• Informacje na temat:

    mus cytrynowy z galaretki mleka

Przepisy na temat: mus cytrynowy z galaretki mleka
  • Bomba smaków z galaretkami

    Sposób przygotowania: 1. Każdą galaretkę rozpuść  w 200 ml wrzątku i wylej na półmiski. Postaw w chłodnym miejscu, by zastygły. Banan obierz ze skórki, zmiksuj z sokiem cytrynowym. Wymieszaj  z musem jabłkowym i serem. 2. Zagotuj mleko z miodem  i makiem. Zmniejsz ogień, gotuj 5 minut. Odstaw z ognia, wsyp żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści. Dołóż 2-3 łyżki masy serowej, wymieszaj. Wlej do...

  • Rozkosz z bitą śmietaną

    ...waniliowy, cynamon, - mielone goździki, - skórka otarta z cytryny; Oraz: - 1 torebka galaretki ananasowej albo morelowej i bita śmietana; Przygotowanie: 1. Składniki kruchego ciasta posiekać(...) skropić rumem, odstawić do nasączenia. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, poddusić pod przykryciem, aż się rozpadną. Uważać, żeby nie przypalić. Mus jabłkowy ostudzić i wymieszać z proszkiem budyniowym...

  • Natura i tradycja na talerzu

    ...pełnoprawnym członkiem rodziny. Wspólny posiłek powinien przebiegać bez pośpiechu i poganiania brzdąca. Niech je w swoim tempie, tyle ile potrzebuje (nie przymuszaj go do jedzenia). Pamiętaj, by(...). z pomarańczy, czarnego bzu, mango). W sklepach ze zdrową żywnością są dostępne także lizaki bez cukru (ich skład to: syrop kukurydziany i sok owocowy, np. cytrynowy, porzeczkowy). Aby brzdącowi...

  • Pyszności z serka mascarpone

    Składniki na 4-6 osób: - słoik wiśni (720 ml), - 2 opakowania budyniu waniliowego, - 750 ml mleka, - 80 g cukru, - 3 łyżki maku, - 250 g serka mascarpone, - 9 płatów lasagne, - 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wiśnie osączyć. Budyń rozrobić z 8 łyżkami mleka i cukrem. Pozostałe mleko zagotować z makiem, zdjąć z ognia wmieszać rozpuszczony budyń i jeszcze chwilę pogotować. Zmieszać...

Artykuły na temat: mus cytrynowy z galaretki mleka
  • Słodkości z kaszy jaglanej

    ...jabłka ze słoika. Warto dodać do nich 1 opakowanie galaretki w proszku, np. cytrynowej. Z pieczoną dynią Składniki na 3-4 porcje: 1 dynia Hokkaido (ok. 1 i 1/2 kg), 1 szklanka kaszy jaglanej(...). 6 łyżeczek żelatyny rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody. Ugotuj 2 szklanki kaszy jaglanej w 4 szklankach mleka. Gdy wystygnie, dodaj 800 ml jogurtu typu greckiego, 1 łyżkę cukru wanilinowego oraz 1/2 szklanki...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Deser błyskawiczny

    ...napełnij ryżem z bakaliami. Przykryj musem jabłkowym i konfiturą. Zapiekaj ok. 20 min w 170° C. Podawaj na ciepło z sosem waniliowym. Sernik na zimno Składniki na 14 porcji: 2 galaretki wiśniowe lub(...) zastygnięcia galaretki. Blok czekoladowy Składniki na 6-8 porcji: 3-4 łyżki ciemnego kakao, 2 paczki herbatników lub innych ciastek, 20 dag masła, 1/2 szklanki mleka 3,2 proc. tłuszczu, 10 dag...

  • Ola przygotowała niezwykle smaczny i przepięknie prezentujący się w ciemności tort. Jeśli lubicie smak porzeczki i cytrusowe nuty, ten wypiek z pewnością przypadnie wam do gustu. Biszkopt cytrynowy5 dużych jaj ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki tortowej¼ szklanki mąki ziemniaczanej1 cytryna (skórka) Frużelina porzeczkowa400 g czarnych porzeczek100 g cukru1 cytryna (sok)5 łyżeczek żelatyny75 ml wody Krem cytrynowy2 szklanki mleka4 jaja4 łyżki mąki pszennej5 łyżek mąki...

  • Słodkie maleństwa

    ...sok cytrynowy, chwilę gotuj. Odstaw, by lukier lekko przestygł. Następnie posmaruj nim zupełnie wystudzone ciasto. Udekoruj cząstkami mandarynek i orzechami. Przygotowanie: 45 minut Porcja: 430 kalorii(...) kalorii Naleśniki z mandarynkami Składniki na 4 porcje: szklanka mąki przennej, 3 jajka, szklanka mleka 3,2 proc., sól, 10 dag masła, olej do smażenia, 20 dag serka homogenizowanego, 4 mandarynki...

  • Wiktoria przygotowała przepyszny deser z ciasteczkami, masą serową, lemon crud i frużeliną malinową. Zobaczcie jak łatwo można go przygotować samodzielnie. Ciastka:160 g mąki żytniej jasnej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g zimnego masła70 g brązowego cukru1 jajko Masa serowa:1 cytryna1 szklanka jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej)250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru1 szklanka śmietany kremówki 36% (schłodzonej)2,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny 50 ml...

  • Z porzeczkową nutą

    ..., wsyp do masy jajecznej i mieszaj. Do przygotowanej tortownicy wlej ciasto i piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C. Wystudź. 3. 25 dag porzeczek zmiksuj z cukrem na mus(...) podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj mus porzeczkowy oraz połowę malin, jagód oraz pozostałych porzeczek. Wszystko wymieszaj. 4. Biszkopt przekrój na dwa blaty. Pierwszy włóż do tortownicy...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Komunia święta

    ...śmietankę kremówkę ubij z cukrem wanilinowym i odstaw do lodówki. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, a gdy spęcznieje - podgrzewaj na małym ogniu, aż się rozpuści. Gdy przestygnie, połącz ją z musem(...) cytrynowej i pomarańczowej, gałązki mięty, 2 torebki śmietany w proszku, 400 ml mleka, 10 dag wiórków kokosowych, ozdoby cukiernicze Przygotowanie: 1. Jajka rozbij, białka ubij na sztywną pianę. Pod...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...