• Informacje na temat:

    na tortille z cukinia

Przepisy na temat: na tortille z cukinia
  • Meksykańska tortilla z cukinią i serem

    ....  4. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Półkę wyłóż papierem do pieczenia i lekko go natłuść.  5. Rozłóż tortille. Na połowę każdej wyłóż przygotowany farsz. Złóż je na pół, dociśnij i ułóż na półce...

  • Ciekawa wariacja na temat tortilli!!

  • Ziemniaczana tortilla na ostro

    Podajmy z kwaśną i gęstą śmietaną.

  • Szybkie i smaczne!

  • Baba Ghanoush - wyjątkowy smak pasty z bakłażana

    Bakłażan to jedno z ulubionych warzyw mieszkańców basenu Morza Śródziemnego. Z wyglądu nieco przypomina cukinię, jednak znacznie się od niej różni. Jest bardzo zdrowy - zawiera dużo błonnika, potasu i magnezu. Jego historia rozpoczęła się w Indiach, skąd rozprzestrzenił się na Hiszpanię, a później na całą Europę. Przygotowywany jest na wiele sposobów, jednym z nich jest pyszna pasta - Baba Ghanoush.

  • Sprawdzony przepis na "Tortille na pikantne"

  • Trzy pomysły na fit kanapki bez pieczywa

    ...w drobną kostkę. Dodać groszek konserwowy i sos wiosenny - całość dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę można wyłożyć do listków cykorii, radicio lub innej sałaty. Gotowe, smacznego! Tortille z liśćmi szpinaku i schabem Sposób przygotowania Na podgrzane na suchej patelni tortille położyć plasterki schabu, liście młodego szpinaku, plasterki pomidora i pokrojoną w paseczki paprykę. Majonez...

  • Szybkie, proste i zdrowe, a przede wszystkim domowe tortille na bazie mąki pełnoziarnistej. Idealne zamiast pieczywa.

  • Masz dość chleba i bułek? Oto trzy pyszne zamienniki pieczywa!

    ...często jako zamiennik pieczywa stosuje się tortille - okrągłe, cienkie placki z mąki pszennej lub kukurydzianej, w które zawijane są różne składniki. Przygotowując tortille do nadziewania, warto podgrzać je najpierw na suchej patelni - wtedy wydobędziemy pełnię ich smaku i sprawimy, że staną się bardziej elastyczne, co ułatwi zwijanie. Jedną z najpopularniejszych potraw wykorzystujących tortille jest...

  • U nas w domu takie tortille piekło się z resztek ciasta na makaron, na gorącej blasze, miały one tylko wtedy kształt prostokątny, a nie okrągły. Zresztą nieważne jaki kształt ważne, że były pyszne. Moja Julka najbardziej lubi takie gorące bez niczego, zresztą jak większość dzieci.

Artykuły na temat: na tortille z cukinia
  • Ziemniaczana tortilla na ostro

    Podajmy z kwaśną i gęstą śmietaną.

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Meksykański tort

    Przygotowanie: Cukinię pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Fasolę opłucz pod bieżącą wodą. Pomidory sparz wrzątkiem, usuń skórkę, pokrój w kostkę. Ryż ugotuj...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Chili con carne z fasolą i kolendrą

    Niedrogie mięso mielone sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Szarym dniom na przekór

    Gdy plucha i zimno, postaw na kukurydzę. Danie z nią to talerz pełen słońca!

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Obiad w 20 minut

    ...w temperaturze 200°C. Później na ziemniakach ułóż ryby i piecz jeszcze 20 minut. Tortilla z kurczakiem Składniki na 4 sztuki: 4 pszenne tortille, 35 dag piersi z kurczaka, 1 szklanka ugotowanego(...) podgrzej tortille (po kilka minut z każdej strony, aby lekko zmiękły). Na każdym placku rozłóż przygotowany farsz. Zwiń jak krokiety, podawaj z pomidorową salsą.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...