• Informacje na temat:

    na jakim tłuszczu smażyć kotlety mielone

Przepisy na temat: na jakim tłuszczu smażyć kotlety mielone
  • Mięsko daje moc!

    ...już gryźć, z mielonego mięsa można przyrządzić pulpety. A po 1. roku życia - usmażyć kotlecika. Gotową, dobrej jakości wędlinę z piersi indyka podaje się dziecku powyżej 1. roku. Kurczak Jego zalety(...) dobrze smakuje z zupką lub potrawką jarzynową. Malcowi po 1. roku z mielonej jagnięciny można zrobić klopsiki lub kebab czety na patykach od szaszłyków. Królik Jego zalety: Delikatny, chudy...

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    ...oczyszczone. Pieczone, gotowane lepsze niż smażone Przyrządzane na tłuszczu kotlety czy ryby tracą swoje wartości odżywcze. Dużo lepsze i na pewno zdrowsze jest mięso gotowane na wodzie, pieczone(...). Jeśli nie lubi np. buraczków, nie zmuszaj go do jedzenia, ale zastąp je np. kiszoną kapustą. Smaki się zmieniają, dlatego warto, byś po prostu po jakimś czasie wróciła do danego warzywa. Możesz też...

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ...pieprzem, mąką i zrumień ją na silnie rozgrzanym tłuszczu. • Jabłka dokładnie umyj, starannie je osusz, po czym pokrój je na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne. Następnie skrop jabłka sokiem wyciśniętym z cytryny i podsmaż lekko na tłuszczu. Oprósz solą, cukrem oraz majerankiem. • W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż kawałki wątróbki. Oprósz ją solą oraz majerankiem, po czym...

Artykuły na temat: na jakim tłuszczu smażyć kotlety mielone
  • Mięso. Jeść czy nie?

    ...za zdrowsze i chudsze. Białe mięso to kurczak, indyk, cielęcina, królik. Zawiera znacznie mniej tłuszczu i korzystne nienasycone kwasy tłuszczowe. Czerwone (wieprzowina, wołowina, gęś, kaczka(...) gulaszu można zastąpić soczewicą, a zamiast tradycyjnych mielonych zrobić kotlety z fasoli czy ciecierzycy. Zamiast położyć na kanapce plaster wędliny, można posmarować ją pastą z fasoli. Częściej sięgajmy...

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    ...oczyszczone. Pieczone, gotowane lepsze niż smażone Przyrządzane na tłuszczu kotlety czy ryby tracą swoje wartości odżywcze. Dużo lepsze i na pewno zdrowsze jest mięso gotowane na wodzie, pieczone(...). Jeśli nie lubi np. buraczków, nie zmuszaj go do jedzenia, ale zastąp je np. kiszoną kapustą. Smaki się zmieniają, dlatego warto, byś po prostu po jakimś czasie wróciła do danego warzywa. Możesz też...