• Informacje na temat:

    murzynek na oleju

Przepisy na temat: murzynek na oleju
  • Mam dla Was szybciutkie (masy nie trzeba zagotowywać) i wilgotne ciacho, które z pewnością posmakuje wielu osobom. Czekoladowość, puszystość i smak orzeszków to jest TO ! :)

  • szybkie ciasto, mięciutkie, wilgotne,

  • Smak mojego dzieciństwa. To jedyne ciasto, które piekła moja mama. Przepis pewnie dostała od koleżanki, bo u niej też prawie zawsze było na stole. Posypane wiórkami kokosowymi albo cukrową kolorową posypką. Rewelacja....

  • Smaczny pomysł na "Murzynek"

  • Przepis wart wypróbowania: "Murzynek"

  • Murzynek znika ze stołu w ciągu kilku minut:)

  • nazwę i kolor ma od murzynka Bambo

  • szybkie ciasto

  • Ciasto murzynek pojawiło się już w wielu odsłonach, tym razem proponuję wersję dla dorosłych. Sam przepis na ciasto jest już sprawdzony przeze mnie wielokrotnie i zawsze się udaje, możecie go wykorzystać w dowolny sposób, z dodatkami lub bez.

  • Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, to zapraszam. Szybki, prosty murzynek, bez dużego nakładu pracy. Wystarczy wymieszać w misce składniki, suche i mokre. Przełożyć do foremki. Wstawić do piekarnika i czekać :) Ja zrobiłam polewę czekoladową, ale można posypać cukrem pudrem.

Artykuły na temat: murzynek na oleju
  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    ...minut Porcja: 435 kilokalorii Murzynek Składniki na 12 porcji: 3/4 szklanki wody lub mleka, 1 i 1/2 szklanki cukru, cukier z prawdziwą wanilią, 3 duże łyżki kakao, kostka margaryny, 4 jajka(...) 40 minut. 4. Po wyjęciu odczekaj, aż murzynek ostygnie. Wyjmij go z formy i polej wcześniej odstawioną polewą. Gdyby wcześniej zastygła, naczynie z polewą ustaw w garnku z bardzo ciepłą wodą...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • ...wody. przelalam lodowata woda. Na patelni zrobilam marmolade z cebuli, ale nie z czerwonej tylko zwyklej. Dla tych co nie pamietaja: cebula pokrojona w plasry, smazona na 2-3 lyzkach oleju, po...

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są świetnym rozwiązaniem na lekki deser. Zobacz, jakie dania można wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Czarne, czerwone, czy białe? Jedz każdy rodzaj. Porzeczki, bez względu na kolor, są źródłem wielu witamin, m. in. C i P, i składników odżywczych. Z czarnych porzeczek otrzymasz lekarstwo na przeziębienie. Stosuj je zamiast tabletek z witaminą C. Czerwone pomogą ci przy dolegliwościach...

  • ...murzynek jest:) Ale faktem jest, że ciasto jest pyszne i robi się łatwo i błyskawicznie:) Wrzucać/ wlewać/ wsypywać w takiej kolejności jak podaję. 1) 1 jajko 2) 1,5 szklanki cukru 3) 0,5 L kefiru lub zsiadłego mleka 4) 2,5 szklanki mąki pszennej 5) 2 łyżeczki sodki 6) 2 łyżeczki ciemnego kakao 7) 2 łyżki dżemu (najlepiej powidła śliwkowe) 8) 1/2 szkalnki oleju Wszystko wymieszać do uzyskania...

  • Sezon na truskawki trwa w najlepsze. Aby go dobrze wykorzystać, przygotuj pyszne ciasto, które zachwyci twoich bliskich. Fot. 123RF/Picsel Truskawki dosyć powszechnie uznaje się za afrodyzjak, jednak na tym nie kończą się ich właściwości. Są również cennym źródłem witamin i minerałów. Zawierają więcej witaminy C niż cytrusy, ponadto witaminę A, B1, B2 i PP; wapń, fosfor, żelazo, magnez i mangan. Wapń i fosfor wzmacniają kości i zęby, a w połączeniu z magnezem odkwaszają organizm. Dla osób,...

  • Lato wybuchło feerią barw. Pojawiły się utęsknione sezonowe zapachy i smaki. To idealny moment, żeby skorzystać z dobrodziejstw natury i czerpać z niej inspirację w kuchni. Celebruj pełnię lata i rozpocznij z nami „Sezon na naleśnika”! Fot. 123RF/Picsel Targowe stoiska obfitują w chrupkie warzywa, świeże sałaty i aromatyczne zioła. Krzaki aż uginają się od soczystych, dojrzałych truskawek, jagód i malin. Skarby z ogródka mogą trafiać prosto na talerz, jednak jeszcze lepiej będą smakować w...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Cenione przez Chińczyków, Amerykanów i Holendrów. Czy to coś więcej niż słona przekąska do piwa? Fot. 123RF/Picsel Orzeszki ziemne plus chili to baza dla sosu satay, popularnego w Azji Południowo-Wschodniej. Kurczak satay to danie uwielbiane przez Holendrów, którzy są także miłośnikami masła orzechowego. Masło orzechowe w olbrzymich ilościach spożywaja również Amerykanie. Masło z orzechów Jak to się robi? Prażone orzeszki ziemne mielone są na pastę - z dodatkiem soli, cukru i odrobiny oleju...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...