• Informacje na temat:

    na usmazenie halibuta

Przepisy na temat: na usmazenie halibuta
  • Smażona ryba w sosie chermula - Andrzej

    ...6 filetów lub plastrów z dorsza, łupacza lub halibuta o wadze 175 g każdy; mąka do obtoczenia; 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek; na zalewę: 50 g posiekanych listków świeżej kolendry; 25 g posiekanej świeżej natki pietruszki, zmiażdżone ząbki czosnku, 2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 2 łyżeczki papryki, spora szczypta pieprzu tureckiego, sok z 1 lub 1/2 cytryny, 6 łyżek stołowych...

  • Kuchnia francuska. Zamiast halibuta można użyć każdej innej białej ryby, np. dorsza

  • Rozgrzewający obiad

    .... Ułóż w garnku, zalej 2 szklankami wody, obłóż masłem i gotuj pod przykryciem około 40 minut.    Roladka rybna z ryżem i szpinakiem Sposób przygotowania 1. Halibuta i łososia pokrój(...) szpinakiem i zawiń w halibuta. Zepnij wykałaczkami. Ułóż w garnku, wlej wino i dodaj masło. Duś około 25 minut. Zrumień cebulę, usmaż z kukurydzą, przypraw. Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw, wymieszaj...

  • Lubicie smaki Azji, ryby ,przy tym nie stronicie od szybkich oraz aromatycznych dań, to serdecznie zapraszamy. Wszystko max 25 minut.

  • Ryby smażone na... pergaminie

    ...smażyć na pergaminie, który układamy na gorącym tłuszczu. Wystarczy na przykład halibuta położyć na pergamin, bez dodatku tłuszczu, a na pewno się usmaży" - radzi Walczyk. Mniej tłuste ryby są...

  • ło które danie jest w stanie zdeklasować dobrze zrobionego i podanego soczystego steka wołowego. Bardzo popularny w krajach anglosaskich, podawany na wiele różnych sposobów, u nas nadal uznawany za danie dość wykwintne. Na przekór obiegowej opinii postaram sie udowodnić ,że jest dość prosty do przygotowania we własnej kuchni.W tym wydaniu jest to wersja podstawowa i dosyć prosta w przygotowaniu. Gwarantuję, że jeśli raz zasmakujecie w dobrych stekach zawsze do nich powrócicie. Z pozoru proste...

  • Już czas na ryby!

    ...z aktualnym schematem żywienia ryby można podawać dzieciom po 7. miesiącu życia. Smyk może jeść zarówno ryby chude (np. solę, mintaja, morszczuka), jak i tłuste (np. łososia, makrelę, halibuta...

  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    Pomidory jemy z bazylią, a ziemniaki z koperkiem. Oczywiste? To dopiero początek! Przedstawiamy zasady łączenia smaków, które ułatwią pracę w kuchni i nadadzą daniom wyjątkowego aromatu.

  • Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania.

Artykuły na temat: na usmazenie halibuta
  • Halibut z ryżem i sałatką

    Przygotowanie: 1. Posiekaj czosnek, papryczkę chili i kolendrę. Ziarna gorczycy rozetrzyj na pył w moździerzu. Wszystkie składniki połącz z syropem klonowym,...

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    „Proszę schudnąć” – mówi lekarz. Ale jak to zrobić, gdy mamy np. chore serce, cukrzycę czy niedoczynną tarczycę? Przy przewlekłych chorobach boimy się ograniczeń dietetycznych.

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    Ale jak to zrobić, gdy mamy np. chore serce, cukrzycę czy niedoczynną tarczycę? Przy przewlekłych chorobach boimy się ograniczeń dietetycznych.

  • Czas na ryby

    ...żywienia ryby można podawać dzieciom po 7. miesiącu życia. Smyk może jeść zarówno chude ryby (np. solę, mintaja, morszczuka), jak i tłuste (np. łososia, makrelę, halibuta). Najlepiej podać maluchowi rybę...

  • Letni jadłospis maluszka od A do Z

    Gdy panują upały, dziecko może całkiem stracić apetyt, co dla rodziców bywa dużym kłopotem. Dlatego podpowiemy ci, jakim potrawom malec się nie oprze oraz jakie cenne produkty warto przy okazji przemycać do jego diety.

  • Makrobiotyka: Jesteś tym, co jesz

    Choć różni się od naszego sposobu żywienia, warto wprowadzić niektóre jej przepisy.

  • Dzieci i ryby

    To bardzo dobrana para. Niestety, rzadko spotykana. Bo jak się okazuje, maluchy jedzą bardzo mało ryb. Pora to zmienić! Wakacyjny pobyt nad morzem to świetna okazja, by dziecko częściej je jadło.

  • Rozszerzamy dietę niemowlęcia

    ...samym momencie wprowadzaj pierwsze gotowane (i starannie oczyszczone z ości) ryby: halibuta, łososia, solę, dorsza, makrelę. Po 7. miesiącu Poczęstuj smyka chudą wieprzowiną, np. szynką, schabem czy(...) chude ryby (np. solę, mintaja, morszczuka), jak i tłuste (np. łososia, makrelę, halibuta). Początkowo wystarczą mu 2 łyżeczki gotowanego łososia lub soli - najlepiej dodać je do papki jarzynowej. Jeśli...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Po spacerze w chłodny dzień dziecko powinno zjeść coś rozgrzewającego. Zastanawiasz się, jakie danie mu podać? Oto propozycje idealne dla całej rodziny.

  • Ulubione letnie przysmaki

    Na niektóre dania i produkty dzieci mają apetyt nawet w największy upał. Oto nasza lista kulinarnych bestsellerów dla najmłodszych.