• Informacje na temat:

    na tort cytrynowy z kremem z bitej śmietany

Przepisy na temat: na tort cytrynowy z kremem z bitej śmietany
  • Bezowe torciki  z aksamitnymi kremami

    Beza z kremem to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Można ją przygotować na wiele sposobów. Oto trzy najsmaczniejsze propozycje!

  • Jogurtowiec ze startą czekoladą

    Sposób przygotowania 1. Od 15-16 ciastek odetnij z jednej strony końce (po ok. 2 cm). Odcięte koń- ce ciastek oraz resztę całych biszkoptów ułóż na spodzie tortownicy (o śr. 26 cm). Pozostałe biszkopty ustaw wokół brzegu formy. Żelatynę wymieszaj z 6 łyżkami wody, odstaw. Gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Czekoladę grubo zetrzyj. 2 szklanki śmietany ubij.  2. Jogurt utrzyj z cukrem...

  • Pyszności z serka mascarpone

    .... Posmarować resztą ubitej śmietany. Dekorować bitą śmietana, malinami marcepanowymi pralinkami, posypać posiekanymi pistacjami. Krem Espresso-Mascarpone Składniki na 6 porcji: - 3 łyżki kawy(...)Tort marcepanowo-malinowy Składniki: - 3 jajka, - szczypta soli, - 170 g cukru, - 5-6 kropel aromatu gorzkich migdałów, - 40 g mąki, - 40 g maki ziemniaczanej, - łyżeczka proszku do...

Artykuły na temat: na tort cytrynowy z kremem z bitej śmietany
  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Komunia święta

    Bogato zdobiony tort na Pierwszą Komunię Świętą zrobisz bez trudu sama.

  • Desery z nutą cytryny

    .... 5. Resztę śmietany ubij z cukrem pudrem i przełóż do szprycki. Deser udekoruj kleksami bitej śmietany i odłożonymi plasterkami cytryny. Włoski tort owocowy Składniki na 12 porcji: 1 spód biszkoptowy(...). Przykryj resztą kremu. Pozostałą część śmietany ubij, posmaruj nią boki tortu i obsyp migdałami. Na świeże, starte mango wylej tężejącą galaretkę cytrynową. Gdy zastygnie, udekoruj kleksami bitej...

  • Ciasta z mandarynkami

    ...4 godziny. Resztę śmietany ubić z drugim cukrem wanilinowym. Płatki migdałowe zrumienić na patelni bez tłuszczu. Tort wyjąć z tortownicy, wierzch i boki posmarować ubitą śmietaną, obsypać orzechowym(...)Tort cytrusowo-śmietanowy Składniki na 16 porcji: 10 dag migdałowych herbatników, 3 jajka, 12,5 dag mąki,1 łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag cukru, 4 łyżeczki żelatyny, 3 puszki mandarynek, 2 op...

  • Wypieki z orzechami

    ...tortu posmarować kremem (nieco odłożyć) i obsypać je tartymi orzechami. Resztę kremu przełożyć do worka cukierniczego. Wyciskać 12 kopczyków po obwodzie tortu. Na każdym ułożyć po kawałku "skórki(...). Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec 35 - 40 minut. 4. Przed podaniem ciasto oprószyć cukrem pudrem, udekorować rozetkami bitej śmietany. Każdą rozetkę posypać startą marchewką...

  • Słodkości w paski

    ...porcję konfitury wiśniowej, porcję bitej śmietany oraz wiśnie z kompotu. Koniecznie sprawdź, czy w owocach z kompotu nie ma pestek. 4. Ostatnim plackiem przykryj ciasto, wierzch udekoruj śmietaną. Na(...), 1 szklanka mąki, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 aromat cytrynowy, 6 jajek Na krem i polewę: 1 litr śmietany 30 proc., 5 łyżek cukru pudru, 3 łyżki żelatyny, 2 tabliczki gorzkiej...

  • Porzeczkowy raj

    ...pozostałych porzeczek, wymieszaj. 5. Biszkopt przekrój na dwa placki. Pierwszy włóż do czystej tortownicy i nasącz wodą z sokiem cytrynowym. Wyłóż różowy krem z owocami i przykryj drugim plackiem. Wierzch(...) i ponownie wstaw do lodówki. Tort wyjmij z tortownicy, boki posmaruj jasnym kremem, udekoruj miętą i owocami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 50 minut Porcja: 350 kalorii Różowy krem...

  • Herbaciane ciasteczka

    ...1 i 1/4 szklanki soku pomarańczowego, dodaj żelatynę, rozpuść. Tężejącą galaretkę wylej na tort. Wstaw na kilka godzin lub całą noc do lodówki. 4. Na wierzchu ułóż morele. Brzegi udekoruj kleksami bitej(...) Przygotowanie: 1. Z cukru zrób lekki karmel, rozprowadź go masłem i mlekiem, wymieszaj z drobno pokruszonymi herbatnikami i mielonymi orzechami. Masę rozsmaruj na spodzie tortownicy. 2. Jagód nie rozmrażaj...