• Informacje na temat:

    muszelki z miesem i pomidorami

Przepisy na temat: muszelki z miesem i pomidorami
  • Pyszne dania obiadowe

    ..., piecz do miękkości mięsa i warzyw. Fasolkę szparagową ugotuj, zawiń w podsmażony boczek. Porcje szynki posyp kiełkami.  Muszelki ze szpinakiem 1. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż drobno...

  • Muszelki nadziewane mięsem mielonym .

  • Taco, czyli meksyk w kuchni

    Taco to klasyczne danie kuchni meksykańskiej, które znane jest z pikantnych smaków oraz barwnych, pięknie wyglądających dodatków. Dodatkowo, przygotowując tę potrawę, możemy pozwolić sobie na dowolne wariacje składnikowe, tworząc tym samym swoje ulubione kompozycje smakowe.

  • Makaron – odżywia czy tuczy?

    ..., pomidorami i innymi warzywami. Cienkie makarony i muszelki są zwyczajowym dodatkiem do zup. Świderki doskonale sprawdzają się w sałatkach. Makaron możemy także faszerować, zapiekać i serwować w wersji na...

  • Muszelki ze szpinakiem i kurczakiem

  • Rodzinny obiad na szybko? Zapiekanka z makaronem!

    ...pasują do wielu rodzajów makaronu. Muszelki czy świderki, rurki, a może kokardki? Ty wybierasz! Jesteśmy pewni, że kurczak i szynka sprawdzą się w każdym wydaniu. Pamiętaj, żeby w posiłku sprytnie...

  • Smaczny pomysł na "Muszelki w pomidorach"

  • Pieczarki na 10 sposobów

    Zupy, pyszne i eleganckie przekąski, aromatyczne zapiekanki, kanapki, sałatki... A wszystko to możesz wyczarować z dodatkiem tych grzybów!

  • Pyszny pomysł na wykorzystanie ricotty, pesto i tuńczyka

Artykuły na temat: muszelki z miesem i pomidorami
  • Zapiekane muszelki

    .... Rozłóż je w naczyniu żaroodpornym i napełnij farszem. Podlej bulionem warzywnym z pokrojonymi w kostkę pomidorami i zapiekaj ok. 15 minut. Przed podaniem posyp conchiglioni startym serem. Szybko(...). Jeszcze ciepłe wymieszaj z twarożkiem i natką. Po napełnieniu gotowych, czyli ugotowanych muszli, posyp je parmezanem i zapiecz. Z dodatkiem mięsa Jeśli lubisz makaron bolognese, muszelki możesz...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Conchiglioni faszerowane cielecina

    Zdjęcie   Wielkie, wloskie muszelki, ktore mozna nadziewac zachwyca nie tylko dzieci w porze obiadu czy kolacji. Dorosli rowniez...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • Szparagowe rozkosze

    ...solą i pieprzem. Podawać ze szparagami, posypane tymiankiem. Z makaronem i szałwią Składniki na 4 porcje: 2 pęczki zielonych szparagów, 1 cebula, 1 paczka makaronu muszelki, 3-4 łodyżki szałwii...

  • Właśnie teraz pomidory smakują najlepiej. Wykorzystaj sezon nie tylko robiąc z nich przetwory, ale także wykorzystując je do zrobienia wyjątkowych sałatek. Fot. 123RF/Picsel Po pomidory sięgamy chętnie - są smaczne, ale także bogate w składniki niezbędne dla naszego zdrowia. Spokojnie mogą jeść je osoby na diecie - 100 gramów pomidora to około 30 kcal. Ponadto pomidory są bogate w składniki odżywcze - zawierają duże ilości witamin A, B, C, E, PP i K, potas, żelazo, wapń i magnez. Zawierają...

  • Zimowe sałatki

    Masz już dość kotletów? Przygotuj więc kolorowy półmisek pełen smaków!

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Nie od dziś wiadomo, że polskie, dojrzewające w słońcu pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli wyrosły w naszym ogródku. Warto zatrzymać ich smak na dłużej, przygotowując pyszne przetwory. Wbrew pozorom nie jest to trudne, a efekt końcowy wart jest wysiłku. Pomidory dla osób odchudzających się Wszyscy,...

  • Odkrywamy smaki: Ricotta

    ...obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Muszelki(...) pieczenia ciasta Kanapka z ricottą i pomidorami Składniki: 3 plastry pomidora Szczypiorek Kromka pełnoziarnistego pieczywa Łyżka sera ricotta  Sól morska Czarny pieprz...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...