z czego był wykonany oryginalnie? Fot. 123RF/Picsel W drugiej połowie XIX wieku, wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, tworzył w swojej cukierni istne arcydzieła. Jednym z nich był oblany lukrem,torcik wykonany z wafli przełożonych kremem czekoladowo-orzechowym. Mimo że cukiernia już nie istnieje, przepis na...

  • ...• Białko mleka krowiego jest nie tylko w mleku i jego przetworach, ale także w herbatnikach, gofrach, czekoladzie, cukierkach, napojach kakaowych, maślanych bułkach, parówkach, margarynach, pasztetach, gotowych naleśnikach, racuchach, krokietach. • Na białko sojowe możesz trafić w niektórych waflach, ciastkach, majonezie, pastach do pieczywa, konserwach, wędlinach, parówkach...

  • "Mamo, nie chcę!", "Mamo, już nie mogę!", "Mogę już iść się pobawić?" To chyba najczęstsze słowa, które padają z ust każdego niejadka mimo, że rodzice dwoją się i troją, aby dziecko zjadło przygotowany przez nich posiłek. Nie pomagają już wymyślne zabawy, obiecywanie nagród, a irytacja rośnie. Justyna Pląskowska, która na co dzień specjalizuje się w prowadzeniu warsztatów dla najmłodszych z zakresu zdrowego żywienia, zdradziła kilka sposobów na poradzenie sobie z problemem małego niejadka....

  • Ciasta z budyniem

    Kremowy smak masy warto przełamać soczystymi owocami.

  • Chleb przygotowany w domu smakuje wybornie. Skorzystajcie z przepisu jurorów i spróbujcie upiec takie cudo samodzielnie. Ciasto właściwe 160g semoliny320g mąki 340g - 370g wg oceny uczestnika na podstawie wilgotności w danym dniu30g ciemnej melasy4 g drożdży 10g drobnej soli morskiej200g zakwasuSemolina do obsypania łopaty do chlebaCzarny sezam do obtoczenia bochenka Wykonanie Piekarnik nagrzać do 240 st C. Włożyć do niego garnek żeliwny z przykrywką. Zmieszać ze sobą mąki. W wodzie...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    ..., krokietach. • Białko sojowe - możesz się go spodziewać w niektórych waflach, ciastkach, pastach do smarowania pieczywa, majonezie, konserwach, wędlinach, batonikach, drożdżówkach, lodach...

  • Po kilku miesiącach chłodu budzi się nowe życie. Niestety pierwsze dni wiosny sprawiają, że niektórzy stają się senni, drażliwi, czy słabsi. Są to objawy tzw. przesilenia wiosennego, które wynikają z szeregu przyczyn. Bez wątpienia, z problemem pomogą nam wyjątkowe herbaty. Objawy przesilenia wiosennego wynikają m.in. z częstych zmian ciśnienia, a także ze specyficznego, „zimowego" trybu życia, którego efekty kumulują się właśnie na początku wiosny. Aby temu zaradzić, eksperci marki Akbar...