• Informacje na temat:

    mus maliny ze smietana

Przepisy na temat: mus maliny ze smietana
  • Desery godne łasucha

    Maliny i kremówka. Czekolada i kasza jaglana. To tylko przykłady duetów, z których bez trudu wyczarujesz prawdziwie królewskie desery.

  • Autorka przepisu http://wmalinach.bloog.pl - nazwała to ciasto "Szarlotka galopka". Tak łatwo i szybko się robi.

  • Czas na letni obiad

    Wykorzystaj moment, kiedy w Polsce jest sezon na owoce. Truskawki, poziomki, jagody czy maliny są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale też wspaniale smakują.

  • 3 różne przetwory, a jeden bałagan w kuchni :) sok, mus do deserów i konfitura, mój ulubiony sposób na wykorzystanie wszystkiego do ostatniej pesteczki :) odkryłam jak robić sok, aby wykorzystać malinowy miąższ

  • Jogurtowy marmurek z mango

    Prezentuje się wyjątkowo pięknie, ale to nie jedyna jego zaleta! Przepis możesz dowolnie modyfikować i zamiast mango dodać inne owoce – maliny, truskawki albo brzoskwinie z puszki!

  • Zdrowe i pyszne. Jako danie glowne lub jako przekaska.

  • Pyszne kremówki: takie łatwe, bo bez pieczenia!

    Malinowa chmurka w biszkoptach Sposób przygotowania: 1. Maliny przełóż  na sitko i poczekaj, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Żelatynę namocz w 6 łyżkach wody. 2. Spód tortownicy przykryj kawałkiem pergaminu. Dno i bok formy wyłóż podłużnymi biszkoptami. 3. Śmietanę wymieszaj z cukrem i serkiem. Ubij. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj na mus. 4. Masę serową połącz  z musem...

  • prosta,tania i smaczna

  • Jogurtowe delicje, których nie trzeba piec

    Blok na sorbecie morelowym Sposób przygotowania 1. Morele rozetnij, usuń pestki. Owoce zmiksuj na gładko. Z wody i cukru ugotuj syrop. Wystudź go, potem połącz z musem.  2. Białko ubij. Pianę(...) przygotowania 1. Śmietanę ubij, dosypując cukier oraz cukier waniliowy. Ricottę wymieszaj z jogurtem i delikatnie połącz z ubitą wcześniej śmietaną.  2. Maliny przebierz, opłucz, osusz. Odłóż 1/2 szkl...

  • Mus dla koneserów witamin. Smaczny, zdrowy, szybki w przygotowaniu. Ze względu na kolor- idealny na Walentynki.

Artykuły na temat: mus maliny ze smietana
  • Krem z musem i owocami

    ...1. Konfiturę malinową przekładamy do rondla, podgrzewamy, a następnie przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Maliny i truskawki rozmrażamy i odlewamy...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Maliny nie tylko kuszą zapachem, kształtem i smakiem, ale są też bardzo zdrowe. Na czym polega sekret malin - czy faktycznie ich sok leczy przeziębienie? Tak! Maliny to naturalna aspiryna, zawierają bowiem salicylany, które działają tak, jak aspiryna czy polopiryna. Herbata z sokiem malinowym lub sam sok malinowy, pomoże nam się rozgrzać, wypocić i zwalczyć...

  • Dieta urlopowiczki

    ...i neutralizują nadmiar kwasów żołądkowych. Zawierają wit. E i B2, sporo białka, wapnia, magnezu, potasu, fosforu, a także magnezu, który poprawia nastrój. Maliny, borówki Dodawaj do koktajli, musów...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę...

  • Sernik malinowy w kilka chwil

    .... 2 godziny.  2. Maliny opłukać, osuszyć, garść odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem pudrem i waniliowym.  3. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody zalecanej przez producenta, dodać żelatynę zalaną 2 łyżkami wody, rozpuścić, przecedzić.  4. Zimną śmietanę ubić, część zostawić do dekoracji, resztę nadal ubijać, dodając porcjami twaróg, mus malinowy i galaretkę. Masę rozłożyć na stężonym...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Krajanka biszkoptowa

    ..., odstawić,by spęczniała. Maliny opłukać na sitku, dobrze osączyć. Odmierzyć 20 dag malin, owoce zmiksować z 7,5 dag cukru, przetrzeć przez sitko. Mus malinowy wymieszać z jogurtem i kwaśną śmietaną(...) maliny do dekoracji Przygotowanie 1. Foremkę o długości 30 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Jajka ubić ze szczyptą soli, 10 dag cukru i 1 cukrem wanilinowym na puszystą, jasnokremową masę...

  • Maliny to jedne z najbardziej lubianych owoców letnich. Są delikatne, soczyste i słodkie. Pasują zarówno do ciast, galaretek czy jogurtów, na bazie których można przygotować pyszne desery. Jednak co jeszcze, prócz znakomitego smaku kryją w sobie maliny? Fot.123RF/PICSEL Polska wraz Serbią i Chile jest jednym z najpotężniejszych producentów malin. Największe plantacje możemy zlokalizować na Lubelszczyźnie, gdzie najczęściej uprawia się następujące ich odmiany: Polka, Polana, Laszka i Glen...

  • Kolorowe torty

    ...masłem i wysypać bułka tartą, przełożyć ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 15 min. Maliny zmiksować. Czekoladę posiekać. Śmietankę ubić na sztywno(...) i po schłodzeniu połączyć z pozostałym musem malinowym, wylać na ciasto i schładzać ok. 1 h. Schłodzone ciasto można udekorować pozostawioną bitą śmietaną, malinami i melisą.  Kolorowy...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot. 123RF Sezon malinowy w pełni. W większości ogródków krzaczki już zaczerwieniły się dzięki tym słodkim owcom. Czas więc wykorzystać ten smakowity dar natury. W jaki sposób? To już podpowiedzą nam użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania potraw z malinami opanowali do...