• Informacje na temat:

    na udka z kurczaka w płatkach

Przepisy na temat: na udka z kurczaka w płatkach
  • Udka z gruzińskiej kuchni

    Sposób przygotowania 1. Mięso (możesz też użyć innych części kurczaka, także pokrojoną na kawałki całą tuszkę) umyj i osusz. Natrzyj solą. Rozgrzej masło, a gdy zacznie brązowieć zdejmij patelnię z ognia i włóż mięso. Znów podgrzej i obsmaż z każdej strony. Mięso przełóż do miski, by ostygło. Natrzyj je ajwarem wymieszanym z oliwą. Odstaw na 2-3 godziny.  2. Na tej samej patelni podsmaż...

  • Danie wymyślone przez moją teściową, znikają w mgnieniu oka. Pyszne i zupełnie inne, niż wszystkie. Doskonała odmiana obiadu z kurczakiem w roli głównej.

  • Kurczak na ostro ze złocistymi ziemniaczkami

    ...2 łyżki majonezu Przygotowanie: 1. Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj z płatkami chili oraz mieloną ostrą papryką. Dodaj 6 łyżek soku z cytryny, 4 łyżki oliwy oraz ocet. Kurczaka umyj, wytrzyj, udka natnij i zagnij do środka. Całą tuszkę mocno spłaszcz. Ułóż na blasze. Kurczaka posmaruj 2/3 przygotowanej marynaty. Odstaw na 30 minut. Potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st...

  • Smaczny pomysł na "Udka w płatkach kukurydzianych"

  • Udka w majonezie

    Takiego kurczaka jeszcze nie jadłaś.

  • Smaczny pomysł na "Udka kurczaka w płatkach migdałowych i białym winie"

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • szybkie, pyszne, nieco inne,

  • Jak gotuje Murakami?

    ...4 porcje: 4 udka kurczaka Kawałek imbiru (ok. 1 cm) 4 łyżki sake 1 marchewka 1 pomidor ½ ogórka Kilka liści sałaty karbowanej Sos: 4 łyżki pasty sezamowej (tahina) 2 łyżki cukru 2 łyżki(...)  Przystawka Bohater "Po zmierzchu" Takahashi zamawia chętnie sałatkę z kurczaka w Denny's, jednej z kilku sieci restauracji w Tokio otwartych przez 24 godziny. "- Zamawiam tu wyłącznie sałatkę...

  • soczyste i chrupiące mięso na obiad dla całej rodziny i na każdą okazję

Artykuły na temat: na udka z kurczaka w płatkach
  • Pieczony kurczak z harissą

    ...brytfanny o wymiarach 30 x 40 cm. Dużym ostrym nożem ostrożnie rozkrój kurczaka od spodu, tak żeby dało się go rozpłaszczyć, a później ponacinaj udka. Włóż kurczaka do brytfanny, dopraw harissą i odrobiną soli morskiej oraz czarnego pieprzu i skrop czerwonym octem winnym. Starannie natrzyj mięso przyprawami, żeby dotrzeć do wszystkich zagłębień. Ułóż kurczaka płasko na warzywach skórą do góry i wstaw...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Partnerstwo wschodnie

    ...roślinnego; 30 g solonej ryby suszonej, np. dorsza (www.sklep.solera.pl); 100 g filetów z udka kurczaka pokrojonych na kawałki; 2 jajka; 400 g długoziarnistego ryżu ugotowanego na parze; 1/2 szklanki(...) rybę do miseczki. Wrzuć do woka kurczaka, smaż 1-2 minuty, często mieszając. Wyjmij i także włóż do miseczki. W garnuszku roztrzep jajka. Wlej do woka pozostały olej i na rozgrzanym smaż jajka...

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...

  • O, pieczone kurczę!

    Począwszy od piersi kurczaka lub indyka zmiksowanej w zupce, poprzez pulpeciki, aż po soczyste udko - drób ma stałe miejsce w dziecięcym menu już od drugiej połowy 1. roku życia. I to nie bez powodu(...) kurczaka lub indyka jest znacznie lżej strawna dla smyka niż wołowina czy wieprzowina. Drobiowe mięso bez skóry zawiera na tyle małe ilości tłuszczu, że bez obaw można je podawać niemowlęciu nawet kilka...

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka jest...

  • Reguły żywienia rocznego brzdąca

    ..., B12) i żelaza hemowego. Dlatego 5-7 razy w tygodniu serwuj smykowi 35 g (przed przyrządzeniem) mięsa z indyka, kurczaka, królika, a od czasu do czasu także wołowiny lub chudej cielęciny ● ryby(...) pieczywo. A gdy już nie będzie miał problemów pulpet zastąp np. pokrojonym udkiem kurczaka, a w zupce przemycaj coraz większe kawałki warzyw. Spróbuj również podać smykowi np. delikatne naleśniki. Jest...

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka...