• Informacje na temat:

    na tartę z winogronami

Przepisy na temat: na tartę z winogronami
  • Tarta z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Składniki na ciasto zagnieć, schłodź. Rozwałkuj, ułóż na wyłożonej papierem blasze. Piecz kwadrans w temp. 180 st. C.  2. Kurczaka, boczek i cebule pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Wymieszaj z pokrojonymi winogronami, rozkruszoną gorgonzolą i startym cheddarem. Dodaj majonez i jogurt, przypraw. Wylej na spód i piecz jeszcze 20 minut. 

  • Waniliowa tarta z figami

    .... 15 minut. Następnie wyjąć papier z obciążeniem i ponownie wsadzić tartę do piekarnika i piec w tej samej temperaturze, aż do ładnego zrumienienia przez ok. 12-15 minut. Składniki na masę:  Jogurt typu islandzkiego Skyr waniliowy 150 g (OSM Piątnica) 3 szt., dojrzałe figi - 6 szt., winogrona, 1 mała kiść Wykonanie:  Na wystudzoną tartę wyłożyć Skyr waniliowy, a górę udekorować pokrojonymi na...

  • Ser twarogowy: Z czym ci posmakuje

    ...1. Kozi serek. Ma wyrazisty smak i kremową konsystencję. Nadaje się do tart z warzywami i mięsem oraz sałatek, np. z orzechami i winogronami. 2. Buratta. To krewna mozzarelli. Jest bardzo aksamitna. Najlepiej smakuje podana z oliwą, świeżo zmielonym pieprzem oraz warzywami. 3. Mozzarella. Ten serek możesz podawać jako przekąskę np. z pomidorem i pesto. Sprawdzi się także do zapiekanek oraz...

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...posyp startym żółtym serem.  Szynka z winogronami Sposób przygotowania Z calvadosu, oliwy, rozgniecionych jagód jałowca, chili, szczypty soli i pieprzu przygotuj pikantną marynatę...

  • Lekkie sałatki z pomidorami

    Na ciepło, na zimno i do słoika!

  • Dominika Wójciak: Warzywa to dla mnie temat rzeka

    ...renetą. Dla zaostrzenia smaku lekko doprawiam ją musztardą. Polecam to połączenie. Bardzo lubię jeść tę zupę z pokrojonymi w plastry winogronami, skropionymi oliwą. Kolejna książka będzie o owocach...

  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    Juror programu Masterchef, który zasłynął swoim niegramatycznym, ale uroczym "oddaj fartucha"uznał, że oprócz gotowania i oceniania warto podzielić się swoją wiedzą i wydał książkę, w której znajdziemy ponad 130 inspirujących przepisów. Niektóre z nich ujawniamy, abyście mogli wypróbować je już dzisiaj.

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    ...tysiące razy? Opuść to miejsce i skieruj się w stronę własnej kuchni. Daj się oczarować lekkiej sałatce z łososiem, winogronami i miodowym sosem. Jestem pewna, że jeśli podzielisz się z kimś tym daniem...

  • Ciasto winogronowe

    ...lodówki na min.1 h. Część czekolady zetrzeć, resztę rozpuścić w kąpieli wodnej i zrobić z niej dekoracje. Zastygnięte ciasto dekorować winogronami i czekoladą. Czas przygotowania: 2 h 30 min.

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    Prezentujemy wam sprawdzone przepisy na wielkanocne słodkości. Wypróbujcie je i przekonajcie się, że nie trzeba wydać fortuny, by przygotować świąteczne potrawy.

Artykuły na temat: na tartę z winogronami
  • Muffiny z winogronami

    Przygotowanie: 1. Czekoladę zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj. Winogrona umyj i osusz. Przekrój na pół. Przygotuj dwie miski. Do jednej przesiej mąkę...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Cynamonowa tarta z orzechami

    ...masło, mąkę i pianę z białek. Masę wylać na tortownicę. Winogrona umyć, osuszyć, usunąć gałązki, każdy owoc przekroić na pół, usunąć pestki, rozłożyć na wierzchu tarty, lekko powciskać. Tartę piec 40

  • Winogrona to owoce z wieloletnią tradycją. Mówiono o nich już w pismach ze starożytnego Egiptu i Mezopotamii. Winorośle, na których rosły, uprawiono przede wszystkim w celu wytwarzania wina. Jednak dzisiaj mają one szerokie zastosowanie zarówno w kuchni jak i w farmakologii. Fot.123rf/picsel Pracują wewnątrz, działają na zewnątrz Winogrona to owoce doskonale wpisujące się w jadłospis każdej diety. Zawierają wiele właściwości odżywczych, przede wszystkim te, które eliminują komórki rakowe....

  • Węgierskie inspiracje

    Na południe od Karpat słońce świeci mocniej. Tu dojrzewają winogrona i papryka. Pomysłowość węgierskich kucharzy, bogactwo surowców sprawia, że kuchnia Madziarów jest wyjątkowo ciekawa.

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Deser winogronowy

    ...i obsypać obficie cukrem, odstawić, aby obeschły. Gotowy deser wyjmować z foremek i dekorować winogronami w cukrze i miętą.

  • W sklepach są dostępne niemal przez cały rok, jednak to właśnie o tej porze roku smakują najlepiej. Zobacz, co warto wiedzieć o winogronach, zanim zaczniesz je jeść. Poszukując zdrowej alternatywy dla słodyczy, wiele osób sięga po winogrona. Czy aby na pewno jest to słuszna decyzja? W jaki sposób te niepozorne owoce mogą wpływać na nasz organizm? Oto cztery zaskakujące fakty na temat winogron, które sprawią, że będziesz postrzegać je zupełnie inaczej. 1. Winogrona – przyjaciel serca Naukowcom...

  • Zimny sernik na kruchym spodzie

    Ten pyszny sernik udekoruj świeżymi owocami i orzechami w karmelu albo tradycyjnie – tężejącą galaretką. Masę możesz też wyłożyć na kruchych ciastkach albo biszkoptach.

  • Wyjątkowa tarta, do której przygotowania potrzebny wam będzie... gramofon Ciasto Kruche 145g masło 100g cukier puder 40g mąka migdałowa 2g sól 60g jaja 300g mąka T450 25g mąka ziemniaczana Zagnieść kruche cisto. Schłodzić w lodówce Po schłodzeniu rozwałkować ciasto do grubości 3-3,5mm i wyłożyć nim formę.Odpiec z obciążeniem do złotego koloru.   Opaska z czekolady 300g biała czekolada Rozpuścić 225g czekolady do temperatury 42-45C. Dosypać 75g czekolady, wymieszać do całkowitego...